Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10 φονικά φαγητά που υπάρχουν στον κόσμο

Μια μπουκιά μπορεί να σκοτώσει αν δεν έχει ετοιμαστεί σωστά...

Μεγάλες ποσότητες τοξινών και δηλητηρίου βρίσκονται μέσα στα... συγκεκριμένα εδέσματα τα οποία μπορεί να αποτελέσουν και το τελευταίο γεύμα σας. Δείτε την λίστα!.

1: Fugu – Shimonoseki, Ιαπωνία
Fugu , επίσης γνωστό και σαν pufferfish, είναι ένα ψάρι του οποίου το συκώτι και γενικότερα τα εσωτερικά του όργανα περιέχουν θανατηφόρες ποσότητες της δηλητηριώδους τοξίνης “tetrodotoxin” για την οποία και δεν υπάρχει αντίδοτο. Παρόλα αυτά υπάρχουν άξιοι ειδικοί fugu chefs στην Ιαπωνία,που επιχειρούν και αφήνουν ακριβώς την ποσότητα δηλητηρίου που χρειάζεται για να δώσει μια μοναδική γεύση στο ψάρι.. Αν το λέει η καρδιά σας να αφήσετε την τύχη σας στον μάγειρα καλή σας όρεξη!

2: Ackee – Τζαμάικα
Αποτελεί και το εθνικό φρούτο της Τζαμάικα. Παρόλο που είναι πλούσιο σε βιταμίνες και πρωτείνες, αν το φρούτο φαγωθεί πριν να έχει ωριμάσει αρκετά έχει θανατηφόρες ιδιότητες.. Εμποδίζει την γλυκόζη να ελευθερωθεί από το συκώτι, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα τους συνεχείς εμετούς και τις κρίσεις.

3: Bullfrog – Αφρική
Γιατί κάποιος να συμβιβαστεί μόνο με βατραχοπόδαρα στην Γαλλία αν μπορεί να φάει και ολόκληρο τον βάτραχο; Ο γιγάντιος Giant Namibian Bullfrog είναι μια λιχουδιά στο Αφρικανικό έθνος, αρκεί να κυνηγηθεί και να φαγωθεί την σωστή περίοδο. Πρέπει με άλλα λόγια να είναι περίοδος ζευγαρώματος αλλιώς επιφέρει νεφρική ανεπάρκεια.

4: San Nak Ji – Κορέα
Δεν χρειάζεται μεγάλο κόπο παρασκευής για να σερβίρει κανείς san nak ji (ωμό μικρό χταπόδι) στους λάτρεις του ιδιαίτερου φαγητού. Πρόκειται για πλοκάμια μικρού χταποδιού μαγειρεμένα στο λάδι με σουσάμι τα οποία όμως κολλάει ακόμα με τις βεντούζες τους. Συμβουλή αν θέλετε να το δοκιμάσετε, μασήστε καλά πριν καταπιείτε μιας και τα περιστατικά πνιγμού δεν είναι και λίγα.

5: Apricot Seeds – Τουρκία
Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο και τα βερύκοκα μπορούν να αποβούν μοιραία.. Από μικρούς μας βομβαρδίζουν με διατροφικές συμβουλές του τύπου να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά αλλά κανείς δεν μίλησε για τις επικίνδυνες τοξίνες που υπάρχουν και χρειάζεται να εξοντωθούν. Οι σπόροι από κεράσια, δαμάσκηνα, ροδάκινα, αμύγδαλα, βερύκοκα ακόμα και μήλα,περιέχουν υδρογονούχο κυάνιο. Μπορεί με ένα φρούτο να μην έχετε πρόβλημα αλλά προσοχή στην μεγάλη κατανάλωση!

6: Cassava – Αφρική, Νότια Αμερική
Τα φύλλα και οι σπόροι από το cassava είναι προς έκπληξη πολλών, πλούσια σε κυάνιο. Το Cassava είναι ένα τροπικό λαχανικό προερχόμενο από την Νότια Αμερική, αλλά έχει κερδίσει και κοινό στην Αφρική, κυρίως για τον χυμό του ο οποίος και χρησιμοποιείται στην παραγωγή ενός ποτού, το piwarry.

7: Casu Marzu – Ιταλία
Το Casu Marzu είναι στην πραγματικότητα παράνομο στην Ιταλία, και μάλιστα πολλοί ανά τον κόσμο το θεωρούν περισσότερο σκουπίδι παρά φαγητό. Παρόλα αυτά, η προετοιμασία του είναι τόσο σχολαστική όσο και ένα εκπληκτικό επιδόρπιο. Τυρί από αρνίσιο γάλα έχει αφεθεί έξω για να “σαπίσει”, καθ' όλη την διάρκεια το επισκέπτονται τακτικά ένα είδος από μύγες οι οποίες και βοηθούν στην διαδικασία γεννώντας τα αυγά τους μέσα στο τυρί. Τα αυγά παραμένουν μέσα μέχρι να σκάσουν ώστε να ξεκινήσουν να τρώνε το τυρί. Στο τέλος τα σκουλήκια αυτά καταφέρνουν αν μαλακώσουν το τυρί και το καθιστούν έτοιμο για φάγωμα με την προϋπόθεση να φαγωθεί το τυρί μαζί με τα σκουλήκια για να ελαττωθεί η τοξικότητα. Τώρα ποιος ο λόγος να φαγωθεί κάτι τέτοιο.. με την απορία θα μείνουμε!

8: Elderberries – Ευρώπη
Ίσως να είναι το λιγότερο θανατηφόρο φαγητό στην συγκεκριμένη λίστα, παρόλα αυτά κρύβει και επικινδυνότητα αν δεν φαγωθεί αρκετά ώριμο. Δεν έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις θανάτου αλλά σίγουρα δεν είναι και στην κατηγορία του ακίνδυνου.

9: Blood Clams – Shanghai, Κίνα
Να και μια τροφή η οποία σε κολλάει και ηπατίτιδα. Τα “ματωμένα μύδια” στην Κίνα την προκαλούν και μάλιοστα σε μεγάλο βαθμό. Παρόλο που θεωρείται ένα από τα πιο γευστικά εδέσματα της χώρας, η παρασκευή τους απαιτεί γρήγορο βράσιμο κάτι που αφήνει πίσω ιιούς και βακτήρια συμπεριλαμβανομένων και αυτών την ηπατίτιδας και της δυσεντερίας!

10: McDonald’s – ΗΠΑ
Ναι καλά διαβάσατε. Ο νούμερο ένα δολοφόνος στην Αμερική είναι τα αποτελέσματα από χρόνια κατανάλωση fast food. Υψηλή χοληστερόλη, διαβήτης, καρδιοπάθειες και παχυσαρκία. Αυτός είναι και ο χειρότερος θάνατος.. Ο αργός θάνατος!


funtastikos.com
 http://tsekouratoi.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα