Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τα λαχανικά



Στις περισσότερες χώρες όπως η Αμερική, τα λαχανικά δεν καταναλώνονται τόσο πολύ, καθώς σε αρκετούς ανθρώπους δεν αρέσουν. Έτσι, τα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια δευτερεύουσα σκέψη για τα περισσότερα πιάτα, ενώ οι άνθρωποι λατρεύουν να τρώνε κρέας και προϊόντα από σιτάρι, όπως κοτόπουλο, μπριζόλες, χάμπουργκερς, ζυμαρικά και πίτσα.
Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικά και υγιεινά είναι τα λαχανικά για τον οργανισμό μας, γεγονός που πρέπει να τα καθιστά απαραίτητα στην καθημερινή μας διατροφή.
Δειτε 10 στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζατε για τα λαχανικά…

  • 10. Τα λαχανικά βοηθούν στην απώλεια βάρους επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, είναι χαμηλά σε θερμιδική αξία και πλούσια σε υδατάνθρακες.
  • 9. Μερικά λαχανικά όπως οι μπάμιες θεωρούνται ως λαχανικά, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για φρούτα που μαγειρεύονται.
  • 8. Τα λαχανικά είναι πλούσια σε μέταλλα που είναι απαραίτητα για το σώμα μας.
  • 7. Βελτιώνουν τα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε θείο.
  • 6. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες που αποτελούν βασικά συστατικά για την διατήρηση της καλής υγείας.
  • 5. Βοηθούν στην προστασία από ασθένειες όπως ο καρκίνος. Το μπρόκολο, το λάχανο και τα λαχανικά με πράσινα φύλλα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα σε αυτόν τον τομέα.
  • 4. Μιας και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ωφελούν την εντερική λειτουργία.
  • 3. Τα καρότα μας βοηθούν να βλέπουμε στο σκοτάδι, επειδή περιέχουν βιταμίνη Α η οποία αποτρέπει την νυχτερινή τύφλωση.
  • 2. Τα καρπούζια είναι στην ουσία λαχανικά, επειδή ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τα αγγούρια, τις κολοκύθες και τις νεροκολοκύθες.
  • 1. Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι περισσότερο θρεπτικά από τα φρέσκα, επειδή μαζεύονται και συσκευάζονται την ίδια μέρα και ως εκ τούτου χάνουν λιγότερες θρεπτικές ουσίες, ενώ τα φρέσκα συλλέγονται και βγαίνουν έπειτα από μερικές ημέρες στην αγορά με αποτέλεσμα να χάσουν πολλές θρεπτικές ουσίες μέχρι να καταναλωθούν.


Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα