Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

7 τρόποι για να συνεχίσετε να γυμνάζεστε

Woman preparing top play badminton Σας έχουν αναφερθεί τα πλεονεκτήματα της άσκησης χιλιάδες φόρες και γνωρίζετε τι θα έπρεπε να κάνετε, αλλά είναι τόσο εύκολο να βρείτε δικαιολογίες. 'Είμαι τόσο άνετα στον καναπέ', 'Η αγαπημένη μου τηλεοπτική εκπομπή ’,ή 'Κάνει τόσο κρύο έξω'.
Τους ακούσαμε όλους αυτούς προηγουμένως ,οπότε πως παίρνετε (και κρατάτε) το κίνητρο να σηκωθείτε και να γυμναστείτε τακτικά;
  1. Σχέδιο.

    Ζώντας μια πολυάσχολη ζωή, είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει χώρος να χωρέσει και η καθημερινή γυμναστική. Δώστε στην γυμναστική προτεραιότητα και ενσωματώστε την μέσα στην καθημερινότητά σας. Μην την κάνετε προαιρετική. Επίσης βοηθάει να σχεδιάζετε την άσκηση όταν είναι πιο πιθανό να την απολαύσετε. Για παράδειγμα, εάν το βρείτε δύσκολο να σηκωθείτε από το κρεβάτι τα πρωινά την καλύτερη ώρα, μην το δοκιμάσετε και γυμναστείτε τις πρωινές ώρες. Δοκιμάστε το μεσημεριανό διάλειμμα ή μετά την δουλειά.
  2. Πάρτε τον εξοπλισμό σας.

    Το πρώτο βήμα (και συχνά το πιο δύσκολο είναι απλά να φορέσετε τα παπούτσια σας και τον εξοπλισμό της γυμναστικής). Μόλις τα φορέσετε, είναι πιο εύκολο να προχωρήσετε παρακάτω. Ακόμη καλύτερα, δοκιμάστε τον εαυτό σας σε κάτι νέο. Είναι εκπληκτικό πως ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, ρούχο, ή κάποιο νέο αντικείμενο μπορεί να σας ενθαρρύνει να ‘το δοκιμάσετε’. Επιπλέον φαίνεστε καλύτεροι και νιώθετε καλύτερα!
  3. Η ποικιλία είναι απαραίτητη.

    Αλλάξτε την καθημερινότητα εκγύμνασής σας, προσπαθήστε να κάνετε ποδηλασία, ή κολύμπι σε μια εξωτερική πισίνα αντί σε εσωτερική πισίνα. Κρατήστε το ενδιαφέρον αλλάζοντας κάποια μέρη από τις δραστηριότητές σας έτσι ώστε να μην βαρεθείτε. Το γυμναστήριο μπορεί πολύ γρήγορα να μετατραπεί σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, οπότε αν πηγαίνετε στο γυμναστήριο, εναλλακτικά μετατρέψτε το σε μια εξωτερική δραστηριότητα.
  4. Κοινωνικοποιηθείτε.

    Γυμναστείτε με φίλους, διασκεδάστε και θα κρατήσετε και τους άλλους κινητοποιημένους. Σας υποστηρίζουν, μπορούν να σας δώσουν θετική ενημέρωση και να το κάνουν διασκεδαστικό! Εναλλακτικά, δοκιμάστε να γυμναστείτε σε ομάδες ή γίνετε μέλος μιας τοπικής ομάδας. Εάν σας αρέσει ο ανταγωνισμός, οι αθλητικές ομάδες είναι σπουδαίες. Καθώς γυμνάζεστε με ένα άλλο άτομο το οποίο ελαφρώς είναι καλύτερο από εσάς τότε ωθείτε τον εαυτό σας να συνεχίσετε ώστε να συμβαδίσετε.
  5. Η τέχνη του αντιπερισπασμού.

    Γυμνάζοντας με μουσική ή ενώ κουβεντιάζετε με φίλους σας αποσπάει την προσοχή. Θα βρείτε τον εαυτό σας να γυμνάζεται για περισσότερο χρόνο ή να τελειώνετε γρηγορότερα από ότι νομίζατε. Εάν είστε μόνοι στο σπίτι, δοκιμάστε να γυμναστείτε ενώ βλέπετε τηλεόραση ή κατά την διάρκεια των διαφημίσεων.
  6. Να έχετε ρεαλιστικούς στόχους.

    Μπορεί να μην σχεδιάζετε να τρέξετε στον μαραθώνιο, αλλά είναι σημαντικό να έχετε στόχους και να τους εφαρμόσετε ώστε να παρακινείτε τον εαυτό σας σε όλη την διαδρομή. Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές! Μην τους θέτετε πολύ μακριά από το επίπεδο σας γιατί δεν θα τους πετύχετε ποτέ. Σημειώστε τους και να θυμάστε να τους επανεξετάζετε τακτικά καθώς η σωματική σας κατάσταση βελτιώνετε.
  7. Μην ξεχνάτε να ανταμείβετε τον εαυτό σας.

    Μπορεί να τρέξετε ένα επιπλέον μίλι ή να χάσετε μερικούς πόντους, αλλά καθώς φτάνετε στους στόχους σας και είστε χαρούμενοι με την απόδοσή σας, ανταμείψτε τον εαυτό σας. Μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας ρεπό ή να αγοράσετε ένα νέο παντελόνι. Να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας.
Πάντα να θυμάστε το συναίσθημα που νιώθετε μετά την γυμναστική – οι ενδορφίνες πετούν γύρω από το σώμα σας, νιώθετε υγιείς και ικανοποιημένοι με τον εαυτό σας. Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να ακυρώσετε μια συνεδρία, θυμηθείτε το συναίσθημα και γυμναστείτε!

Eπικοινωνήστε και ενταχθείτε στο πρόγραμμα διατροφή και άσκηση στη περιοχή Νέου Ηρακλείου Αττικής και με διασκεδαστικό τρόπο απαλλαγείτε από το περιττό βάρος και άγχος. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6985839995 κα Χαιρετάκη
http://myweightlosschallenge.grhttp://myweightlosschallenge.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα