Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

100 βότανα 1000 θεραπείες -Κώστας Μπαζαίος


Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε οικογένεια για τις θεραπευτικές ιδιότητες των πιο χρήσιμων βοτάνων και φυτών.
Μια γοητευτική εξερεύνηση στο μαγικό κόσμο του Φαρμακείου της Φύσης
Σ' αυτό το γοητευτικό και πολύ πρακτικό βιβλίο, θα βρήτε, για πρώτη φορά, σε συγκεντρωμένες πρακτικά και υπεύθυνα τις πιο χρήσιμες πληροφορίες, για τα 100 σημαντικότερα για την υγεία μας βότανα και φυτά. Πληροφορίες που έχουν αποθησαυριστεί από τα 117 σπουδαιότερα βιβλία, που έχουν γραφτεί σε κάθε χώρα με παράδοση στη βοτανοθεραπεία (Γερμανία. Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Αγγλία, Τσεχοσλοβακία, Σοβιετική Ένωση, Αμερική) και στην Ελλάδα.
Με όλα τα ονόματα που τα γνωρίζουν σε κάθε μεριά της πατρίδας μας καθώς και με τις επιστημονικές ονομασίες τους, για όσους χρειάζονται περισσότερα στοιχεία. Τις πιό ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες από την ιστορία των βοτάνων αυτών και τις χρήσεις που τους έκαναν οι διασημότεροι γιατροί και θεραπευτές όλων των αιώνων,
Θα μάθετε ποια είναι τα χρήσιμα μέρη καθενός και ποιες είναι οι δραστικές ουσίες και οι σημαντικότερες θεραπευτικές ιδιότητες. Κι αν θέλετε να τα μαζεύετε μόνοι σας στις εκδρομές που πηγαίνετε θα σας βοηθούν να τ' αναγνωρίζετε εύκολα οι ζωντανές έγχρωμες εικόνες τους, που περιέχει το βιβλίο.
Ακόμη, στις σελίδες του θα βρείτε λεπτομέρειες για το που φυτρώνει καθένα, πως να τ' αναγνωρίζετε, πως και πότε να τα μαζεύετε, πώς να τα αποξεραίνετε, πώς να τα φυλάτε αλλά και αρκετές χρήσιμες διευθύνσεις, όπου μπορείτε να τ' αγοράζετε, όσοι δεν έχετε κέφι και χρόνο να ψάχνετε.
Αλλά το σπουδαιότερο που σας προσφέρει αυτό το βιβλίο είναι οι ακριβείς ενδείξεις για κάθε αρρώστεια που γιατρεύει ή ανακουφίζει κάθε βότανο (με ειδική στοιχειοθεσία για να διευκολύνει το διάβασμα και την αναζήτηση των ασθενειών που σας ενδιαφέρουν), ποιες ακριβώς είναι οι επιδράσεις τους στην υγεία μας και λεπτομέρειες για τους τρόπους χρήσης σε κάθε περίπτωση: Πώς να φτιάχνετε ένα καλό έγχυμα, αφέψημα, κατάπλασμα, λουτρό κ.ά., ποιες άλλες εφαρμογές έχουν κι ακόμη ποιες παρενέργειες μπορούν να δημιουργήσουν μερικά βότανα και φυτά. αν δεν τα χρησιμοποιούμε σωστά.
Με δυο λόγια είναι ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΒΙΒΛΙΟ για κάθε σπίτι και το πρώτο βιβλίο βοτανοθεραπείας στην Ελλάδα που γράφτηκε για να διαβάζεται.

http://rapidshare.com/files/197196590/Kostas_Mpazaios_-_100_votana__1000_therapeies___y_Krasodad_.pdf 
 
 http://katevaseta.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου