Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011

ΝΕΚΡΑ 30.000 ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ.

-Όταν τα λαμόγια οι πολιτικάντηδες ανά τον κόσμο, και οι αρχιαπατεώνες μεγαλοχρηματιστές, ασχολούνται με τα δισεκατομμύρια των κερδών των τραπεζών και τους οίκους αξιολόγησης, αθώες ψυχές πεθαίνουν από πείνα και από δίψα! Θέλουμε να λεγόμαστε σύγχρονοι και πολιτισμένοι άνθρωποι, αλλά δεν είμαστε ούτε πολιτισμένοι, ούτε καν άνθρωποι. Είμαστε χειρότεροι από ζώα, και είμαστε όλοι υπεύθυνοι γι' αυτό το χάλι, γι' αυτή την εγκληματική αδιαφορία.


Περίπου 29.000 παιδιά πέθαναν από την πείνα τους τελευταίους τρεις μήνες στη Σομαλία, εξαιτίας της χειρότερης ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει το Κέρας της Αφρικής εδώ και πολλές δεκαετίες.


Ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να δράσει η Νάνσι Λίντμποργκ της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης τόνισε...

χαρακτηριστικά πως «εκτιμούμε ότι πάνω από 29.000 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών πέθαναν τις τελευταίες 90 ημέρες στη Σομαλία».«Πρόκειται για τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων 20 ετών. Δώδεκα εκατομμύρια άνθρωποι στη Σομαλία, την Αιθιοπία, την Κένυα, το Τζιμπουτί και άλλες γειτονικές χώρες, αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας» δήλωσε από την πλευρά του ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Κρις Κουνς.


Ειδικά στη Σομαλία η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς την ώρα που 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από άμεση ανθρωπιστική βοήθεια, οι ισλαμιστές σεμπάμπ εμποδίζουν την πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων του ΟΗΕ και ορισμένων διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων στα εδάφη που ελέγχουν.


Σύμφωνα με τον Κουνς, που επικαλέστηκε εκτιμήσεις του ΟΗΕ, μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλιστεί μόνο τα μισά από τα δυο δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κατάστασης και ήδη ακούγονται πολλές φωνές ότι η διεθνής κοινότητα αργεί χαρακτηριστικά να αντιδράσει.
"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου