Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ... ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Ήταν 29/4/1913 όταν παρουσίασε τη σύγχρονη έκδοση του φερμουάρ.Οι πωλήσεις πήραν την ανηφόρα.Στην δεκαετία του 1920 φερμουάρ έβαζαν μόνο στα παιδικά ρούχα.Χρειάστηκε να κάνει την υπέρβαση η σχεδιάστρια υψηλής ραπτικής Elsa Schiaparelli που το λάνσαρε στις κολεξιόν της των αρχών της δεκαετίας του 1930 .Όμως μόλις μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο οι άνθρωποι έδειξαν στο φερμουάρ την εμπιστοσύνη που του αξίζει.Ο Αμερικανος Elias Howe το 1851 πήρε στις ΗΠΑ δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια εφεύρεση του τον πρόγονο του φερμουάρ...
μια σειρά απο πόρπες που κούμπωναν με πίεση προς μια κατεύθυνση και ξεκούμπωνε με πίεση προς την αντίθετη φορά.
Ο Whitcomb L. Judson ήταν εκείνος που στα 1893 παρουσίασε στην παγκόσμια έκθεση του Σικάγου μια βελτιωμένη έκδοση , αντί για πόρπες χρησιμοποίησε μικρούς γάντζους στη μια πλευρά και μικρές θηλιές στην απέναντι.Η εφεύρεση του ήταν ποιο πρακτική αλλά το κούμπωμα του δεν είχε πάντα επιτυχία.
Το 1894 η εταιρια που συσταθηκε για την παραγωγη αυτου του τυπου φερμουαρ λειτουργουσε με μεγαλη δυσκολια.

Το 1905 στην εταιρεία μπήκε ο Σουηδός μετανάστης μηχανικός Gideon Sundback που προσπάθησε να αντιμετωπίσει τις ατέλειες.Του πήρε 8 χρόνια ώσπου να κατεβάσει την μεγάλη ιδέα : Αντί για θηλιές και γάντζους χρησιμοποίησε δοντάκια που συμπλέκονται και κρατούν κλειστό το άνοιγμα.
ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ.GR

Αν θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε και ένα φερμουάρ στο στόμα μας τι καλά που θα ήταν. Έτσι όχι μόνο δεν θα τρώγαμε συνέχεια αλλά δεν θα μιλάγαμε και συνέχεια. Μέχρι τότε όμως ας υιοθετήσουμε το σλόγκαν ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ  ΠΑΡΑ  ΝΑ  ΜΑΣΑΣ. Επίσης προσοχή ΜΗ  ΜΑΣΑΤΕ  ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ. (xixixiiiiiiiiiiii). 

Mε αγάπη 
Τζένη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα