Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ford: Ηλεκτρικό ποδήλατο αλλάζει το χάρτη στις μετακινήσεις




Η Ford ανακοίνωσε μέσα στο 2011 τη δέσμευσή της να επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση.
Όπως φαίνεται, η αυτοκινητοβιομηχανία δε θα επενδύσει μόνο στα ηλεκτροκίνητα τετράτροχα οχήματα, αλλά θα πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή στροφή προς την “πράσινη” μετακίνηση με το E-bike.
Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως η ηλεκτροκίνηση είναι μια τεχνολογία που σηματοδοτεί την “Μετατόπιση Παραδείγματος” προς την προσωπική μετακίνηση.

Παρά την κάλυψη και προβολή των εξελίξεων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τα κλαδικά και όχι μόνο Μέσα Ενημέρωσης, οι αναλυτές αγοράς της Ford προβλέπουν την επόμενη δεκαετία μακράν υψηλότερες πωλήσεις του Οικολογικού Ποδηλάτου (E Bike) σε σύγκριση με τους τετράτροχους “ανταγωνιστές” του.
Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρείται πως η διείσδυση στην αγορά των ποδηλάτων θα είναι πολύ επικερδής για τη Ford, καθώς θα συγκεντρώσει τους οπαδούς της «πράσινης» μετακίνησης είτε πρόκειται για αυτοκίνητο είτε πρόκειται για ποδήλατο.
Ο σκελετός του E bike είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, ενώ οι αισθητήρες μαγνητικού πεδίου -τεχνολογία που συναντάται συχνά στη Φόρμουλα 1- ρυθμίζουν επακριβώς τη συμμετοχή του ηλεκτροκινητήρα στην προσπάθεια του αναβάτη.
Μια μπαταρία ιόντων λιθίου αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια που παράγει η ποδηλασία μέσω ενός ιμάντα που υποκαθιστά στην κλασσική αλυσίδα.
Η Ford δεν έχει αποκαλύψει ακόμα λεπτομέρειες για τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν, αλλά λέει πολλά το γεγονός ότι E Bike θα έχει αυτονομία 83 χιλιομέτρων, κάνοντας τις μετακινήσεις στην πόλη “παιχνιδάκι”.
Πηγή: econews

Σχόλια

  1. τελειο...κι αν ειναι και σε καλη τιμη...θα γεμισουν οι δρομοι!!!
    καλημερα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα