Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πότε είναι κατάλληλη η στιγμή για δίαιτα


   
 Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για δίαιτα;
  Αυτό είναι ένα ερώτημα που ενώ φαινομενικά είναι απλό να απαντηθεί, πρακτικά θέλει λίγο παραπάνω «ψάξιμο». Πολλοί – αν όχι οι περισσότεροι - όταν θα δουν την ζυγαριά τους να δείχνει αριθμούς, πέραν του φυσιολογικού, ή παρατηρήσουν αύξηση λίπους στο σώμα τους, καταφεύγουν σε κάποιον ειδικό. Όταν έρθουν σε συνάντηση με κάποιον διαιτολόγο ζητάνε χαριτολογώντας μια δίαιτα! Το λάθος βήμα είναι αυτό το «χαριτολογώντας».
Πολύ σωστά και λογικά, όταν παρατηρούμε την ζυγαριά να δείχνει μεγάλα νούμερα ή το σώμα μας να αλλάζει, τότε αρχίζουμε να σκεφτόμαστε κάποιο είδος δίαιτας, γυμναστικής κλπ. Το να αποκτήσουμε μια καλή φυσική κατάσταση, υγεία και ευεξία είναι πράγματα που με την σκέψη τα «αποκτάμε» όποτε
θέλουμε. Ένα μεγάλο  λάθος που κάνουμε, είναι η έλλειψη αποφασιστικότητας. Για να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής για απώλεια-διατήρηση ή αύξηση βάρους, πρέπει να είμαστε συμφιλιωμένοι με τον εαυτό μας και φυσικά, να το αποφασίσουμε. Είναι καλό να έχουμε επίγνωση της κατάστασής μας, να κατανοήσουμε πως κάποιες απο τις διατροφικές μας συνήθειες πρέπει να τις αλλάξουμε ή να τις σταματήσουμε. Με την ψυχολογική και την επιστημονική υποστήριξη ενός ειδικού, θα καταφέρουμε πιο εύκολα να ακολουθήσουμε το σωστό πρόγραμμα για μας.
Αρχικά, η αυτοεκτίμηση παίζει σημαντικό ρόλο κατά την διάρκεια μιας δίαιτας. Όταν κάποιος έχει περιττά κιλά, θα πρέπει να αναγνωρίζει το πρόβλημα στο βάρος και την γενικότερη εικόνα του.Δεν είναι τυχαίο, ότι σε πολλές περιπτώσεις άνθρωποι με προβλήματα βάρους, έχουν δεχθεί άσχημα σχόλια και κακή κριτική για την εικόνα τους. Ακριβώς εδώ, έρχεται η στιγμή που πρέπει να παρέμβει ο διαιτολόγος. Προσεγγίζοντάς τους  με έναν προσιτό και όμορφο τρόπο, να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, έτσι ώστε να διαμορφώσουν την εικόνα ενός φίλου, στο πρόσωπο ενός ειδικού διατροφής. Αυτό θα συμβάλλει θετικά, στην εκκίνηση ενός προγράμματος υγιεινής διατροφής, με καλύτερη διάθεση.
Έπειτα, ο «ασθενής» πρέπει να καταλάβει τη σημασία της αλλαγής των διατροφικών του συνηθειών, γιατί αυτή η αλλαγή θα τον οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι οδηγίες του διαιτολόγου, πρέπει να γίνονται αποδεκτές χωρίς παρασπονδίες, προσπαθώντας για την ομαλή τήρηση του διαιτολογίου. Αν μη τι άλλο, αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και κοστίζει.
Λόγω του καλοκαιριού, πολλοί είναι που ψάχνουν εύκολους και γρήγορους τρόπους για απώλεια περιττών κιλών και την απόκτηση ενός καλλίγραμμου κορμιού. Έτσι, πολλοί είναι αυτοί, που καταφεύγουν σε γρήγορες δίαιτες που υπόσχονται άμεση απώλεια κιλών. Και όταν λέμε άμεση, εννοούμε 5 κιλά σε μια εβδομάδα …. όταν το όριο είναι 0 , 5 – 1 κιλό / εβδομάδα. Όταν πχ δει κάποιος  μια απώλεια 3 κιλών σε μια εβδομάδα, ενθουσιάζεται! Αυτό όμως οφείλεται σε αποβολή υγρών. Με αποτέλεσμα, αμέσως με την κατανάλωση υγρών να τα παίρνει πάλι πίσω + το ότι αυτές οι δίαιτες είναι πολύ χαμηλές σε θερμίδες, συνήθως 800 θερμίδες την μέρα και ιδιαίτερα επικίνδυνες για την υγεία του ανθρώπου, αφού υστερούν σημαντικά σε θρεπτικά συστατικά. Το κατώτατο όριο για έναν άνθρωπο που δεν νοσηλεύεται και δεν έχει προβλήματα σύτισης ή κάποιας  άλλης σοβαρής πάθησης, είναι 1200-1100 θερμίδες/ημέρα.
Άρα, με μια σταθερή δίαιτα με σχετικά αργή έως καλή απώλεια κιλών (700 γ./ εβδομάδα) μπορούμε να πετύχουμε με την διατροφή μας και πάνω από όλα να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα. Η καλύτερη περίοδος για ένα πρόγραμμα δίαιτας και διατροφής είναι…πάντα. Όταν συνδυάζεται με γυμναστική, θέληση και δεν κοιτάζει εποχές, ούτε παραλίες, τότε να είμαστε σίγουροι πως η «θυσία» που κάναμε στην διατροφή για την υγεία μας, θα αποδώσει καρπούς που θα είναι μόνιμοι!
 http://www.needalight.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα