Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΧΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ...

  1. Να μην τρως γρήγορα. Είναι μια συχνή κακή συνήθεια. Τρώγοντας σύντομα ένα σάντουιτς, δεν δίνεται χρόνος στον εγκέφαλο να στείλει μήνυμα κορεσμού και ο οργανισμός δεν ειδοποιείται εγκαίρως για να σταματήσει. Συνεχίζεις, λοιπόν, να τρως, παίρνοντας περισσότερες θερμίδες.
  2. Να μην καταπίνεις υγρές θερμίδες. Οι υγρές θερμίδες που παίρνονται από το οινόπνευμα, τον καφέ κρέμα, τους χυμούς φρούτων και άλλα αναψυκτικά, συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους. Τα γλυκά ποτά δεν επηρεάζουν το αίσθημα της πείνας. Κατά συνέπεια, καταπίνεις θερμίδες, διατηρώντας την πείνα σου.
  3. Να μην καταναλώνεις μεγάλες μερίδες. Είσαι συνηθισμένος(η) σε μεγάλες μερίδες και ιδιαίτερα στα εστιατόρια που προτείνουν μπουφέ κατά βούληση. Να θυμάσαι ότι ο οργανισμός σου δεν έχει πραγματική ανάγκη από τόσες ποσότητες καθημερινά.
  4. Να μην τρως μηχανικά. Πάσχεις από διατροφική αμνησία, που συνίσταται στο να τρως χωρίς να προσέχεις τι κάνεις, φέρνοντας μηχανικά στο στόμα σου τροφές, αφοσιωμένος(η) στην τηλεόραση ή σε ένα βιβλίο. Προσοχή, είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να παχύνεις. Ο εγκέφαλος σου είναι απορροφημένος σε αυτό που βλέπει ή διαβάζει και δεν αντιλαμβάνεται τις ποσότητες που καταπίνεις.
  5. Να παίρνεις πρωινό. Είναι αποδεδειγμένο ότι όποιος δεν παίρνει πρωινό, είναι πιο παχύς. Άτομα που παίρνουν λιγότερα από τρία γεύματα την ημέρα, καταπίνουν τελικά περισσότερες θερμίδες.
  6. Να αποφεύγεις τα πολλά extras. Έχεις συχνά την τάση να στολίζεις τη διαιτητική σου σαλάτα με κύβους από τυρί ή ζαμπόν ή καψαλισμένο ψωμί, για να δώσεις περισσότερη γεύση, με αποτέλεσμα η σαλάτα σου να σε παχαίνει περισσότερο από ένα σάντουιτς, διότι περιέχει μια φέτα μπέικον ψημένο και τυρί με λιπαρά, που σημαίνουν περισσότερες θερμίδες.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΧΥΝΕΙΣ:
  1. Αν περιορίσεις τα τυριά, τις σάλτσες, τα γλυκά, ενώ μπορείς να αυξήσεις την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.
  2. Αν αποφύγεις τα αλατισμένα και γλυκά μπισκότα. Όχι μόνον έχουν πολλές θερμίδες, αλλά ανοίγουν την όρεξη.
  3. Αν ξεχάσεις τις ελιές, τα μικρά λουκάνικα και τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς και τα καναπεδάκια κλπ. Να προτιμάς, παίρνοντας με το απεριτίφ σου, ντομάτες, βραστό σφιχτό αβγό, σουβλάκι από λαχανικά, παρμεζάνα και άσπρο ζαμπόν (το πιο φτωχό σε θερμίδες).
  4. Αν απορρίψεις το ούζο, τη βότκα, το ουίσκι. Να προτιμάς την άγλυκη σαμπάνια ή ένα ποτήρι κρασί κόκκινο ή άσπρο (ελάχιστο). Κάθε γραμμάριο οινοπνεύματος προσφέρει 7 θερμίδες (όσο περίπου και κάθε ένα γραμμάριο λίπους), ενώ διευκολύνει την απορρόφηση του λίπους, με αποτέλεσμα να συμβάλλει ιδιαίτερα στην αύξηση του σωματικού βάρους.
  5. Αν προτιμάς το σολομό για πρώτο πιάτο σε γεύμα (180 θερμίδες για 100 gr), που περιέχει Ωμέγα-3 σε μεγάλες ποσότητες, λιπαρά που δεν παχαίνουν, και τα οστρακοειδή. Αν έχεις τη δυνατότητα να καταναλώσεις foie gras (το μπλοκ περιέχει μόνο 30-50% συκωτιού), να το συνοδεύεις με ψωμί από δημητριακά που περιέχει πολλές ίνες, διότι επιβραδύνουν την απορρόφηση του λίπους του foie gras.
  6. Αν καταναλώνεις περισσότερες ίνες (λαχανικά), τις οποίες ο οργανισμός δεν απορροφά. Επιταχύνουν την πέψη, εγκλωβίζοντας ένα μέρος των λιπαρών ουσιών, τις οποίες παρασύρουν εκτός οργανισμού.
  7. Αν αποφεύγεις τα επιδόρπια και τα τυριά, διότι τα τελευταία είναι λιπαρά και αλμυρά, πλούσια σε θερμίδες, μεγαλώνουν την όρεξη και συνοδεύονται από ψωμί.
  8. Αν τρως με ηρεμία σε ήσυχο περιβάλλον, χωρίς έντονες συζητήσεις.
  9. Αν δεν καταργείς γεύμα, διότι με το επόμενο θα πάρεις περισσότερες θερμίδες από αυτές που κατάργησες.
toblogtonkirion.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα