Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Kίνα: Σχεδιάζεται η πρώτη κλινική με φάρμακα από φίδια


Kίνα: Σχεδιάζεται η πρώτη κλινική με φάρμακα από φίδια

Kίνα: Σχεδιάζεται η πρώτη κλινική με φάρμακα από φίδια
Ο εκτροφέας φιδιών Γιανγκ Χονγκτσάνγκ σε τρυφερό ενσταντανέ με το... φίδι του.

Πεκίνο
Η πρώτη κλινική του κόσμου βασισμένη εξ ολοκλήρου σε φάρμακα από δηλητήριο φιδιών σχεδιάζεται στο χωριό Ζισικιάο στα περίχωρα της Χανγκζού στην ανατολική Κίνα. Το χωριό φιλοξενεί 800 κατοίκους, καθόλου κατοικίδια ή ζώα των αγρών και 4.000.000 δηλητηριώδη φίδια!

Για μερικούς πρόκειται για το ιδανικό σκηνικό ταινιών τρόμου δεύτερης διαλογής, για άλλους ευκαιρία εκμετάλλευσης των ωφελειών της εναλλακτικής ιατρικής. Με αναλογία ενός ανθρώπου ανά 5.000 ερπετά, το Ζισικιάο συνιστά μάλλον τη μεγαλύτερη φάρμα φιδιών στον κόσμο. Τώρα ο εκτροφέας φιδιών Γιανγκ Χονγκτσάνγκ σχεδιάζει να συμβάλει στην ανέγερση του πρώτου νοσοκομείου του κόσμου με φάρμακα από δηλητήριο φιδιών.

Η κλινική θα καταλαμβάνει έκταση 30.000 τετραγωνικών μέτρων και έχει ήδη προσελκύσει επενδυτές από το Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι βλέπουν μεγάλο περιθώριο κέρδους στο δηλητήριο, τις χοληδόχους κύστες, τα περιττώματα και τα σεξουαλικά όργανα των επικίνδυνων ερπετών. Όσοι ασθενείς έχουν απογοητευθεί από την συμβατική ιατρική, θα απευθύνονται στην κλινική με την ελπίδα να θεραπευθούν από σοβαρές ασθένειες, όπως ρευματισμούς, αρθρίτιδα, Αλτσχάιμερ, καρκίνο ακόμη και Aids.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ζήτηση για προϊόντα από φίδια στην Κίνα αυξάνεται ετησίως κατά 75%. Ανάλογη αύξηση σημειώνουν και οι τιμές τους. Για παράδειγμα η τιμή της χοληδόχου κύστης της κόμπρας έχει αυξηθεί κατά 100% τους τελευταίους τρεις μήνες, κάτι που αντανακλά τη τάση του πλουτισμού της μεσαίας τάξης. Την ίδια στιγμή η τιμή ενός μη δηλητηριώδους ασιατικού νερόφιδου σε αλκοόλ από ρύζι, που χρησιμοποιείται από τους φτωχούς αγρότες για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, έχει πέσει κατά 20%.

«Είναι η οικονομία. Οι πλούσιοι είναι εντάξει, αλλά τα φίδια μας λένε ότι οι υπόλοιποι έχουν προβλήματα» σχολίασε ο κ. Γιανγκ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα