Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Kάντε κάτι το διαφορετικό και ..καλή ανανέωση



Μπορεί να είναι τόσο απλό όπως να παραγγείλετε σκέτο αντί μέτριο καφέ, να αλλάξετε το συνηθισμένο δρομολόγιο σας για την δουλειά, μπορεί ακόμη και να τολμήσετε το αδιανόητο, να αλλάξετε την καθημερινή σας εφημερίδα, ή και το καθιερωμένο delivery της Παρασκευής.

Όπως και να’ χει το πράγμα, τολμήστε να κάνετε κάτι το διαφορετικό. Μικρό η μεγάλο δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να αλλάξετε την ρουτίνα, να ανακατέψετε τα νερά, να δείτε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία, και γιατί όχι; να πατήσετε γραμμή ακόμη και να βγείτε από τον κύκλο.

Αντισταθείτε στις “λογικές” συμβουλές του εαυτού σας, «μη αυτό και μη εκείνο», αντισταθείτε στα ριζωμένα “μαλώματα” των γονέων σας από τα παιδικά σας χρόνια, «κάτσε φρόνιμα μη σου τραβήξω το αυτί», και προπάντων αντισταθείτε στις αποτρεπτικές φωνές της μικροκοινωνίας και του συστήματος μας που βάλθηκαν να μας αποκοιμίσουν απλά για να ’χουν κάποιοι το κεφάλι τους ήσυχο.

Τολμήστε να κάνετε κάτι το διαφορετικό και που ξέρετε που θα σας βγει. Το σίγουρο είναι πως θα δροσισθείτε, θα διασκεδάσετε, θα ταξιδέψετε, θα αλλάξετε την διάθεση σας, ίσως να δημιουργήσετε, να πρωτοπορήσετε, αν είστε και λίγο τυχεροί ίσως και να ερωτευτείτε. Να ερωτευτείτε ακόμη περισσότερο την ζωή, τον εαυτό σας, τους άλλους ακόμη και την δουλειά σας.

Κάντε σήμερα το πρώτο βήμα. Τίποτε καινούριο δεν δημιουργήθηκε με την απάθεια, τίποτε δεν πήγε μπροστά ακολουθώντας το κατεστημένο, καμιά ανατροπή δεν έγινε χωρίς κάποιοι να τολμήσουν το διαφορετικό. Βρείτε τρόπους, το λίγο ή το πολύ δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η αλλαγή νοοτροπίας, η περιέργεια για το καινούριο, η διάθεση για αλλαγή και η απόδραση από τον λήθαργο του κατεστημένου. Σημασία έχει το πρώτο βήμα, μικρό η μεγάλο. Αμφισβητήστε το κατεστημένο δημιουργικά, κοντράρετε με σεβασμό το παρόν και το παρελθόν, αντλήστε άφοβα από το μέλλον, δημιουργήστε, ζωγραφίστε και πάνω απ’ όλα απολαύστε το δρομολόγιο χωρίς αναστολές.

Φοβάστε το κόστος; Ίσως να μην υπάρχει, ίσως να είναι μικρό, ίσως μεγάλο, αλλά να είστε βέβαιοι ότι αξίζει την προσπάθεια και τον κόπο γιατί κάποια στιγμή θα αντιληφθείτε ότι αυτό θα είναι πολύ μεγαλύτερο αν μείνετε απαθείς.

Βγείτε από το κύκλο, έστω και λιγάκι, και τολμήστε σήμερα να κάνετε κάτι το διαφορετικό. Μικρό ή μεγάλο, στο σπίτι, στην δουλειά, δεν έχει σημασία.

Απλά τολμήστε, καλή ανανέωση και καλή συνέχεια..

 http://cyprusair.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα