Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ! και ας με πονάς


Μέχρι πρόσφατα νόμιζα ότι η Ελλάδα ήταν του κέντρο του κόσμου. Ήμουν περήφανη που ήμουν Ελληνίδα. Όταν ταξίδευα στο εξωτερικό ένοιωθα καμάρι να με ρωτήσουν και να τους πω ότι έρχομαι από την Ελλάδα. Ακόμα και αν κάποιος δεν τη γνώριζε τη χώρα μας, γνώριζε όμως τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, την Ακρόπολη. Μια τόση μικρή χώρα στον παγκόσμιο χάρτη με μια τόσο μεγάλη φήμη. Παλιότερα η χώρα μας φημιζόταν για τη φιλοξενία της και την ασφάλεια που παρείχε. Οι τουρίστες ένοιωθαν την ελληνική φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο. Μεγάλωσα στην Κρήτη, σε ένα μικρό παραλιακό χωριουδάκι από το οποίο περνούσαν οι ταλαιπωρίστες (έτσι ονομάζαμε τους τουρίστες
εκείνους που κινούνταν κυρίως με τη πεζοπορία και έναν τεράστιο τουριστικό σακίδιο στον ώμο), επειδή το σπίτι μας βρισκόταν στον κεντρικό δρόμο, ειλικρινά σας βεβαιώνω ότι δεν υπήρχε τουρίστας που να περάσει από έξω και να μην το φιλέψουμε κάτι ή να μην τον φιλοξενήσουμε για κάποιο βράδυ (μιας και στο χωριό ούτε ξενοδοχείο υπήρχε, αλλά ούτε έστω και ένα ψιλικατζίδικο για να αγοράσει κανείς έστω νερό). Μερικά χρόνια αργότερα, η ελληνική νοοτροπία αλλάζει, το κέρδος εξαφανίζει την αγνή και απρόσκοπτη συμπεριφορά μας.
Η ανθρωπιά, παύει να είναι συχνό φαινόμενο και αντιμετωπίζεται καχύποπτα. 
Και σιγά σιγά τα στερεότυπα που υπήρχαν καταρρίπτονται. Ο έλληνας σταματά να είναι ο φιλόξενος, προκομένος και όλα τα υπόλοιπα, και διαμορφώνεται ως ο πολυμήχανος, το λαμόγιο, ο καταφερτζής, ο ψεύτης, ο κλέφτης. Τα τελευταία χρόνια προσέχω ότι ακόμα και σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές κυρίως αμερικάνικες, υπάρχουν σκηνές όπου οι κακοποιοί έχουν ελληνικά ονόματα, τα κακόφημα ξενοδοχεία είναι ελληνικά, και γενικά ελληνικά δεδομένα περνούν απαρατήρητα για τους περισσότερους αλλά υποσυνείδητα διαμορφώνουν συνειδήσεις. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην σημερινή μας πραγματικότητα.
Ποιοι εξυπηρετούνται και γιατί; Μόνο να φανταστούμε μπορούμε, ούτε καν να υποθέσουμε. Το κέντρο της Αθήνας μας έχει μετατραπεί σε γκέτο, οι πολίτες φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε το βράδυ στην ίδια μας την πόλη. Ποιος ευθύνεται για τις ραγδαίες αυτές αλλαγές στο επίπεδο της ζωής μας; Ποιος αποφασίζει για μας χωρίς εμάς; Νοιώθω θλίψη και απόγνωση που οι επιλογές κάποιων μειώνουν σήμερα τις επιλογές των παιδιών μας.
Νοιώθω θλίψη που τα παιδιά μου δεν θα μπορέσουν να πάνε σε ένα καλό σχολείο, που με δυσκολία θα τους πάρω τα απαραίτητα, που δεν προλαβαίνω να πληρώνω τους λογαριασμούς και έρχονται οι επόμενοι, που δεν προλαβαίνω να σκεφτώ ότι ζω. Αρκετά πια. Επιτέλους ποιος είναι αυτός που θέλει εδώ και τώρα την εξόφληση όλων αυτών των δανείων. Γιατί τόσα χρόνια δεν τα ζητούσε αλλά αντίθετα έδινε και άλλα δάνεια. 
Τι συνέβει τώρα που πρέπει όλες οι χώρες να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.
Μα αυτό είναι πρακτικώς αδύνατο και για εκείνο που έχει ΙQ ραδικιού. Όταν κανείς παίρνει ένα δάνειο π.χ. για 10 ευρώ και μετά από είκοσι χρόνια πηγαίνει 20 ευρώ με τους τόκους. Δεν θέλει μυαλό ότι τα επιπλέον 10 ευρώ είναι χρήματα αέρας, είναι δηλαδή πλασματικά χρήματα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική κυκλοφορία του χρήματος. Οι τράπεζες δημιουργούν χρήμα με τους τόκους και της προμήθειες που δεν έχει αντίκρυσμα.
Πως γίνεται να έχουν την απαίτηση να το ζητούν πίσω; Δεν είναι ούτε αδαείς, ούτε απρόσκοπτες. Αρκετά! Το παιχνίδι είναι στημένο και από πρίν ξεπουλημένο. Ας μας τα πάρουν όλα αλλά ας μας αφήσουν να ζήσουμε και να ονειρευτούμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα