Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σταμάτα πια να ζυγίζεσαι!..



Όλοι λίγο ως πολύ έχουμε εμμονές. Προσπαθούμε να τα λέμε κάπου-καπου (ελπίζω συχνά ) με τον εαυτό μας. Βλέπουμε ότι κάτι δεν πάει καλά όταν η ίδια σκέψη μας ψυχαναγκάζει και μας βάζει στη παγίδα του ¨ξανά και ξανά το ίδιο... Κάπως έτσι είναι και η εμμονή με τη ζυγαριά. Η Κ.Χ ξεκινάει και σταματά τη δίαιτα τουλάχιστον...
τρεις φορές το χρόνο "επίσημα σε διαιτολόγο" όπως λέει. Εκτός όμως από την ίδια πόσοι ακόμα είναι αγκαλιά με μια ζυγαριά;
Όσο πιο πολλά χρόνια ασκείς το επάγγελμα του διατροφολόγου τόσο πιο μεγάλη είναι η αγανάκτηση σου για την ψυχοβγάλτρα ζυγαριά! Αυτή που με τόσο δέος αλλά και ενοχές προσκυνά καθημερινά εκατομμύρια κόσμου!
Η ζύγιση όμως δεν έχει να μας δώσει τίποτα περισσότερο από ένα επιπλέον άγχος, του να σε επιτηρεί κάποιος ή και να σε ελέγχει!..
Η ζύγιση σου προσφέρει την απίστευτη χαρά όταν ο δείκτης πέφτει (όπου μπορεί απλά να είναι δύο κιλά υγρά και τίποτα παραπάνω) και τη πλήρη απογοήτευση όταν το νούμερο ''κολλάει'' και μένει εκεί για μέρες! Μην απελπίζεσαι! Η λύση είναι μία και άκρως αποτελεσματική! Σταμάτα να ζυγίζεσαι!!!
Δώσε έμφαση στο υγειές αδυνάτισμα και όχι στο χάσιμο βάρους. Ξέχασε το πόσα κιλά σε πόσο καιρό...
Δέκα βήματα που θα σε βοηθήσουν στην «απεξάρτηση» της ζύγισης.
Ξεκινάς αν ήδη δεν το κάνεις να τρως πιο υγιεινά. Προτίμησε στο ημερήσιο διαιτολόγιο σου κάθε τρίωρο να τρέφεσαι ώστε ο οργανισμός σου να είναι σε καλύτερη βιολογική κατάσταση. Το καλύτερο θα ήταν να καταφέρεις και μισή ωρίτσα γυμναστικής την ημέρα.
Κρύψε τη ζυγαριά στο πατάρι του σπιτιού ή καλύτερα τη χάρισέ την στο διατροφολόγο σου για να ξεφορτωθείς όλο το βάρος της κατάστασης σου!
Ζήτα από το διατροφολόγο σου να σου εξηγήσει τι συμβαίνει όταν χάνονται γρήγορα κιλά από τη ζυγαριά (επίσης εύκολα προσλαμβάνονται)!
Επιμένεις και μαθαίνεις να παρακολουθείς(με μέτρηση ή χωρίς) το λίπος του σώματος. Να θυμάσαι πως με την ηλικία αλλάζει το προκαθορισμένο σημείο βάρους . Δεν μπορείς στα σαράντα να ζυγίζεις όπως στα είκοσι σου χρόνια ,χωρίς αυτό να σημαίνει πως είσαι πιο παχύς.
Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι ο μυϊκός ιστός ''συγκρατεί'' νερό. Για αυτό, όταν γυμνάζεσαι το σώμα γίνεται βαρύτερο αλλά πιο όμορφο σε εμφάνιση και πιο υγιές.
Μάθε να βλέπεις το σχήμα του σώματος σου και όχι το νούμερο της ζυγαριάς. Η φιγούρα σου δεν άλλαξε σε τίποτα με τη διατροφή που ακολούθησες τις τελευταίες δυο εβδομάδες;
Την ίδια ώρα κάθε μέρα που συνήθιζες να ζυγίζεσαι επέλεξε να περνάς λίγη ώρα με τον εαυτό σου στο καθρέφτη. Χαμογέλασε, μάθε να τον αγαπάς περισσότερο κάνε μία άσκηση ευγνωμοσύνης για σένα.
Κάνε σύγκριση με ένα ρούχο ενός νούμερου μικρότερου από αυτό που φοράς τώρα. Δοκίμασε το όχι καθημερινά αλλά κάθε μία ή δύο εβδομάδες. Είναι σίγουρο ότι θα μπορέσεις να το φορέσεις σύντομα.
Σκέψου τι σου πρόσφερε η ζύγιση κάθε φορά και τι συναισθήματα εισέπραττες; Πως νιώθεις τώρα;
Πόσο αλήθεια σου λείπει το νούμερο της ζυγαριάς; η ιδανική απάντηση θα ήταν: καθόλου! Καλύτερα να ξέρω πως νοιώθω και πώς φαίνομαι, παρά πόσο ζυγίζω!
Άλλωστε κανένας δεν έχει στη πλάτη του μια ζυγαριά για να δείχνει το νούμερο και όλοι αξίζουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και εσύ ακόμα περισσότερο που του φέρθηκες τόσο σκληρά! Μη περιμένεις ποτέ τα κιλά που πήρες τους τελευταίες πέντε μήνες να τα χάσεις σε πέντε εβδομάδες!

diatrofi.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα