ΚΟΚΚΙΝΟ: Βράζουμε μαζί 4 τουλάχιστον ψιλοκομμένα παντζάρια και ένα φλιτζάνι του καφέ ξίδι. Νερό βάζουμε ίσα να καλυφθούν. ΚΟΚΚΙΝΟ-ΓΚΡΙ: Μαύρα φραγκοστάφυλλα. ΓΑΛΑΖΙΟ: Κόκκινο λάχανο. Αν θέλουμε ανοιχτό μπλε, τα βράζουμε με τον ίδιο τρόπο, βάζοντας στην κατσαρόλα όχι παντζάρια, αλλά κόκκινο λάχανο. ΠΡΑΣΙΝΟ: Φλούδες από φρέσκα καρύδια, σπανάκι ή μαϊντανό. θα τα βάλουμε με το ανάλογο ξίδι σε νερό όπου έχουμε πρώτα βράσει ένα κιλό περίπου σπανάκι. ΜΩΒ: Βιολέτες. Βράστε τρεις χούφτες βιολέτες στο ίδιο νερό με τα αυγά για 10-12 λεπτά περίπου. ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Σκόνη τσίλι ή πάπρικας. ΚΙΤΡΙΝΟ: Φλούδες ξερών κρεμμυδιών ή φύλλα μηλιάς ή χαμομήλι αποξηραμένο. Είναι κάπως περίπλοκο να πετύχουμε ένα κιτρινωπό χρώμα, αλλά αξίζει: Τυλίγουμε ένα ένα τα αβγά με ξερές φλούδες κρεμμυδιού και τα βάζουμε το καθένα σε ένα κομμάτι καλτσόν δένοντάς το κόμπο, για να παραμείνουν οι φλούδες στη θέση τους. Συμπληρώνουμε το ξίδι και το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει. ΚΑΦΕΤΙ – ΧΡΥΣΟ: Μαύρο τσάι ή καφέ ΠΡΑΣΙΝΟΚΙΤΡΙΝΟ: Φύλλα τσουκνίδας. Οι αναλογίες για να δημιουργήσετε τον μαγικό ζωμό – βαφή είναι: 2 – 2 1/2 λίτρα νερό, μισό φλιτζάνι ξύδι και 3-4 φλιτζάνια από το αντίστοιχο λαχανικό ή 3-4 κουταλιές μπαχαρικού. Μην ξεχνάμε ότι τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, πλυμένα με νερό και ξύδι και σκουπισμένα πριν τα βράσουμε. Τέλος, όταν θα είναι έτοιμα, βαμμένα, τα ακουμπάμε σε μια εφημερίδα για να στεγνώσουν και όταν κρυώσουν τα γυαλίζουμε με ένα πανί ποτισμένο με λάδι. Για να μην απογοητευτείτε από το αποτέλεσμα θα πρέπει να ξέρετε ότι όσο κι αν βράσετε τα αυγά στο χρωματισμένο νερό, ποτέ δεν θα αποκτήσουν έντονο χρώμα παρά μόνο μια παλ απόχρωση ανάλογα με το είδος του λαχανικού ή του μπαχαρικού που έχετε διαλέξει. Ειδικά για το οικολογικό αυτό βάψιμο, είναι απαραίτητο τα αυγά να είναι άσπρα, γιατί στα σκουρόχρωμα το χρώμα θα είναι σχεδόν «αόρατο». |
28 comments 1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και το τοποθετούμε στην τρυπούλ...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου