Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κραιπάλη: Tips για... Ξεφούσκωμα!


















Σε όλους μας έχει τύχει αρκετές φορές να το παρακάνουμε με το φαγητό. Μία οι οικογενειακές συνεστιάσεις με τα δεκάδες πιάτα, μία τα μέχρι σκασμού γεύματα σε ταβέρνες και εστιατόρια μας προκαλούν το γνωστό «φούσκωμα». Όταν μάλιστα αυτό γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, τότε μπορεί να επηρεάσει το σωματικό μας βάρος και τον μεταβολισμό μας. Αν δράσετε έξυπνα, τότε θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την «υπερφαγία» όπως ονομάζεται.


Είναι πολύ σημαντικό να μην τα παρατήσετε και συνεχίσετε να «φορτώνετε» το στομάχι σας με κάθε είδους τροφή. Με το σωστό κίνητρο και ακολουθώντας μερικές χρήσιμες συμβουλές θα μπορέσετε να επανακάμψετε από την συνήθη αυτή δυσφορία.

*Πιείτε υγρά

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι, αμέσως μόλις ξυπνήσετε, να πιείτε άφθονο νερό. Πολλές φορές το μισό από το βάρος που παίρνετε σε μία περίοδο «κραιπάλης» οφείλεται στην κατακράτηση υγρών στο σώμα. Η κατανάλωση νερού θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να αποβάλει τα επιπλέον υγρά. Βάλτε σαν στόχο να διπλασιάσετε την κατανάλωση υγρών (αποφεύγοντας αυτά που περιέχουν καφεΐνη). Να θυμάστε ότι τα επιπλέον υγρά δεν είναι ανάγκη να προέρχονται από καθαρό νερό. Χυμοί φρούτων, γάλα, νωπά φρούτα και λαχανικά, σούπες και ζωμοί κάνουν την ίδια δουλειά. Τέλος, δώστε προσοχή στο πόσο αλάτι περιέχουν οι τροφές που πρόκειται να καταναλώσετε μιας και αυτό επηρεάζει τα επίπεδα κατακράτησης υγρών.

*Μην το ρίξετε στην νηστεία
Η πρώτη λύση που σας έρχεται στο μυαλό μετά από μια περίοδο κρεπάλης, είναι να ακολουθήσετε μια δίαιτα πολύ χαμηλή σε θερμίδες. Λάθος. Κάτι τέτοιο θα «τρελάνει» τον μεταβολισμό σας, οδηγώντας σε άλλα προβλήματα. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να τις μειώσετε σιγά σιγά, επικεντρώνοντας περισσότερο στην αύξηση της πρόσληψης πρωτεϊνών. Αυτές θα δώσουν μία ώθηση στον μεταβολισμό σας, «καίγοντας» τις περισσότερες θερμίδες.

*Γυμναστείτε με βάρη
Η προπόνηση με βάρη στο γυμναστήριο συνίσταται σε περιπτώσεις κραιπάλης. Μερικές φορές είναι πιο αποτελεσματική από το να «λιώσετε» στον διάδρομο ή στο τρέξιμο. Αυτό γιατί βασίζεται αποκλειστικά στην αποθήκευση γλυκογόνου στους μυς. Εάν οι τροφές που καταναλώσατε ήταν πλούσιες σε υδατάνθρακες τότε μια τέτοια προπόνηση θα σας βοηθήσει να τους χρησιμοποιήσετε. Αν είχατε διαλέξει από την άλλη, την καρδιοαγγειακή άσκηση (τρέξιμο) ο οργανισμός σας δεν θα έκαιγε τόσες θερμίδες όσο στην προπόνηση με βάρη, ούτε θα συνέχιζε να καίει θερμίδες μετά το τέλος της άσκησης.

*Αποφύγετε το αλκοόλ

Δεδομένου ότι το αλκοόλ όχι μόνο περιλαμβάνει «κενές» θερμίδες, αλλά μπορεί να επηρεάσει την σωστή λήψη αποφάσεων όσον αφορά το φαγητό, προσπαθήστε να το αποφύγετε τουλάχιστον για δύο μέρες, μέχρι να επανακάμψετε πλήρως. Αν πάλι θέλετε πάση θυσία ένα ποτάκι, περιοριστείτε στο ένα.

*Το δις εξαμαρτείν…
Τώρα αν σκοπεύετε να ξαναφάτε μέχρι… σκασμού τότε υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα και να μειώσετε τις πιθανότητες να πάρετε επιπλέον κιλά. Αρχικά, αν μπορέσετε προγραμματίστε να πάτε γυμναστήριο από πριν κάνοντας μια αρκετά έντονη προπόνηση με βάρη. Αυτή θα ελαττώσει το γλυκογόνο στους μυς με αποτέλεσμα όσες θερμίδες καταναλώσετε μετά να απορροφηθούν αμέσως από τον μυϊκό ιστό. Με αυτόν τον τρόπο ένα γεύμα γεμάτο υδατάνθρακες μπορεί να βοηθήσει τον στόχο σας για μυϊκή μάζα (αν φυσικά υπάρχει).

Έτσι, την επόμενη φορά που θα νιώσετε κάπως «παραφουσκωμένοι», έχετε στο νου σας τα παραπάνω tips για να μην έχετε πρόβλημα. Όλοι μας έχουμε στιγμές αδυναμίας, το θέμα είναι να τις αντιμετωπίζουμε σωστά.
 http://www.in2life.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα