Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μυρίζει η αναπνοή σου; Καταπολέμησε το!

Η κακή αναπνοή δημιουργεί προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις! Ποιές είναι οι αιτίες της; Δεκατρείς τρόποι για να τη διώξουμε μια για πάντα!




Η κακή αναπνοή, η δύσοσμη αναπνοή ή η δυσοσμία του στόματος είναι όλοι όροι που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια σαφώς δυσάρεστη οσμή της αναπνοής .

Η στοματική δυσοσμία δεν είναι πρόβλημα από μόνη της, αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις μας.


Είναι σε όλους μας γνωστό πώς η κατανάλωση ορισμένων τροφών, όπως το σκόρδο και τα κρεμμύδια μπορούν να επηρεάσουν την αναπνοή μας. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι τροφές απορροφούνται στην κυκλοφορία του αίματός μας, μεταφέρονται στους πνεύμονες και εκπνέονται με την αναπνοή. Ευτυχώς, η κακή αναπνοή που προκαλείται από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε είναι μόνο προσωρινή.

Συχνές αιτίες της κακής αναπνοής

Η αλήθεια είναι, ότι η δύσοσμη αναπνοή προέρχεται από τα σωματίδια τροφής που έχουν παγιδευτεί στο στόμα μας. Όταν η τροφή παραμένει στο στόμα, γίνεται ένα γόνιμο έδαφος για τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν κακή αναπνοή. Άλλες αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν κακή στοματική υγεία, ανεπαρκή καθαρισμό των οδοντοστοιχιών και περιοδοντική νόσο. Ισχυρός σύμμαχος των παραπάνω είναι το κάπνισμα και τα προϊόντα καπνού.

Η κακή αναπνοή μπορεί επίσης να είναι σημάδι μιας υποκείμενης ιατρικής κατάστασης του στομάχου, των πνευμόνων ή της κυκλοφορίας του αίματος.

Μια άλλη ελάχιστα γνωστή κατάσταση που μπορεί να συμβάλει στη δυσοσμία του στόματος είναι η ξηροστομία (ξηρό στόμα). Όταν το στόμα μας είναι ξηρό, η παραγωγή σάλιου μειώνεται, διαταράσσοντας τη φυσική λειτουργία του καθαρισμού του στόματος. Το σάλιο είναι φυσικό στοματικό διάλυμα το οποίο περιέχει τις ιδιότητες που μειώνουν τα βακτήρια στο στόμα. Η κατανάλωση αλκοόλ, ορισμένων φαρμάκων, η αναπνοή από το στόμα αντί της μύτης και η διαταραχή των σιελογόνων αδένων, είναι παράγοντες που ενισχύουν τη στοματική κακοσμία.

13 τρόποι για την καταπολέμηση της κακής αναπνοής

* Βουρτσίστε τα δόντια σας και ξεπλύνετε το στόμα σας καλά μετά από κάθε γεύμα για να αφαιρέσετε τα σωματίδια της τροφής.
* Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, βουρτσίστε και τη γλώσσα σας. Η γλώσσα καλύπτεται από χιλιάδες μικροσκοπικές τρίχες που μπορούν να παγιδεύσουν τα βακτηρίδια.
* Επισκεφτείτε τον οδοντίατρο σας για να αποκλείσετε την ασθένεια των ούλων και να διορθώσετε τα σφραγίσματα, τα οποία μπορούν να παγιδεύσουν την τροφή.
* Μασήστε τσίχλα χωρίς ζάχαρη ή πιπιλίστε καραμέλα χωρίς ζάχαρη για να αυξηθεί η ροή του σάλιου.
* Εάν το στόμα σας είναι ξηρό, πιείτε άφθονο νερό.
* Αποφύγετε τσίχλες και στοματικά διαλύματα που περιέχουν αλκοόλ. Αντί να βοηθήσουν, μπορεί να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Καλύπτουν προσωρινά τη μυρωδιά και έχουν την τάση να στεγνώνουν το στόμα δημιουργώντας ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τα βακτηρίδια.
* Καταναλώστε λαχανικά όπως τα ωμά καρότα ή σέλινο.
* Αποφύγετε τροφές όπως τα κρεμμύδια και το σκόρδο, που μπορεί να προκαλέσουν την κακή αναπνοή.
* Αποφύγετε την κατανάλωση οινοπνεύματος και καφεΐνης, η οποία μπορεί να στεγνώσει το στόμα.
* Διακόψτε το κάπνισμα. Η πίσσα και η νικοτίνη που συγκεντρώνεται επάνω στην επιφάνεια των δοντιών, της γλώσσας και των μάγουλων , στεγνώνει το στόμα και εμποδίζει τη ροή του σάλιου.
* Η χλωροφύλλη είναι ένα φυσικό ‘αποσμητικό’ για την ανάσα και βρίσκεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως ο μαϊντανός.
* Ρίξτε λίγες σταγόνες μέντας στη γλώσσα ή την οδοντόβουρτσα σας για να φρεσκάρετε την αναπνοή σας. Εκτός από τη δροσιστική φύση της μέντας, η αντιβακτηριακή ιδιότητα της θα σκοτώσει τα βακτηρίδια που βρίσκονται στο στόμα.
* Η σόδα ψησίματος έχει μια μακρά ιστορία στη διατήρηση της καλής στοματικής υγείας και την καταπολέμηση της κακής αναπνοής.
http://topeiraxtiri.blogspot.comhttp://ierosagon.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα