Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αδυνατίστε τρώγοντας όλη μέρα

Θέλετε να χάσετε βάρος χωρίς να πεινάτε συνέχεια και χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε ώρες ανάμεσα στα γεύματα; Αν ναι, τότε αυτή είναι η δίαιτα που σας ταιριάζει. Θα απολαμβάνετε 6 υγιεινά, νόστιμα και χορταστικά γεύματα και θα καταφέρετε να χάσετε 4 κιλά σε 1 μήνα. Κανένα φαγητό δεν απαγορεύεται. Ακόμα και η σοκολάτα και τα γλυκά υπάρχουν στο μενού.

Ενισχύστε το μεταβολισμό σας
Με αυτή τη δίαιτα, μπορείτε να χάσετε μέχρι και 1 κιλό την εβδομάδα. Μπορεί να σας φαίνεται λίγο, αλλά σκεφτείτε

ότι θα το καταφέρετε χωρίς να πεινάτε και χωρίς να στερηθείτε το φαγητό ή τις αγαπημένες σας λιχουδιές. Πώς λειτουργεί; Μια ποσότητα των θερμίδων που καίμε καθημερινά, την καταναλώνουμε στη διαδικασία του φαγητού, δηλαδή στην ενέργεια που χρειαζόμαστε για να μασάμε, να χωνεύουμε και να αφομοιώνουμε τα θρεπτικά συστατικά των τροφών. Πρόκειται για διεργασίες που καταναλώνουν ενέργεια, με αποτέλεσμα ο μεταβολισμός μας τελικά να αυξάνεται κάθε φορά που τρώμε ένα γεύμα ή ένα σνακ. Έτσι, δραστηριοποιώντας τον κάθε λίγες ώρες, 6 φορές την ημέρα, μεγιστοποιούμε τις θερμίδες που καίμε μέσα σε ένα 24ωρο.

Χάστε κυρίως λίπος
Επιπλέον, με το να τρώμε συχνά, αποφεύγουμε να πέσουμε στην παγίδα στην οποία οδηγούμαστε πολλές φορές με τις συνηθισμένες δίαιτες, να χάνουμε, δηλαδή, μυϊκό ιστό αντί για λίπος, όπως συμβαίνει όταν νιώθουμε πολύ έντονη πείνα ανάμεσα στα γεύματα που απέχουν πολλές ώρες μεταξύ τους. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Nagoya στην Ιαπωνία χώρισαν σε 2 ομάδες ανθρώπους που έκαναν την ίδια δίαιτα, με 1.200 θερμίδες την ημέρα, και ζήτησαν από τους μεν να τις καταναλώνουν σε 2 μεγάλα γεύματα και από τους δε σε 6 μικρότερα. Το αποτέλεσμα; Αυτοί που έτρωγαν τα πολλά μικρά γεύματα έχασαν περισσότερο λίπος και διατήρησαν -στο τέλος της δίαιτας- περισσότερο μυϊκό ιστό από εκείνους που είχαν μόνο 2 μεγάλα γεύματα την ημέρα. Αυτό αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι με τη δίαιτα που παρουσιάζουμε θα καταφέρετε πιο εύκολα να χάσετε βάρος (και κυρίως λίπος) και στη συνέχεια -όταν φτάσετε στο επιθυμητό βάρος- να το διατηρήσετε.
Το καλύτερο από όλα; Στη συγκεκριμένη δίαιτα δεν θα βρείτε μόνο τα λεγόμενα «διαιτητικά» φαγητά, αλλά πολλά περισσότερα. Πιο συγκεκριμένα, 6 μικρά γευστικά γεύματα που είναι εύκολο να παρασκευάσετε και που θα σας κρατάνε χορτάτους χωρίς να νιώθετε την ανάγκη να τσιμπήσετε τίποτε παραπάνω.


Το ρολόι της δίαιτας
8.00
Πρωινό
11.00
Δεκατιανό
14.00
Μεσημεριανό
17.00
Απογευματινό
19.30
Δείπνο
22.00
Βραδινό σνακ
Το παραπάνω ωρολόγιο πρόγραμμα αποτελεί ένα καλό ενδεικτικό πλάνο για να γνωρίζετε πώς περίπου να κατανέμετε τα γεύματά σας στη διάρκεια της ημέρας. Ίσως χρειαστεί να το προσαρμόσετε, ώστε να σας βολεύει καλύτερα ανάλογα με τις υποχρεώσεις που έχετε. 

http://www.vita.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα