Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φαινόμενο nocebo: όταν η αρνητική σκέψη γίνεται αιτία θανάτου

Φαινόμενο nocebo: όταν η αρνητική σκέψη γίνεται αιτία θανάτου
Πολλοί γιατροί και διάφορες επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του συγκεκριμένου φαινομένου. Ισχύει όντως αρκεί να ανατρέξει κανείς στην παγκόσμια βιβλιογραφία και θα βρει πολλά παραδείγματα.
Το φαινόμενο nocebo αποτελεί ένα βασικό αίτιο επιδείνωσης ή και δημιουργίας τού καρκίνου. Αντίθετα, το να σκέφτεται και να αισθάνεται κάποιος θετικά, όταν πάσχει από κάποια ασθένεια, αλλά και στον καρκίνο, αυτό αποτελεί ένα από τα βασικά βήματα τής αυτοθεραπείας του.
Στις αρχές τής δεκαετίας τού ΄70, ένας Αμερικανός ασθενής, ο Σαμ Σόεμαν, πληροφορήθηκε, ότι είχε καρκίνο στο ήπαρ κι ότι δεν υπήρχε θεραπεία γι΄ αυτόν. Οι γιατροί τον διαβεβαίωσαν, ότι θα πέθαινε σε τρεις μήνες. Ο Σαμ απεβίωσε ακριβώς στους τρεις μήνες επιβεβαιώνοντας τούς γιατρούς του. Ωστόσο, η νεκροψία έδειξε, ότι η διάγνωση ήταν λανθασμένη! Είχε πραγματικά όγκο στο ήπαρ, όμως ήταν καλοήθης και πολύ μικροσκοπικός και το κυριότερο δεν είχε κάνει καμία μετάσταση. Αιτία τού θανάτου του δεν βρέθηκε ποτέ και τεκμηριωμένα δεν ήταν ο καρκίνος. Μετά από πολλές συσκέψεις, οι γιατροί του με την συμβολή ψυχολόγων συμπέραναν, ότι: Πέθανε, επειδή οι γιατροί του τον έπεισαν, ότι η ασθένειά του ήταν θανατηφόρα. Ουσιαστικά ενεργοποίησαν την αρνητική αυθυποβολή μέσα στον οργανισμό του, το φαινόμενο nocebo.
Μέσα από πολλές κλινικές μελέτες και πειράματα, επιστήμονες έχουν αποδείξει κλινικά το φαινόμενο ή αποτέλεσμα nocebo, όπως ακριβώς και το αντίθετο από αυτό φαινόμενο, το placebo. Επομένως, ένα μεγάλο ποσοστό καρκινοπαθών επιδεινώνονται, νοσούν και τελικά πεθαίνουν από την δύναμη, που ασκεί το αρνητικό αυτό φαινόμενο επάνω τους.
Επίσης, υπάρχουν πλέον βάσιμες απόψεις, ότι το φαινόμενο nocebo μπορεί να προκαλέσει νέο καρκίνο ή μετάσταση τού καρκίνου! Το πλέον σίγουρο είναι, ότι οι δυνάμεις, που εμπλέκονται στο φαινόμενο nocebo, είναι πολύ ισχυρές. Μέχρι σήμερα, οι μηχανισμοί αυτοί εξακολουθούν να παραμένουν  άγνωστοι στην συμβατική Ιατρική.
 http://www.piperies.gr/posts/fainomeno-nocebo-otan-i-arnitiki-skepsi-ginetai-aitia-thanatoy

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Μαλακά μπισκότα βρώμης με μήλο χωρίς ζάχαρη & γλουτένη

  Υλικά  23 μπισκότα 3 κούπες  βρώμη 1 μεγάλο  ή 2 μικρά μήλα 3 κ.σ.  μέλι 1 κ.σ.  κανέλα 2 κ.σ.  λιναρόσπορο σπασμένο 1 κ.σ.  σπόροι chia 2 κ.σ.  σταφίδες μαύρες 6-7 κ.σ.  ελαιόλαδο 1/2 κούπα  περίπου νερό ή χυμό πορτοκαλιού Εκτέλεση Βάζουμε στο multi την βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη. Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος και λιώνουμε στο multi τα μήλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τον χυμό ή νερό το αφήνουμε στο τέλος και το ρίχνουμε σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που κολλάει μεν αλλά πλάθεται σε μπαλάκια. Πλάθουμε μπαλάκια και πιέζουμε ελαφρά με βρεγμένο ελαφρά χέρι να γίνουν πλατιά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, σε μεσαία σχάρα για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν. Καλή επιτυχία https://cookpad.com/gr/sintages/14556088-malaka-mpiskota-bromis-me-milo-xoris-zaxari-glouteni Η μαγεία της μαγειρικής είναι το βλέμμα και το χαμόγελο των ανθρώπων που γεύο...

Πίτσα στο φεγγάρι

Σίγουρα, πρόκειται για μια πιτσαρία που θέτει ψηλά τον πήχη. Ο λόγος για την εταιρία Domino's Pizza η οποία ανοίγει υποκατάστημα στη... Σελήνη |  Ήταν το 2001 όταν η Pizza Hut έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και κέρασε τους αστροναύτες ένα  κομμάτι από την αφράτη πίτσα της. Ο ανταγωνισμός με την Domino's για το πια αλυσίδα θα κατακτήσει την πρωτιά είχε φέρει τους διαφημιστές των δύο εταιριών στο να σχεδιάζουν απίθανα πράγματα.