Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Αρχή του Νερού»

PDF Εκτύπωση E-mail
Ο Dr. Howard Murad, ένας από τους πιο διακεκριμένους δερματολόγους των ΗΠΑ, θεωρείται αυθεντία της σύγχρονης κοσμετολογίας και της βιομηχανίας καλλυντικών. Ανακάλυψε λοιπόν την «Αρχή του Νερού» για τη διατήρηση της πολυπόθητης νεότητας και εγώ σας την παραθέτω εν συντομία στις παρακάτω γραμμές.

Το δέρμα σας είναι το προστατευτικό του σώματός σας και δέχεται μονίμως επιθέσεις τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές. Εξωτερικές όπως τοξικά χημικά και ρύπανση, υπεριώδη ακτινοβολία μέσω του ηλιακού φωτός, παράγοντες που προκαλούν φλεγμονή, αλλά και ελεύθερες ρίζες που βομβαρδίζουν την επιφάνεια του δέρματος.

Η «Αρχή του Νερού», λοιπόν, δεν έχει να κάνει με το αν πίνετε 4, 6 ή 12 ποτήρια νερό την ημέρα. Έχει να κάνει με το νερό που διοχετεύουμε στα κύτταρά μας, αλλά και με τη διατήρηση του ήδη υπάρχοντος, έτσι ώστε καθένα από τα τρισεκατομμύρια κύτταρα στο δέρμα μας να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Μαζί με το οξυγόνο, το νερό είναι η πιο σημαντική ουσία που χρειαζόμαστε και σχεδόν οτιδήποτε γνωρίζουμε για τη γήρανση, μας λέει ότι η επιβράδυνση της λειτουργίας των κυττάρων μας οφείλεται στην απώλεια νερού. Χωρίς το κατάλληλο απόθεμα νερού, τα δερματικά κύτταρα διαχωρίζονται, οι δομές που υποστηρίζουν το δέρμα γίνονται σκληρές και χάνουν την ευλυγισία τους, ενώ τα στρώματα του δέρματος γίνονται λεπτά και επίπεδα!

Ο Dr. Murad λοιπόν μας προτρέπει να «φάμε» το νερό μας! Υπάρχει τόσο πολύ νερό στις τροφές –ειδικά στα φρούτα και στα λαχανικά- και η μεγαλύτερη κατανάλωση αυτών χαρίζει πολύτιμα αντιοξειδωτικά, ίνες και άλλα θρεπτικά στοιχεία.

Ξεχάστε λοιπόν τον κανόνα με τα 2 λίτρα νερό την ημέρα και στοχεύστε στο να «φάτε» το νερό σας, ενισχύοντας τον οργανισμό σας με βασικά δομικά στοιχεία όπως αντιοξειδωτικά, γλυκοζαμίνη και ελεύθερα λιπαρά οξέα (γ-λινολαΐκό οξύ, λεκιθίνη, χολίνη), όπου στόχο έχουν την επανόρθωση των κυτταρικών μεμβρανών για τη διατήρηση του εσωτερικού σας νερού!
http://www.happylifemag.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Μαλακά μπισκότα βρώμης με μήλο χωρίς ζάχαρη & γλουτένη

  Υλικά  23 μπισκότα 3 κούπες  βρώμη 1 μεγάλο  ή 2 μικρά μήλα 3 κ.σ.  μέλι 1 κ.σ.  κανέλα 2 κ.σ.  λιναρόσπορο σπασμένο 1 κ.σ.  σπόροι chia 2 κ.σ.  σταφίδες μαύρες 6-7 κ.σ.  ελαιόλαδο 1/2 κούπα  περίπου νερό ή χυμό πορτοκαλιού Εκτέλεση Βάζουμε στο multi την βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη. Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος και λιώνουμε στο multi τα μήλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τον χυμό ή νερό το αφήνουμε στο τέλος και το ρίχνουμε σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που κολλάει μεν αλλά πλάθεται σε μπαλάκια. Πλάθουμε μπαλάκια και πιέζουμε ελαφρά με βρεγμένο ελαφρά χέρι να γίνουν πλατιά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, σε μεσαία σχάρα για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν. Καλή επιτυχία https://cookpad.com/gr/sintages/14556088-malaka-mpiskota-bromis-me-milo-xoris-zaxari-glouteni Η μαγεία της μαγειρικής είναι το βλέμμα και το χαμόγελο των ανθρώπων που γεύο...

Πίτσα στο φεγγάρι

Σίγουρα, πρόκειται για μια πιτσαρία που θέτει ψηλά τον πήχη. Ο λόγος για την εταιρία Domino's Pizza η οποία ανοίγει υποκατάστημα στη... Σελήνη |  Ήταν το 2001 όταν η Pizza Hut έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και κέρασε τους αστροναύτες ένα  κομμάτι από την αφράτη πίτσα της. Ο ανταγωνισμός με την Domino's για το πια αλυσίδα θα κατακτήσει την πρωτιά είχε φέρει τους διαφημιστές των δύο εταιριών στο να σχεδιάζουν απίθανα πράγματα.