Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Τρία βήματα για απαλά, λαμπερά, φυσικά μαλλιά


Τρία βήματα για απαλά, λαμπερά, φυσικά μαλλιά
Μήπως τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα;
 O διάσημος Hair Stylist και Guru του Herbal Essences, Ben Cooke δίνει συμβουλές για απαλά, λαμπερά και φυσικά μαλλιά. Ετοιμάσου να καταπλήξεις τους πάντες με το νέο σου ανανεωμένο look και τις συμβουλές του ειδικού.

1. Σαμπουάν
Δεν χρειάζεται να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα είναι αρκετό, εκτός εάν έχετε λιπαρά μαλλιά. Χρησιμοποιήστε ποσότητα σαμπουάν ίση με το μέγεθος ένος μπιζελιού. Χρειάζεστε μόνο μια μικρή ποσότητα, αλλά καλό είναι να λούζεστε δύο φορές για να είστε σίγουρες ότι έχετε καθαρίσει καλά τα μαλλιά σας.

Κάντε μασάζ στο κεφάλι με τις άκρες των δαχτύλων σας κάνοντας αργές, κυκλικές κινήσεις. Με αυτό τον τρόπο τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, κάτι που βοηθάει στην περιποίση του θύλακα της τρίχας και στην τόνωση της ανάπτυξής της. Υγιής επιδερμίδα τριχωτού της κεφαλής σημαίνει μαλλιά που δείχνουν υγιή, λαμπερά και απαλά. Επιλέξτε το κατάλληλο σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σας.

2. Conditioner
Απλώστε το conditioner στο μέσο και στις άκρες των μαλλιών. Το αγαπημένο μου conditioner είναι της σειράς «Αναδόμηση Τώρα!» του Herbal Essences. Δεν χρειάζεται να απλώσετε το conditioner από τις ρίζες γιατί σε αυτό το σημείο η τρίχα είναι καινούρια και δεν έχει υποστεί φθορά.

Με μια πιρούνα απλώστε το conditioner καλά στα μαλλιά σας, ξεκινώντας από το κάτω μέρος και συνεχίζοντας σιγά-σιγά προς τα επάνω. Με αυτό τον τρόπο, ξεμπερδεύετε απαλά τα μαλλιά χωρίς να τα τραβάτε και να τα καταστρέφετε.  Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο conditioner για τον τύπο των μαλλιών σας.

Τέλος, ξεβγάλτε τα μαλλιά σας καλά για να αφαιρέσετε το conditioner. Δεν θα πρέπει να αφήσετε υπολείμματα στα μαλλιά σας, αφού έχουν ήδη προσλάβει όση περιποίηση  χρειάζονται.

3. Στέγνωμα
Φυσικό στέγνωμα: «Η υπερβολική χρήση θερμότητας είναι δυνατό να αφυδατώσει τα μαλλιά σας. Όσο λιγότερη θερμοκρασία χρησιμοποιείτε τόσο καλύτερα ενυδατωμένα είναι τα μαλλιά σας και τόσο πιο απαλά και λαμπερά είναι. Δοκιμάστε να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά για μισή ώρα περίπου και μετά χρησιμοποιήστε πιστολάκι. Για μακριά ή σγουρά μαλλιά, όσο περισσότερο χρόνο αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά τόσο το καλύτερο.»

Στέγνωμα με πιστολάκι: «Σε όλους μας αρέσει να χρησιμοποιούμε θερμαινόμενες συσκευές για έλα λαμπερό look. Ωστόσο, η υπερβολική χρήση θερμότητας μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά σας, αφήνοντάς τα θαμπά και χωρίς γυαλάδα. Στα περισσότερα πιστολάκια υπάρχουν ενσωματωμένες ρυθμίσεις θερμοκρασίας. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τον ζεστό αέρα κάθε φορά, γι' αυτό επιλέξτε μια πιο χαμηλή θερμοκρασία».

Διαβάστε περισσότερα: Τρία βήματα για απαλά, λαμπερά, φυσικά μαλλιά http://www.stylewatch.gr/default.asp?pid=142&nid=2221#ixzz1o8EfTald

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου