Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10 τρόποι για να αποφύγετε το κρυολόγημα



Ο Χειμώνας σχεδόν έφτασε και τα κρυολογήματα θα αρχίσουν να μας χτυπούν την πόρτα. Μάθετε δέκα τρόπους ώστε να κρατήσετε μακριά τους διάφορους ιούς.

  • 1. Προτιμήστε το πράσινο
Το «Babraham Institute» του Cambridge διαπίστωσε ότι τρώγοντας πολλά πράσινα λαχανικά μπορούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Αποδεικνύεται πως λαχανικά, όπως το μπρόκολο, περιέχουν χημικές ουσίες που βοηθούν τα λευκά αιμοσφαίρια να λειτουργούν στη μέγιστη απόδοση για την καταπολέμηση των μολύνσεων.
Δοκιμάστε: Φτιάξτε το μπρόκολο με λίγη σάλτσα σόγιας & τζίντζερ και θα έχετε ένα υπέροχο πιάτο για την καταπολέμηση της γρίπης.
  • 2. Αντικαταστήστε τη βιταμίνη C με την βιταμίνη D
Τα συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη C μπορεί να είναι τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά όταν έχουμε συμπτώματα κρυολογήματος αλλά μια νέα πρόταση έρχεται στην επιφάνεια.
Αυστραλοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η λήψη βιταμίνης C, ούτε μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης ενός κρυολογήματος, ούτε βοήθησε σημαντικά την ανακούφιση από τα συμπτώματά του.
«Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότεροι από μας παίρνουμε αρκετή βιταμίνη C στη διατροφή μας», λέει ο καθηγητής Eccles.
«Έτσι, δεν αξίζει να παίρνουμε συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη C, εκτός και αν η διατροφή μας είναι πολύ κακή»
«Εάν θελήσετε να πάρετε κάποια βιταμίνη αυτό το χειμώνα, επιλέξτε τη βιταμίνη D. Αυτή η βιταμίνη είναι η ιδανική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος».
  • 3. Κοιμηθείτε περισσότερο
Το να κοιμηθείτε αρκετά το βράδυ μπορεί να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού μας ενάντια στα κρυολογήματα. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερο κοιμάστε, τόσο καλύτερες πιθανότητές έχετε να καταπολεμήσετε τα αναπνευστικά προβλήματα.
Οι άνθρωποι που κοιμόνταν λιγότερες από επτά ώρες κάθε βράδυ είχαν σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κάποιο κρυολόγημα σε σύγκριση με εκείνους που απολάμβαναν έναν ύπνο οκτώ ή παραπάνω ωρών.
Δοκιμάστε: Κλείστε την τηλεόραση μια ώρα πριν κοιμηθείτε. Η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο εύκολα.
  • 4. Πάρτε ένα προβιοτικό
Παίρνοντας προβιοτικά μπορείτε να μειώσετε τη διάρκεια του κρυολογήματος κατά δύο ημέρες, τουλάχιστον.
«Τα προβιοτικά μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα να πάθετε λοίμωξη του αναπνευστικού κατά σχεδόν 20%», λέει η γιατρός Sarah Brewer. «Δίνω στα παιδιά μου ένα προβιοτικό κάθε μέρα με το φαγητό τους και αρρωσταίνουν πολύ σπάνια!».
  • 5. Να τρώτε πρωινό
Τρώγοντας δημητριακά είναι λιγότερο πιθανό να πάθετε κάποιο κρυολόγημα σε σχέση με εκείνους που παραλείπουν το πρωινό, σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Cardiff.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο λόγος είναι ότι τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι γεμάτα από θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, όπως βιταμίνες Β, σίδηρο και ψευδάργυρο.
Δοκιμάστε: Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα μπολ κουάκερ και μούρα.
  • 6. Πλύνετε τα χέρια σας
Είναι πολύ πιθανό να πάθετε ένα κρυολόγημα αγγίζοντας μολυσμένες επιφάνειες όπως πόμολα και στη συνέχεια να αγγίζετε τα μάτια ή τη μύτη σας.
«Η καλύτερη επιλογή σας είναι να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας», λέει ο καθηγητής Eccles. «Αλλά εάν είστε έξω, σε ένα μέσο μαζικής μεταφοράς, και δεν μπορείτε να καθαρίσετε τα χέρια σας, τότε ένα αντισηπτικό τζελ είναι μια πολύ καλή ιδέα».
  • 7. Κρατήστε αποστάσεις
Επειδή οι ιοί προσκολλώνται στα γυμνά δάχτυλα, χαιρετώντας με χειραψία ο ένας τον άλλο είναι ένας εύκολος τρόπος για να κολλήσουμε.
Προσπαθήστε να πλένετε τα χέρια σας αμέσως μετά την χειραψία ή επιλέξτε ένα ελαφρύ κτύπημα στην πλάτη του φίλου σας αντί να δώσετε τα χέρια.
Το να φιλάτε τον άλλο δεν είναι τόσο άσχημο όσο νομίζετε. Υπάρχει μόνο ένας μικρός αριθμός επιβλαβών ουσιών στα χείλη και το στόμα, οπότε δεν είναι εύκολο να πάθετε ένα κρυολόγημα κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Δοκιμάστε: «Φτερνιστείτε ή βήξτε καλύπτοντας με το χέρι σας για να αποφύγετε την εξάπλωση του ιού», λέει η Dr Sarah Brewer.
  • 8. Κάντε γαργάρες
Μια ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κάνουν γαργάρες με νερό τρεις φορές την ημέρα – μια κοινή πρακτική στην Ανατολή – είχαν 36% λιγότερα κρυολογήματα από εκείνους που δεν έκαναν. Αυτό ίσως βοηθήσει στην εξαφάνιση των ιών από το πίσω μέρος του λαιμού.
Δοκιμάστε: Κάντε γαργάρες με νερό πριν το βούρτσισμα των δοντιών σας το πρωί, μετά το γεύμα και το βράδυ.
  • 9. Χρησιμοποιείστε μπαχαρικά
Ορισμένα μπαχαρικά είναι σύμμαχος κατά των κρυολογημάτων. Για παράδειγμα, το πιπέρι καγιέν, περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται καψαϊκίνη που βοηθά να αναπνέετε πιο εύκολα. Το σκόρδο, το οποίο περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται allicin, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τους ιούς.
Δοκιμάστε: Προσθέστε μπαχαρικά στις σούπες και στα βραστά φαγητά.
  • 10. Μην πίνετε υπερβολικά αλκοόλ
Δυστυχώς, για τους λάτρεις του αλκοόλ, είναι ένας μύθος το ότι το αλκοόλ σκοτώνει τα μικρόβια. Στην πραγματικότητα, καταστέλλει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, αφήνοντας σας εκτεθειμένο.
Γι’ αυτό αυτοί που πίνουν πολύ είναι πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις. Το να πίνετε με μέτρο, πάντως, είναι επιτρεπτό.
Δοκιμάστε: Πιείτε ένα ή δύο ποτά την ημέρα αλλά κάντε ένα διάλειμμα για τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα ώστε να δώσετε την ευκαιρία στο συκώτι σας να ξεκουραστεί.

Διαβάστε περισσότερα: http://stoklari.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα