Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάνε το καλό… να ζήσεις περισσότερο!


Κάνε το καλό… να ζήσεις περισσότερο! 

Όσοι κάνουν το καλό έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους πιο… άσπλαχνους συνανθρώπους τους, υποστηρίζει νέα αμερικανική έρευνα, επιβεβαιώνοντας το ηθικό δίδαγμα του λογοτεχνικού αριστουργήματος του Καρόλου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία».
Και όχι μόνο αυτό: τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι όσοι προθυμοποιούνται να βοηθήσουν τους άλλους «από καθαρή ανιδιοτέλεια και όχι από προσωπικό όφελος» επίσης ζουν περισσότερο. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν ένα τυχαίο δείγμα 10.317 φοιτητών από την αποφοίτησή τους το 1957
μέχρι σήμερα.
Το 2004, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν αν είχαν εθελοντική δράση τα τελευταία δέκα χρόνια και πόσο συχνή ήταν αυτή. Προκειμένου να διαπιστωθούν τα κίνητρα της εθελοντικής τους δράσης, κλήθηκαν να απαντήσουν σε δέκα διευκρινιστικές ερωτήσεις. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μετά από τέσσερα χρόνια το 4,3% των μή εθελοντών είχε πεθάνει, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το 4% εθελοντών με ιδιοτελή κίνητρα.
Αντίθετα, μόλις το 1,6% των ανιδιοτελών εθελοντών είχε πεθάνει μετά από τέσσερα χρόνια . «Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι άνθρωποι με εθελοντική δράση που έχουν ως βασικό τους κίνητρο τους άλλους ανθρώπους απαλλάσσονται από πιθανούς στρεσογόνους παράγοντες που σχετίζονται με τον εθελοντισμό όπως ο περιορισμός του χρόνου και η έλλειψη αμοιβής» – σημείωσε η επικεφαλής της μελέτης, δρ. Σάρα Κόνραθ. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Health Psychology της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας.
ΠΗΓΗ: tovima.gr
.tsantiri.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα