Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ



Στις 24 Μαΐου γιορτάζεται από το 1999 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη γνωριμία τους με τους εναπομείναντες αστικούς βιότοπους.

Σύμφωνα με την Ορνιθολογική Εταιρεία, η περιοχή της Αθήνας διαθέτει τους λιγότερους ανοιχτούς χώρους από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Και ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος περιγράφει ως «ανεκτή» την αναλογία 10 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο, η Αθήνα προσφέρει μόλις 2,5 τ.μ. σε κάθε έναν από τους κατοίκους της.

Οι ανοιχτοί και δενδροφυτεμένοι χώροι μέσα στην πόλη μειώνονται συνεχώς ενώ ο πολεοδομικός ιστός απλώνεται σαν πυκνό πέπλο σχεδόν σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Λόφοι που έμειναν αδόμητοι, πάρκα που γλίτωσαν την οικοπεδοποίηση, αρχαιολογικοί χώροι και ρέματα προσφέρουν σήμερα «ανάσες ζωής» μέσα στον αφιλόξενο τσιμεντένιο περίγυρο. Αυτές οι περιοχές φιλοξενούν πλήθος πουλιών και άλλων ζώων συνιστώντας «αστικούς» βιότοπους με τεράστια οικολογική και κοινωνική αξία.

Σε μια προσπάθεια ανάδειξης των σημαντικών αυτών χώρων, η Ορνιθολογική έχει επενδύσει σε δράσεις για την προστασία των περιοχών αυτών, όσο και για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και για την ενεργοποίηση του κόσμου στην προστασία των χώρων αυτών.

Συγκεκριμένα, από το 2005, υλοποιεί Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης στο Πάρκο «Α. Τρίτσης», με την υποστήριξη του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης του Πάρκου «Α. Τρίτσης», στοχεύοντας στη γνωριμία των παιδιών – και ενηλίκων - με τα πουλιά που ζουν κοντά μας και στην άμεση επαφή με την άγρια φύση και τη ζωή στα διάφορα οικοσυστήματα.

Φέτος, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων, οι εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» μέσα στο Μάιο γίνονται με την υποστήριξη του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης του Πάρκο «Α. Τρίτσης».

Μέχρι τις 30 Μαΐου θα παρουσιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του Παναγιώτη Λιόση με τίτλο «Το τραγούδι της Άνοιξης», ενώ στις 27 Μαΐου θα βραβευτούν τα έργα του 14ου Μαθητικού Διαγωνισμού Κατασκευής Ξύλινης Φωτιάς για Πουλιά που διοργανώνει το 2ο ΕΠΑ.Λ. Τ.Ε.Ε. Γαλατσίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι

Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός για την υγεία μας. Ας αντικαταστήσουμε όλα τα αναψυκτικά με νεράκι. Και επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν πίνει νερό, να ξεκινήσει. Να μια ωραία πρόταση! Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι 1. Δίνει γεύση. 2. Κάνει την αναπνοή σου πιο δροσερή.  3. Ρυθμίζει το pH στο σώμα σου (κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα pH περιβάλλον). 4. Βοηθά στην καλύτερη υγεία του συκωτιού σου και δίνει οξυγόνο στο σώμα σου. 5. Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά που σε κρατά υγιή! Και το κυριότερο, είναι τόσο εύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεράκι (αν έχεις και φιλτραρισμένο καλύτερα) 2λεμόνια, 2 λαιμ και έτοιμο το φρεσκολαιμολεμονένιο νεράκι σου! Χαιρετάκη Τζένη Ανεξάρτητη Σύμβουλος Ηerbalife Nutrition

Πως θα βράσουμε εξαιρετικά τα πασχαλινά μας αυγά!

 Φέτος εστιάστηκα όχι στην εξωτερική εμφάνιση όσο στο πόσο σωστά θα βράσουν τα αυγουλάκια μας και πόσο νόστιμα θα γίνουν! Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο! Και πράγματι ότι και να σας πω είναι λίγο! Τα αυγουλάκια τέλεια βρασμένα, χωρίς τον σκούρο πράσινο δακτύλιο και το πιο σημαντικό ξεφλουδίζονται με μιας! Και έχουν και υπέροχη γεύση! Το μοιράζομαι λοιπόν γιατί το καλό πρέπει να λέγεται! Κ αι δεν έσπασε και κανένα! Νομίζω ότι ο @TheChefSyndicate θα γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!