Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Ψαρώ-στε" υγιεινά!


Τρώτε ψάρια! Κάνει καλό σε καρδιά και αντιγήρανση!
Τρώτε ψάρια για να κάνετε...έξυπνα μωρά!
Το ψάρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική διατροφή και την παράδοση. Έχει σημαντική διατροφική αξία για τους παρακάτω λόγους.

  • Οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά ψάρι έχουν χαμηλότερο κίνδυνο:

Επιπλέον μπορεί να συμβάλει στην προφύλαξη – πρόληψη εμφάνισης αρκετών χρόνιων εκφυλιστικών ασθενειών.  Μέχρι στιγμής, ωστόσο, το κύριο όφελος είναι πρόληψη των καρδιαγγειακών νόσων.
Μελέτη του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος θανάτου από στεφανιαία νόσο (ΣΝ) ήταν 36%
χαμηλότερη σε άτομα που ακολουθούν μια "μέτρια" λήψη λιπαρών τρώγοντας  κάθε εβδομάδα ψάρια – που είναι πλούσια σε ωμέγα-3.

Εκτρεφόμενα τιλάπια περιέχουν μικρές ποσότητες ω-3 λιπαρά οξέα, γεγονός που τα καθιστά λιγότερο ευεργετικά για την καρδιά. Σε αντίθεση  ο σολομός, ο τόνος και η πέστροφα, ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3  συμβάλουν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η American Heart Association συνιστά τουλάχιστον δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα - ιδιαίτερα τα λιπαρά ψάρια που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Τα οστρακοειδή (που δεν είναι στην πραγματικότητα ψάρια, αλλά μια άλλη ομάδα που ζει στο νερό), είναι επίσης μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης.

  • Είναι καλύτερα να πάρετε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από τα ψάρια, παρά από συμπληρώματα ιχθυελαίων.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, είναι καλύτερο να πάρετε ωμέγα-3 λιπαρών οξέων από τα τρόφιμα.
Ωστόσο, εάν είστε ασθενής από καρδιακή νόσο ή αν για κάποιο άλλο λόγο και δεν μπορείτε να πάρετε  ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μέσω της διατροφής σας, μπορείτε να εξετάσετε την περίπτωση για την πρόσληψή τους από τα συμπληρώματα ιχθυελαίων.
Όπως πάντα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε λήψη συμπληρωμάτων.

  • Οι έγκυες γυναίκες συμβουλεύονται να αποφεύγουν την κατανάλωση ψαριών λόγω της πιθανής έκθεσης στον υδράργυρο και σε άλλες τοξίνες.
Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ συνιστά στις έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες να τρώνε τουλάχιστον 8 και μέχρι 12 μερίδες  θαλασσινών την εβδομάδα.
«Μετριοπαθή στοιχεία δείχνουν ότι η πρόσληψη των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, από θαλασσινά, συνδέεται με βελτίωση της υγείας των παιδιών, όπως η οπτική και γνωστική ανάπτυξη.
Ωστόσο, συνιστάται στις έγκυες γυναίκες να αποφεύγουν τα είδη των ψαριών που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο, ειδικότερα του καρχαρία, του ξιφία, και το σκουμπρί.
Σχεδόν όλα τα ψάρια και τα οστρακοειδή περιέχουν ίχνη υδραργύρου. Ιδιαίτερα το λαβράκι, ο τόνος, ο ξιφίας, και μερικοί καρχαρίες έχουν τις υψηλότερες συγκεντρώσεις υδραργύρου.


  • Τα θαλασσινά είναι η πιο κοινή αιτία των αλλεργιών
Η αλλεργία μπορεί να εμφανισθεί σε ένα μόνο είδος ψαριού ή σε ποικιλία ψαριών.
Αν είστε αλλεργικοί στα θαλασσινά, είναι πιθανό να είναι μια δια βίου αλλεργία - και μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, ακόμα και απειλητική για τη ζωή.
Τα θαλασσινά, επίσης, μπορεί να αποτελέσουν  πηγή τροφικής δηλητηρίασης από παράσιτα, ειδικά όταν τρώγονται ωμά.
Μαγειρεμένα θαλασσινά μπορούν επίσης να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, σε μικρότερη συχνότητα, λόγω τοξινών.
Παρά τους περιστασιακούς κινδύνους, ωστόσο, για τους ανθρώπους που δεν είναι αλλεργικοί στα θαλασσινά, ο σωστός χειρισμός των ψαριών και των οστρακοειδών είναι ένα ασφαλές και υγιές μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής
Τα ψάρια προσφέρουν πρωτεΐνη ανάλογη με αυτήν του κρέατος, αλλά περιέχουν ανώτερη ποιότητα λίπους, και λιπαρών οξέων απαραίτητων και αναγκαίων για την καλή λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος του ανθρώπου.
http://www.iatropedia.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι

Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός για την υγεία μας. Ας αντικαταστήσουμε όλα τα αναψυκτικά με νεράκι. Και επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν πίνει νερό, να ξεκινήσει. Να μια ωραία πρόταση! Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι 1. Δίνει γεύση. 2. Κάνει την αναπνοή σου πιο δροσερή.  3. Ρυθμίζει το pH στο σώμα σου (κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα pH περιβάλλον). 4. Βοηθά στην καλύτερη υγεία του συκωτιού σου και δίνει οξυγόνο στο σώμα σου. 5. Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά που σε κρατά υγιή! Και το κυριότερο, είναι τόσο εύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεράκι (αν έχεις και φιλτραρισμένο καλύτερα) 2λεμόνια, 2 λαιμ και έτοιμο το φρεσκολαιμολεμονένιο νεράκι σου! Χαιρετάκη Τζένη Ανεξάρτητη Σύμβουλος Ηerbalife Nutrition

Πως θα βράσουμε εξαιρετικά τα πασχαλινά μας αυγά!

 Φέτος εστιάστηκα όχι στην εξωτερική εμφάνιση όσο στο πόσο σωστά θα βράσουν τα αυγουλάκια μας και πόσο νόστιμα θα γίνουν! Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο! Και πράγματι ότι και να σας πω είναι λίγο! Τα αυγουλάκια τέλεια βρασμένα, χωρίς τον σκούρο πράσινο δακτύλιο και το πιο σημαντικό ξεφλουδίζονται με μιας! Και έχουν και υπέροχη γεύση! Το μοιράζομαι λοιπόν γιατί το καλό πρέπει να λέγεται! Κ αι δεν έσπασε και κανένα! Νομίζω ότι ο @TheChefSyndicate θα γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!