Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διώξεις σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά για διαρροή θεμάτων


Oι 3 εκπαιδευτικοί κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία ύψους περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας από τους γονείς 18 μαθητών (εκτιμάται πως κάθε μάθημα κόστιζε 75.000 με 80.000 ευρώ).
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 3 εκπαιδευτικών και διώξεις σε ακόμα 18 γονείς και τα παιδιά τους άσκησε η Εισαγγελία Αθηνών αναφορικά με την υπόθεση δωροδοκίας για τη διαρροή θεμάτων κατά τη διάρκεια των περσινών εξετάσεων του International Baccalaureate.
Βάσει της απόφασης του εισαγγελέα, οι 3 εκπαιδευτικοί παραπέμπονται για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος και οι γονείς με τα παιδιά τους για ενεργητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση.
Όπως δήλωσε χθες ο Μ. Κουρουτός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, «η Εισαγγελία Αθηνών παραπέμπει για απόδοση ποινικών ευθυνών 21 εμπλεκόμενους σε περιπτώσεις διαρροής θεμάτων εξετάσεων του διεθνούς απολυτηρίου για
τα έτη 2007-2008 και 2008-2009 από τρία ιδιωτικά λύκεια», δηλαδή ακόμα δύο πέρα από το εκπαιδευτήριο όπου είχε ξεσπάσει πέρσι το σκάνδαλο και σε βάρος του οποίου είχαν επιβληθεί κυρώσεις από το διεθνή οργανισμό ΙΒ.
Κανόνες ασφαλείας
Το περσινό σκάνδαλο, όταν δηλαδή βρέθηκε μαθητής να έχει στην τσάντα του τα θέματα των εξετάσεων, είχε ως αποτέλεσμα ο διεθνής οργανισμός ΙΒ να στείλει στελέχη του τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αθήνα, τα οποία είχαν σειρά επαφών με τους διευθυντές των προγραμμάτων ΙΒ προκειμένου να εφαρμοστούν νέοι κανόνες ασφαλείας.
Σύμφωνα με τον κ. Κουρουτό, οι 3 εκπαιδευτικοί κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία ύψους περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας από τους γονείς 18 μαθητών (εκτιμάται πως κάθε μάθημα κόστιζε 75.000 με 80.000 ευρώ).
Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας δηλώνει αδυναμία να κινήσει πειθαρχική διαδικασία για την υπόθεση, δεδομένου ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο νομικό πλαίσιο για ΕΔΕ στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Σημειώνεται πως η δίκη έχει οριστεί για τον Ιανουάριο του 2011.
hamomilaki

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα