Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέος Υγιής Εαυτός

Healthy new you Η ειδικός της Herbalife Susan Bowerman μοιράζεται κορυφαίες συμβουλές, ώστε να ξεκινήσει το Νέο Έτος υγιεινά.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν μία δίαιτα και γυμναστική τον Ιανουάριο πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το γιατί. Το Νέο Έτος σηματοδοτεί μία νέα αρχή και ένα τέλος στην σχεδόν ατελείωτη κατανάλωση από λιχουδιές της προηγούμενη χρονιάς. Αλλά πολλοί θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα πολύ επιθετικά - με υπερβολικά περιοριστικές δίαιτες, άσκηση ή συνταγές για τις οποίες δεν θα μπορέσουν να δεσμευτούν - και σύντομα θα εγκαταλείψουν τις προσπάθειές τους.
Ίσως είναι καλύτερα να δείτε το Νέο Έτος ως μία περίοδο προβληματισμού - να έχετε μία ρεαλιστική άποψη της τωρινής διατροφής και των συνηθειών άσκησής σας και στη συνέχεια να δεσμευτείτε σε ρεαλιστικές αλλαγές που ξέρετε ότι μπορείτε να τις ακολουθήσετε. Η θέσπιση λογικών στόχων που μπορείτε να συναντήσετε θα οδηγήσει σε πιο μόνιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας – κάτι το οποίο θα οδηγήσει στην επιτυχή διαχείριση του βάρους μέσα στην μεγάλη διαδρομή. Βάλτε σε προτεραιότητα τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε – και βάλτε τις εύκολες πρώτα.
  1. Εάν δεν είστε από αυτούς που τρώνε πρωινό, δώστε στον εαυτό σας την υπόσχεση ότι θα ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα χαμηλό σε λιπαρά, πλούσιο σε πρωτεΐνες γεύμα που θα σας ικανοποιήσει. Δοκιμάστε τυρί cottage ή γιαούρτι με φρούτα, ή ένα νόστιμο πρωτεϊνούχο ρόφημα - είναι γρήγορο και εύκολο ως το πρώτο πράγμα το πρωί, αν δεν έχετε συνηθίσει την προετοιμασία του πρωινού.
  2. Εάν έχετε την τάση να αγοράζετε φαγητό όταν βρίσκεστε εκτός κάθε ημέρα, ξεκινήστε από τη προετοιμασία του γεύματός σας μία-δύο ημέρες την εβδομάδα ή από την προετοιμασία ενός σπιτικού γεύματος μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι θερμίδες που αναφέρονται στις συσκευασίες των τροφίμων και στα εστιατόρια δεν μπορεί να είναι απολύτως αξιόπιστα στοιχεία, οπότε αυτός ο τρόπος θα σας δώσει περισσότερο έλεγχο στην πρόσληψη θερμίδων αλλά και στο μέγεθος των μερίδων - και θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα.
  3. Η εύρεση χρόνου για άσκηση αποτελεί πάντα μία πρόκληση, αλλά είναι πολύ σημαντικό όταν πρόκειται για τον έλεγχο του βάρους. Σκεφτείτε τι είναι καλύτερο για εσάς- προτιμάτε έναν μοναχικό περίπατο ή μία ομαδική άσκηση; Είναι πιο πιθανόν να γυμνάζεστε το πρωί, ή αργότερα μέσα στην ημέρα;
  4. Ορίστε έναν μετρήσιμο στόχο που ξέρετε ότι μπορείτε να πετύχετε - όχι μόνο «Πάω να γυμναστώ περισσότερο», αλλά «Πάω να κάνω ένα γρήγορο περπάτημα για 30-λεπτά με τα πόδια τρεις φορές την εβδομάδα». Ή, καθορίστε πόσο θέλετε να περπατάτε κάθε ημέρα και να το παρακολουθείτε με ένα βηματόμετρο. Πραγματικά σας κρατάει κινητοποιημένους όταν διαβάζεται πόσο κοντά είσασταν στην επίτευξη του καθημερινού σας στόχου.
  5. Καθιερώστε τακτικές διατροφικές συνήθειες και ακολουθήστε  μερικούς απλούς κανόνες για μια πιο υγιεινή διατροφή –καταναλώνοντας μερικές πρωτεΐνες σε κάθε γεύμα και σνακ, μαζί με πολλά λαχανικά και ολόκληρα φρούτα στα γεύματα και σνακ, παραμένοντας ενυδατωμένοι με νερό που δεν έχει θερμίδες και τσάι, και περιορίζοντας την πρόσληψη σε λίπος και γλυκά.
    http://myweightlosschallenge.gr/dietandnutrition/betteryou/healthynewyou

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα