Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οργάνωσε το τέλειο πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι

Κάτι ο λιγοστός ελεύθερος χρόνος, κάτι η έλλειψη οικονομικών πόρων, αναγκάστηκες να κόψεις το γυμναστήριο. Έτσι αγχώνεσαι πλέον καθημερινά σε κάθε μπουκιά φαγητού που τρως μην τυχόν κι αποκτήσεις πάλι το σωσίβιο γύρω από τη μέση που με τόσο κόπο έχασες. Το ότι σταμάτησες πάντως να πηγαίνεις στο γυμναστήριο, δε σημαίνει κι απαραίτητα ότι πρέπει να σταματήσεις να κάνεις και τις ασκήσεις σου. Μπορείς να γυμναστείς και στο σπίτι σου, με τρόπους που ούτε καν τους φαντάζεσαι. Εύκολα, οικονομικά και κυρίως αποτελεσματικά.



Καθόρισε τον τρόπο που θα κάνεις αεροβικές ασκήσεις
Αν σκοπός σου είναι να χτίσεις μυς, μπορεί να νομίζεις ότι οι αεροβικές ασκήσεις σου είναι περιττές. Παρόλα αυτά, αν εντάξεις μερικές στο πρόγραμμά σου, σίγουρα, θα σε βοηθήσουν στο μεταβολισμό των τροφών, οδηγώντας τες στους μυς και όχι στα σημεία που αποθηκεύεται το λίπος.
Μπορείς να επιλέξεις να κάνεις κινήσεις μποξ, ανάμεσα στις ασκήσεις ενδυνάμωσης, οι οποίες θα λειτουργήσουν περισσότερο για το κάψιμο θερμίδων ή να κάνεις μόνο αεροβικές ασκήσεις, απλά για ενδυνάμωση. Τέλος, μπορείς να κάνεις ξεχωριστά αεροβική γυμναστική.
Θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι αν επικεντρωθείς στην ενδυνάμωση του σώματός σου, θα ήταν πιο συνετό να ξεκουράζεσαι πολύ καλά ανάμεσα στα σετ, ώστε το σώμα σου να επανέρχεται πλήρως. Άσε τις αεροβικές ασκήσεις για άλλη μέρα.
Επιλογές αεροβικών ασκήσεων στο σπίτι
- Ανεβοκατέβασμα στις σκάλες
- Σχοινάκι
- Ανεβάσματα και κατεβάσματα των ποδιών εναλλάξ πάνω σε ένα κουτί (όσο πιο ψηλό είναι το κουτί, τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχεις)
- Σύνθετες ασκήσεις για τον κορμό και τα πόδια
Αυτές είναι οι επιλογές είναι καλύτερο να δουλεύονται ανάμεσα στα διαλλείματα άλλων ασκήσεων (για περίπου μισό ή ένα λεπτό, συνδυασμένες έπειτα με ένα λεπτό ξεκούρασης), και είναι ιδανικές για γυμναστική στο σπίτι καθώς είναι γρήγορες και πολύ αποτελεσματικές.
Χτίσε τη δύναμή σου
Το επόμενο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να μοιράσεις τις ασκήσεις για την ενδυνάμωσή σου. Ιδανικά θα πρέπει να έχεις ένα σετ βαράκια και μία μπάρα, με τα οποία θα μπορέσεις να εκτελέσεις πλήθος ασκήσεων, όπως θα έκανες και στο γυμναστήριο (δικέφαλους, τρικέφαλους, άρσεις. κωπηλατικές, ώμους, επιθέσεις κ.λπ.). Αν δε διαθέτεις αυτά τα όργανα, τότε ήρθε ο καιρός να γίνεις περισσότερο δημιουργικός, και να πώς:
Καθίσματα
Ξεκίνα κάνοντας ένα σετ από 25 καθίσματα. προσπαθώντας να φτάνεις όσο πιο χαμηλά μπορείς στο πάτωμα. Έπειτα, πλησίασε έναν τοίχο, ακούμπησε την πλάτη σου και κάνε ένα βαθύ κάθισμα. Μείνε εκεί για ένα λεπτό χωρίς να στηρίζεσαι πουθενά αλλού παρά μόνο στην πλάτη και τα πέλματα.
Push ups σε μπάλα ασκήσεων
Μπορείς να κάνεις την κλασσική άσκηση των push ups πιο δύσκολη, τοποθετώντας τα χέρια σου πάνω σε μία μεγάλη μπάλα. Επιπροσθέτως, θα έχεις το προνόμιο να δουλέψεις και τους μυς στην κοιλιακή σου χώρα, κάνοντας αυτή την άσκηση ιδανική για το επάνω μέρος του σώματος.
Βυθίσματα Γύρνα την πλάτη σου σε μια καρέκλα και τοποθέτησε τα χέρια σου πάνω σε αυτή. Για να κάνεις την άσκηση λίγο πιο δύσκολη, βάλε τα πόδια σου σε ένα τραπέζι, ή πάνω στο κρεβάτι, μπροστά σου. Ξεκίνα τα βυθίσματα. Αν θέλεις να αυξήσεις την ένταση της άσκησης, τοποθέτησε ένα βάρος πάνω στους μηρούς σου.
Άλματα
Για να δουλέψεις τους γλουτούς και τους τετρακέφαλους κάνε μια σειρά από απότομα άλματα. Επανέλαβε μέχρι να κάνεις 10 με 15 επαναλήψεις για κάθε σετ.
Έλξεις
Αν θέλεις να γυμνάσεις την πλάτη και τα χέρια σου και έχεις μία γερή μπάρα στην κάσα μιας πόρτας στο σπίτι σου, τότε κρεμάσου από εκεί και κάνε ένα σετ άρσεων μονόζυγου. Αν δεν έχεις τέτοια μπάρα, μην αγχώνεσαι, υπάρχει πάντα και η εναλλακτική λύση. Βάλε ένα σκουπόξυλο ανάμεσα σε δύο καρέκλες, ξάπλωσε από κάτω, πιάστο με τα δυο χέρια σαν να έπιανες τη μπάρα στο γυμναστήριο και κάνε έλξεις.
Άρσεις
Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι σου κάνοντας άρσεις. Στάσου μπροστά από το κρεβάτι σου και τοποθέτησε το ένα πόδι πάνω σε αυτό. Από εκεί, βάλε μία καρέκλα 30 ή 60 εκατοστά μακριά σου, σκύψε και πιάσε τη βάση της καρέκλας (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα βαρύ αντικείμενο αν προτιμάς –μία τσάντα με άμμο, ένα κουτί με τενεκεδάκια, κ.λπ.). Κρατώντας το αντικείμενο, σήκω, διατηρώντας τα πόδια σου σε ευθεία γραμμή, προσπαθώντας να πιέζεις τους γλουτούς σου, όσο κάνεις την άσκηση. Επέστρεψε σε όρθια θέση και μετά κατέβασε το αντικείμενο στο έδαφος για να ολοκληρώσεις την άσκηση.
Όπως και σε κάθε πρόγραμμα γυμναστικής, έτσι και σε αυτό, φρόντισε να κάνεις ένα καλό ζέσταμα πριν ξεκινήσεις και ένα καλό χαλάρωμα μαζί με διατατικές ασκήσεις (stretching) αφού τελειώσεις.
Οι ασκήσεις αυτές είναι δοκιμασμένες και τα αποτελέσματά τους είναι σίγουρα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις διάθεση και να νιώθεις την υποχρέωση να το κάνεις ώστε όχι μόνο να διατηρήσεις τη φόρμα σου, αλλά και να τη βελτιώσεις. Τέσσερις φορές την εβδομάδα, από μία ώρα τη φορά, θα σου φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε περίπου 6 μήνες, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις δίαιτα. Όπως καταλαβαίνεις , την επόμενη άνοιξη που θα ξεκινήσεις να φοράς ξανά κοντομάνικα, θα είσαι κορμάρα. Τυχερέ…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα