Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χάστε Πόντους, όχι Κιλά

diet-386-3
Χάνετε κιλά, αλλά αυτό το παχάκι από το στενό τζιν δεν λέει να σταματήσει να πετάει; Σας ενημερώνω ότι έχετε ακολουθήσει λάθος δρόμο. Για μια καλλίγραμμη σιλουέτα απαιτείται να χάσετε λίπος και όχι μυϊκό ιστό.
Χάνοντας λίπος και όχι μυϊκό ιστό είναι σαν να «μαζεύουμε»... και αυτό ακριβώς θέλουμε. Ο Γιώργος Μουλίνος, που «ευθύνεται» για τις αναλογίες της Δέσποινας Bανδή και πολλών άλλων σταρ, μας αποκαλύπτει 7 μυστικά για να χάσουμε λίπος με το σωστό τρόπο.

1. Ελέγξτε το επίπεδο των σακχάρων στο αίμα (γλυκόζη)

Αν είναι ιδιαίτερα υψηλές οι μετρήσεις του σακχάρου, ο οργανισμός μας προτιμάει να καίει σάκχαρα σαν άμεση πηγή ενέργειας και έτσι δεν κινητοποιεί τις αποθήκες του υποδόριου λίπους! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε σύνθετους υδατάνθρακες (αναποφλοίωτο ρύζι, δημητριακά ολικής, αμυλούχα λαχανικά και φρούτα) και να μειώσουμε τους απλούς (ζάχαρη και λευκό ψωμί).

2. Μη μειώνετε δραματικά τις θερμίδες
Τα νέα είναι καλά. Στόχος σας θα είναι να τρώτε όσο πιο πολύ γίνεται κάνοντας πολλά και μικρά γεύματα. Έτσι θα συνεχίζετε να χάνετε βάρος. Αν έχετε βασικό μεταβολισμό 1.600 θερμίδες και καταφέρετε με ένα διατροφικό πλάνο των 1.400 θερμίδων να χάσετε μισό με ένα κιλό λίπους, τότε το αποτέλεσμα είναι ιδανικό. Αν προσπαθήσετε να επιταχύνετε το απο-τέλεσιια καταναλώνοντας 1.200 θερμίδες, είναι σαν να σαμποτάρετε τον οργανισμό σας. Το θερμιδικό έλλειμμα για χάσιμο λίπους δεν πρέπει να ξεπερνά τις 400 με 500 θερμίδες. Αν χάνετε περισσότερα από 1-2 κιλά την εβδομάδα, χάνετε μυϊκό όγκο και μειώνετε το μεταβολικό σας ρυθμό. Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος είναι να μειώνονται δραματικά οι θερμίδες που καταναλώνονται ημερησίως, με αποτέλεσμα μετά από έναν μήνα υπερπροσπάθειας να «κολλάει» ο μεταβολισμός και να αρνείται να συνεργαστεί. Επίσης ο οργανισμός λειτουργεί αντισταθμιστικά και μειώνει τις καύσεις του για εξοικονόμηση ενέργειας. Το αποτέλεσμα; ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΧΑΙΝΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ!

3. Ξυπνήστε το μεταβολισμό σας πρωι-πρωι!

Ένα ισορροπημένο πρωινό που περιέχει συνδυασμό πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λίγων λιπαρών είναι απαραίτητο για το ξεκίνημα της μέρας. Το πρωινό μάς δίνει και πάλι ενέργεια μετά τη νυχτερινή νηστεία του ύπνου. Ενεργοποιεί το μεταβολισμό για ολόκληρη τη μέρα. Είναι απαραίτητο για να επανέλθει το ζάχαρο στα φυσιολογικά του επίπεδα μετά τον ύπνο, και αυτό είναι πολύ κρίσιμο για την απώλεια λίπους.

4. Μικρά μυστικά
Καταναλώστε άφθονο πράσινο τσάι γιατί βοηθάει στο κάψιμο θερμίδων. Επίσης βοηθάει πολύ η κόκκινη πιπεριά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού καθώς και το αφέψημα της λουίζας. Αποφύγετε τους καφέδες-βόμβα που προσδίδουν πάρα πολλές θερμίδες και λίπος χωρίς να το καταλαβαίνου με.

5. Μετρήστε την αναλογία θρεπτικών συστατικών (ratio count)
Ημερησίως η μεσογειακή διατροφή προτείνει: 45-65% υδατάνθρακες, 15-20% πρωτεΐνη (γαλακτοκομικά, ψάρια, κρέας, αβγά), 20% ελαιόλαδο, 10% ηλιέλαιο, γύρω στο 7% κρέας.

6. Σηκωθείτε από τον καναπέ

Στη συνεχή προσπάθεια για κάψιμο λίπους βασικό μας μέλημα πρέπει να είναι η γυμναστική. Οποιαδήποτε μορφή άσκησης που στρεσάρει το καρδιαγγειακό σύστημα ονομάζεται κάρδιο-αναπνευ-στική. Κυρίως ο όρος χρησιμοποιείται για άσκηση αερόβιας μορφής. Όσο πιο χαμηλής έντασης είναι η προσπάθεια τόσο περισσότερο αυξάνεται το ποσοστό του χρησιμοποιούμενου λίπους. Άρα, όταν θέλουμε να χάσουμε λίπος, κάνουμε χαμηλής έντασης και παρατεταμένης διάρκειας άσκηση.

7. Πειθαρχήστε
Μπορεί η συγκεκριμένη έννοια να σας ακούγεται λίγο αυστηρή έως... στρατιωτική, ωστόσο είναι το κλειδί της επιτυχίας. Μην ενθουσιάζεστε με τη δίαιτα του αστροναύτη και τη δίαιτα της πάπιας. Ακούγονται πολλά κατά καιρούς για τη θαυματουργή γυμναστική, την τέλεια δίαιτα ή το σούπερ μηχάνημα. Όλα είναι θέμα δικής σας επιμονής και θέλησης. Μην περιμένετε κανένα θαύμα να σας χαρίσει το τέλειο σώμα.Αν γουρουνιάσατε ένα βράδυ, μπείτε και πάλι σε πρόγραμμα το επόμενο πρωί. Μη σας παίρνει η κάτω βόλτα.

10 Do and dont's
ΝΑΙ

1. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ολοκληρωμένο πρωινό.
2. Κάντε πολλά και μικρά γεύματα, όχι ένα και τεράστιο.
3. Τρώτε αργά! Είναι και πιο σικ.
4. Γυμναστείτε! Έστω λίγο περπάτημα, αν όλα τα υπόλοιπα φαντάζουν μακρινό όνειρο...
5. Απενεχοποιήστε τους υδατάνθρακες. Συνδυάστε τους με πρωτεΐνες και λίπη σε κάθε γεύμα.
6. Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν εξαιρετικά σνακ ανάμεσα στα γεύματα και σας κόβουν και την πείνα.
7. Πιείτε 10-12 ποτήρια νερό.
8. Ξεχάστε τα λιπαρά στο μαγείρεμα.
9. Ναι στο ρύζι, τα μακαρόνια, τις πατάτες, το μαύρο ψωμί και τα δημητριακά.
10. Μειώστε την κατανάλωση αμυλούχου υδατάνθρακα τις βραδινές ώρες.

ΟΧΙ
1. Μην παραλείπετε γεύματα. Μη βρίσκετε δικαιολογία την πολλή δουλειά και βρείτε λίγο χρόνο για σας.
2. Μη σνομπάρετε τη σαλάτα. Είναι θαυματουργή.
3. Μην τρώτε το φρούτο μετά το φαγητό αλλά σαν σνακ ενδιάμεσα στα γεύματα.
4. Μη μένετε πολλή ώρα χωρίς φαγητό.
5. Μην παρασύρεστε επειδή κάνατε μια ατασθαλία και βγαίνετε τελείως εκτός προγράμματος. Απλά, τις επόμενες μέρες προσέξτε περισσότερο.
ο. Μην τα «τσούζετε» με τις φίλες σας συνέχεια. Με μέτρο το αλκοόλ.
7. Μην το παρακάνετε με τα συμπληρώματα διατροφής.
8. Μη χαρακτηρίζετε τα τρόφιμα ως καλά - κακά, διαιτητικά - παχυντικά.
9. Μην καταναλώνετε πολλά γλυκά, έτοιμους χυμούς, μπισκότα και κουλουράκια.
10. Μην ακολουθείτε τη δίαιτα της κολλητής σας!

Σχόλια

  1. Υπαρχει το σοβαροτατο προβλημα της λιποδυστροφιας, που δεν αντιμετωπιζεται ουτε με αλυσοπριονο! Ουτε η πλαστικη χειρουργικη δε μπορεσε να με απαλλαξει κι ας τρεφομαι σωστα επι δυο ετη κι ας περπαταω 1 ωρα καθε μερα. Οταν η φυση εχει βγαλει μισος σε κσποια δυσμοιρα πλασματα, δεν υπαρχει καμια θεραπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να συμβεί σε σας πιο αργά, αλλά όλα είναι θέμα χρόνου. Πιστέψτε με!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα