Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ελέγξτε τις θερμίδες

Μια θερμίδα (kcal) είναι η μονάδα μέτρησης της ενέργειας που περιέχουν τα τρόφιμα. Κάθε θερμίδα των τροφίμων είναι ισοδύναμη τεχνικά με 1000 θερμίδες που χρησιμοποιούνται για την μέτρηση άλλων μορφών ενέργειας. Το πόσο θα φάτε ή όχι εξαρτάται και καθορίζεται από το αίσθημα της πείνας, και το αίσθημα του κορεσμού. Το αίσθημα της πείνας είναι ένα αρχέγονο αίσθημα που εμφανίζεται με τη λειτουργία ενός νευρικού κέντρου που εντοπίζεται στον υποθάλαμο του εγκεφάλου, με την επίδραση ερεθισμάτων που ακόμα δεν είναι επακριβώς γνωστά και ξεκάθαρα. Το αίσθημα του κορεσμού είναι επίσης ένα αρχέγονο αίσθημα, και συνίσταται στην αίσθηση ότι έχουμε χορτάσει και δεν θέλουμε να συνεχίσουμε να τρώμε. Τα ερεθίσματα που το διεγείρουν έχουν και σ' αυτή την περίπτωση σχέση με ορισμένες χημικές μεταβολές στο αίμα, οι οποίες προφανώς θα πρέπει να είναι αντίθετες από εκείνες που διεγείρουν το κέντρο της πείνας.

-Αναλόγως του πόσο τρώτε έχει να κάνει και με το πόσο άσκηση χρειάζεστε στην συνέχεια για να δείτε την ζυγαριά σας να κατεβαίνει. Θα πάρετε ή θα χάσετε βάρος ανάλογα με την πρόσληψη των θερμίδων σας και σε συνδυασμό με τις θερμίδες που θα ξοδέψετε από τις σωματικές σας δραστηριότητες.
-Όσο τρώτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που ξοδεύετε ή χρειάζεστε, τότε το πλεόνασμα θα μετατραπεί σε σωματικό λίπος. Αντίθετα αν τρώτε λιγότερες από αυτές που χρησιμοποιεί ή χρειάζεται το σώμα σας, τότε θα μετατραπεί το επιπλέον περιττό σωματικό λίπος σε ενέργεια.
-Από την μια μεριά έχουμε τα έσοδα ενέργειας και από την άλλη μεριά έχουμε τα έξοδα ενέργειας. Τα έσοδα δεν είναι τίποτε άλλο από το ποσό τα ενέργειας που υπάρχει μέσα στην τροφή μας, και που εκφράζεται σε θερμίδες (kcal). Τα έξοδα είναι η ενέργεια η οποία μετατρέπεται (ξοδεύεται) στο σώμα μας για την επιτέλεση των διεργασιών που χρειάζονται για όλες τις λειτουργίες του σώματος.  Επίσης στα έξοδα συμπεριλαμβάνονται και όλες οι σωματικές δραστηριότητες. Τελικά, όλη αυτή η ενέργεια καταλήγει σε θερμότητα που αποβάλλεται προς το περιβάλλον, και σε εξωτερικό μηχανικό έργο.
-Το κλειδί για τον Έλεγχο του Σωματικού Βάρους και της Καλής Φυσικής Κατάστασης, είναι η διατήρηση της ισορροπίας στο ισοζύγιο της προσλαμβανομένης ενέργειας (kcal) μέσω τις τροφής και των καταναλισκόμενης ενέργειας (kcal) μέσω της σωματικής δραστηριότητας.
-Aν ήδη είστε αδύνατοι και το μόνο που θέλετε είναι η συντήρηση δεν έχετε παρά να ασκείστε τακτικά και η διατροφή σας να είναι ισορροπημένη. Σιγουρευτείτε ότι η διατροφή σας, σας παρέχει αρκετές θερμίδες για να αναπληρώσει την ενέργεια που ξοδέψατε.
-Τέλος εάν επιθυμείτε να πάρετε βάρος πρέπει να ασκείστε τακτικά και να αυξήσετε τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε έως ότου φτάσετε στο επιθυμητό βάρος. Η άσκηση θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι το βάρος που θα πάρετε, θα είναι μυϊκή μάζα και όχι περιττό λίπος.

 http://www.livit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα