Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Kάντε κάτι το διαφορετικό και ..καλή ανανέωσηΜπορεί να είναι τόσο απλό όπως να παραγγείλετε σκέτο αντί μέτριο καφέ, να αλλάξετε το συνηθισμένο δρομολόγιο σας για την δουλειά, μπορεί ακόμη και να τολμήσετε το αδιανόητο, να αλλάξετε την καθημερινή σας εφημερίδα, ή και το καθιερωμένο delivery της Παρασκευής.

Όπως και να’ χει το πράγμα, τολμήστε να κάνετε κάτι το διαφορετικό. Μικρό η μεγάλο δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να αλλάξετε την ρουτίνα, να ανακατέψετε τα νερά, να δείτε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία, και γιατί όχι; να πατήσετε γραμμή ακόμη και να βγείτε από τον κύκλο.

Αντισταθείτε στις “λογικές” συμβουλές του εαυτού σας, «μη αυτό και μη εκείνο», αντισταθείτε στα ριζωμένα “μαλώματα” των γονέων σας από τα παιδικά σας χρόνια, «κάτσε φρόνιμα μη σου τραβήξω το αυτί», και προπάντων αντισταθείτε στις αποτρεπτικές φωνές της μικροκοινωνίας και του συστήματος μας που βάλθηκαν να μας αποκοιμίσουν απλά για να ’χουν κάποιοι το κεφάλι τους ήσυχο.

Τολμήστε να κάνετε κάτι το διαφορετικό και που ξέρετε που θα σας βγει. Το σίγουρο είναι πως θα δροσισθείτε, θα διασκεδάσετε, θα ταξιδέψετε, θα αλλάξετε την διάθεση σας, ίσως να δημιουργήσετε, να πρωτοπορήσετε, αν είστε και λίγο τυχεροί ίσως και να ερωτευτείτε. Να ερωτευτείτε ακόμη περισσότερο την ζωή, τον εαυτό σας, τους άλλους ακόμη και την δουλειά σας.

Κάντε σήμερα το πρώτο βήμα. Τίποτε καινούριο δεν δημιουργήθηκε με την απάθεια, τίποτε δεν πήγε μπροστά ακολουθώντας το κατεστημένο, καμιά ανατροπή δεν έγινε χωρίς κάποιοι να τολμήσουν το διαφορετικό. Βρείτε τρόπους, το λίγο ή το πολύ δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η αλλαγή νοοτροπίας, η περιέργεια για το καινούριο, η διάθεση για αλλαγή και η απόδραση από τον λήθαργο του κατεστημένου. Σημασία έχει το πρώτο βήμα, μικρό η μεγάλο. Αμφισβητήστε το κατεστημένο δημιουργικά, κοντράρετε με σεβασμό το παρόν και το παρελθόν, αντλήστε άφοβα από το μέλλον, δημιουργήστε, ζωγραφίστε και πάνω απ’ όλα απολαύστε το δρομολόγιο χωρίς αναστολές.

Φοβάστε το κόστος; Ίσως να μην υπάρχει, ίσως να είναι μικρό, ίσως μεγάλο, αλλά να είστε βέβαιοι ότι αξίζει την προσπάθεια και τον κόπο γιατί κάποια στιγμή θα αντιληφθείτε ότι αυτό θα είναι πολύ μεγαλύτερο αν μείνετε απαθείς.

Βγείτε από το κύκλο, έστω και λιγάκι, και τολμήστε σήμερα να κάνετε κάτι το διαφορετικό. Μικρό ή μεγάλο, στο σπίτι, στην δουλειά, δεν έχει σημασία.

Απλά τολμήστε, καλή ανανέωση και καλή συνέχεια..

 http://cyprusair.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου