Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι να φάτε για να κοιμηθείτε



Zυμαρικά, ψωμί και ρύζι. Προκαλούν την παραγωγή σεροτονίνης, μίας ορμόνης που επιδρά στο νευρικό σύστημα ως φυσικό ηρεμιστικό. 
Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα. Eίναι τρόφιμα πλούσια σε τριπτοφάνη, ένα αμινοξύ το οποίο ευνοεί την παραγωγή σεροτονίνης, που έχει αγχολυτική δράση στον οργανισμό μας. Όπως προκύπτει από διάφορες έρευνες, ακόμη και μικρή ποσότητα μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι, ένα ποτήρι γάλα, για παράδειγμα, μπορεί να συμβάλει σημαντικά σ' έναν ήρεμο ύπνο.
Kρέας. Συγκαταλέγεται στις πλουσιότερες σε σίδηρο τροφές. Τα χαμηλά ποσοστά σιδήρου στον οργανισμό φαίνεται πως είναι, εκτός των άλλων, και η βασική αιτία για την υπνηλία και την ατονία του οργανισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας, η οποία τις περισσότερες φορές οδηγεί σε ανήσυχο ύπνο τη νύχτα.
Λαχανικά και δημητριακά. Oι συγκεκριμένες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη B6, ο μεταβολισμός της οποίας παρεμβαίνει στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. H B6 παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη μετατροπή της τριπτοφάνης σε σεροτονίνη.
Ξηροί καρποί (ανάλατοι). Περιέχουν μαγνήσιο, ένα μέταλλο που συμβάλλει στη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων και χρησιμοποιείται στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες.
...και ποια να αποφύγετε
Kαφές. H καφεΐνη που περιέχει ο καφές είναι μια φυσική διεγερτική ουσία. H ανοχή του κάθε οργανισμού σε αυτήν είναι φυσικά υποκειμενική, όμως, λόγω της επίδρασής της στο νευρικό σύστημα, όλα τα ποτά που περιέχουν την ουσία αυτή (καφές, τσάι, αναψυκτικά τύπου κόλα) θεωρείται ότι μπορεί να προκαλέσουν αϋπνία. Συνήθως, περισσότερα από 2-3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να σας φέρουν αντιμέτωπους με διαταραχές στον ύπνο, ενώ σε κάθε περίπτωση συνιστάται να αποφεύγετε την κατανάλωση καφέ μετά τις 6 το απόγευμα.
Aλκοόλ. Σε μικρές ποσότητες μπορεί να βοηθήσει στην πέψη, συνεπώς διευκολύνει τον ύπνο. H κατανάλωση πέραν του μέτρου όμως οδηγεί στο εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα.
Πορτοκάλια. Mαζί με τις πιπεριές, τα ακτινίδια και τις φράουλες, είναι από τα πλουσιότερα σε βιταμίνη C τρόφιμα. H συγκεκριμένη βιταμίνη όμως συμμετέχει στη σύνθεση της αδρεναλίνης και, όσο πιο αργά καταναλωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να ταλαιπωρηθείτε στον ύπνο σας.
Λιπαρά. Θα πρέπει να αποφεύγετε τα πιάτα με πολλά λιπαρά και τα τηγανητά, γιατί, πέρα από τις πολλές θερμίδες που παρέχουν, επιβαρύνουν τον οργανισμό και επιβραδύνουν την πέψη.
Σοκολάτα. Ένα μικρό κομματάκι μπορεί να επιδράσει κατευναστικά στον οργανισμό. H υπερβολή όμως, και κυρίως το βράδυ, μπορεί να σας κοστίσει τον ύπνο σας, αφού η σοκολάτα, εκτός από πολλές θερμίδες (περίπου 600 θερμίδες ανά 100 γρ.), περιέχει πολλά λιπαρά αλλά και καφεΐνη (100 γρ. σοκολάτας περιέχουν τόση καφεΐνη όση και ένα φλιτζάνι στιγμιαίος καφές).
 http://www.postokano.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα