Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς θα μειώσουμε τις θερμίδες

Με ποιους τρόπους μπορούμε να περιορίσουμε την πρόσληψη θερμίδων; Βάλτε στη ζωή σας τα αντικολλητικά σκεύη. Ψήνετε, τηγανίζετε, φτιάξτε … ακόμα και σούπα σε αυτά. Το θετικό με τα αντικολλητικά σκεύη είναι ότι δεν χρειάζεται να προσθέσετε λάδι για να μαγειρέψετε. Μπορείτε αντί για λάδι να βάλετε λίγο σπρέι μαγειρικής, άσπρο κρασί, νερό ή χυμό πορτοκαλιού.




Προτιμάτε να ψήνετε στη σχάρα ή στο φούρνο και αποφεύγετε το τηγάνισμα.

Απλά ελαττώστε την ποσότητα λιπαρών και ζάχαρης στις συνταγές σας. Για παράδειγμα, αντικαταστήστε το μισό λάδι με κάποιο χυμό από φρούτα φτιάχνοντας κάποιο γλυκό. Χρησιμοποιήστε 1/3 λιγότερη ζάχαρη στα κέικ ή στα μπισκότα και προσθέστε αποξηραμένα φρούτα αντί για ζάχαρη στα δημητριακά.

Αντί να αλείψετε το κρέας με βούτυρο ή μαργαρίνη, αλοίψτε το με κάποιο ζωμό λαχανικών, άσπρο κρασί ή χυμό πορτοκαλιού. Έτσι μειώνετε τα κορεσμένα λιπαρά και ειδικά τα υδρογωνομένα λιπαρά (trans fat).

Προτιμάτε τα πιο άπαχα μέρη του κρέατος και αφαιρείτε όλα τα ορατά λίπη πρίν το μαγειρέψετε. Προτιμάτε κιμά από άλιπο κρέας ή από πουλερικά ή μισό μισό.

Αγοράζετε γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών (γάλα 1.5%, γιαούρτι 2%, τυρί με μειωμένα λιπαρά). Αντικαταστήστε στις συνταγές το πλήρες γάλα με γάλα χαμηλών λιπαρών. Χρησιμοποιείτε το άπαχο εβαπορέ γάλα αντί για κρέμα γάλακτος σε πίτες, σώς, παγωτά αλλά και στο τσάι ή το γάλα. Μην μπερδεύετε το εβαπορέ με το συμπυκνωμένο γάλα το οποίο περιέχει αρκετή ζάχαρη.

Όταν μαγειρεύετε, αντικαταστήστε ένα ολόκληρο αυγό με 2 ασπράδια αυγού (τα λιπαρά, η χοληστερόλη και οι περισσότερες θερμίδες που έχει το αυγό υπάρχουν στον κρόκο του).

Αντικαταστήστε τα κρουτόν που περιέχουν αρκετές θερμίδες με δημητριακά ολικής αλέσεως.

Ελαττώστε τις μερίδες που καταναλώνετε. Μην νομίζετε πως το φαγητό πρέπει να είναι πολύ για να είναι καλό. Χρησιμοποιείτε μικρότερα πιάτα.




tro-ma-ktiko.blogspot.com

Read More : http://clikare.blogspot.com/2011/10/blog-post_7692.html#ixzz1apKO2PTM

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα