Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Πέθανε πριν πάρει το νόμπελ ιατρικής

Η Επιτροπή των Νόμπελ ανακοίνωσε σήμερα ότι αγνοούσε ότι ο ένας από τους τιμηθέντες σήμερα με το Νόμπελ Ιατρικής 2011... ο Καναδός Ραλφ Στάινμαν, πέθανε πριν από τρεις ημέρες και σημείωσε ότι αποφάσισε να διατηρήσει την επιλογή της παρά τον κανονισμό που απαγορεύει την απονομή του βραβείου αυτού μετά θάνατον.

Ο Στάινμαν, ο οποίος υπέφερε από καρκίνο στο πάγκρεας, πέθανε στις 30 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ, στη Νέα Υόρκη, για το οποίο εργαζόταν.


"Μόλις μάθαμε την είδηση αυτή. Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη λύπη μας που δεν είχε τη χαρά" να μάθει ότι βραβεύεται με το Νόμπελ Ιατρικής, δήλωσε ο γραμματέας της Επιτροπής των Νόμπελ Γκόραν Χάνσον στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT.

Ο Χάνσον διαβεβαίωσε ωστόσο ότι ο θάνατος του επιστήμονα δεν θα αλλάξει την απόφαση της επιτροπής όσον αφορά το Νόμπελ. "Δεν θα ορίσουμε κάποιον άλλον νικητή, αυτή είναι η απόφασή μας", σημείωσε. "Θα πρέπει να εξετάσουμε πώς θα γίνει πρακτικά η απονομή του Νόμπελ (...) Εξετάζουμε τη ρύθμιση" του θέματος αυτού, προσέθεσε. Ο Στάινμαν τιμήθηκε σήμερα μαζί με τον Αμερικανό Μπρους Μπέτλερ και τον γεννημένο στο Λουξεμβούργο Γάλλο Ζιλ Οφμάν με το φετεινό Νόμπελ Ιατρικής.

Οι τρεις επιστήμονες τιμήθηκαν για τις εργασίες τους πάνω στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου