Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Αρχή του Νερού»

PDF Εκτύπωση E-mail
Ο Dr. Howard Murad, ένας από τους πιο διακεκριμένους δερματολόγους των ΗΠΑ, θεωρείται αυθεντία της σύγχρονης κοσμετολογίας και της βιομηχανίας καλλυντικών. Ανακάλυψε λοιπόν την «Αρχή του Νερού» για τη διατήρηση της πολυπόθητης νεότητας και εγώ σας την παραθέτω εν συντομία στις παρακάτω γραμμές.

Το δέρμα σας είναι το προστατευτικό του σώματός σας και δέχεται μονίμως επιθέσεις τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές. Εξωτερικές όπως τοξικά χημικά και ρύπανση, υπεριώδη ακτινοβολία μέσω του ηλιακού φωτός, παράγοντες που προκαλούν φλεγμονή, αλλά και ελεύθερες ρίζες που βομβαρδίζουν την επιφάνεια του δέρματος.

Η «Αρχή του Νερού», λοιπόν, δεν έχει να κάνει με το αν πίνετε 4, 6 ή 12 ποτήρια νερό την ημέρα. Έχει να κάνει με το νερό που διοχετεύουμε στα κύτταρά μας, αλλά και με τη διατήρηση του ήδη υπάρχοντος, έτσι ώστε καθένα από τα τρισεκατομμύρια κύτταρα στο δέρμα μας να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Μαζί με το οξυγόνο, το νερό είναι η πιο σημαντική ουσία που χρειαζόμαστε και σχεδόν οτιδήποτε γνωρίζουμε για τη γήρανση, μας λέει ότι η επιβράδυνση της λειτουργίας των κυττάρων μας οφείλεται στην απώλεια νερού. Χωρίς το κατάλληλο απόθεμα νερού, τα δερματικά κύτταρα διαχωρίζονται, οι δομές που υποστηρίζουν το δέρμα γίνονται σκληρές και χάνουν την ευλυγισία τους, ενώ τα στρώματα του δέρματος γίνονται λεπτά και επίπεδα!

Ο Dr. Murad λοιπόν μας προτρέπει να «φάμε» το νερό μας! Υπάρχει τόσο πολύ νερό στις τροφές –ειδικά στα φρούτα και στα λαχανικά- και η μεγαλύτερη κατανάλωση αυτών χαρίζει πολύτιμα αντιοξειδωτικά, ίνες και άλλα θρεπτικά στοιχεία.

Ξεχάστε λοιπόν τον κανόνα με τα 2 λίτρα νερό την ημέρα και στοχεύστε στο να «φάτε» το νερό σας, ενισχύοντας τον οργανισμό σας με βασικά δομικά στοιχεία όπως αντιοξειδωτικά, γλυκοζαμίνη και ελεύθερα λιπαρά οξέα (γ-λινολαΐκό οξύ, λεκιθίνη, χολίνη), όπου στόχο έχουν την επανόρθωση των κυτταρικών μεμβρανών για τη διατήρηση του εσωτερικού σας νερού!
http://www.happylifemag.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα