Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι δουλειές που πρέπει να γίνουν πριν πιάσουν τα κρύα

Οι κουρτίνες είναι ένα μεγάλο ζήτημα  και στη χειμωνιάτικη καθαριότητα.  Ένα φρεσκάρισμα όμως είναι απαραίτητο. Φέτος, ή μάλλον ΚΑΙ φέτος, το καλοκαιράκι πήρε μια σχετική παράταση, η οποία όμως φαίνεται ότι τελειώνει, και με δεδομένο ότι οι ενδιάμεσες εποχές δεν υπάρχουν πια παρά μόνο ως ολιγοήμερα διαλείμματα, ο χειμώνας είναι κυριολεκτικά προ των πυλών. Και καλό είναι να σε βρει προετοιμασμένη.
Μελέτησε την παρακάτω λίστα με τις εποχιακές δουλειές που πρέπει να έχεις κάνει πριν πιάσουν τα κρύα και ξεκίνα τη… φασίνα.
Οι κουρτίνες είναι ένα μεγάλο ζήτημα
και στη χειμωνιάτικη καθαριότητα.
Ένα φρεσκάρισμα όμως είναι απαραίτητο.
Τρίψε τρίψε
Η καθαριότητα στο σπίτι εννοείται ότι γίνεται περίπου μία φορά την εβδομάδα, αλλά κάθε αλλαγή «σεζόν» η διαδικασία θα πρέπει να είναι αρκετά πιο διεξοδική, και γι' αυτό ίσως να χρειαστείς βοήθεια και λίγο περισσότερο χρόνο.

*Αν υπάρχει κάποια κυρία που σε βοηθά σε αυτές τις δουλειές, οργανωθείτε μαζί από πριν εστιάζοντας αυτή τη φορά στις λεπτομέρειες. Αν όχι, τότε ζήτα ένα χεράκι από μαμά, αδελφή ή όποιον άλλον σου βρίσκεται πρόχειρός –για να μη λαλήσεις! Και φυσικά να είσαι έτοιμη να ανταποδώσεις…
Εκεί που έχει πάει πια ο λογαριασμός ΄ της ΔΕΗ, ακόμη και τα σπίτια που δεν  έχουν τζάκια... θα φτιάξουν!  Για οικονομία, τουλάχιστον...
Εκεί που έχει πάει πια ο λογαριασμός ΄
της ΔΕΗ, ακόμη και τα σπίτια που δεν
έχουν τζάκια... θα φτιάξουν!
Για οικονομία, τουλάχιστον...
Καλύμματα-Κουρτίνες
Ύστερα από ένα ολόκληρο καλοκαίρι με ανοιχτά τα παράθυρα, οι κουρτίνες και τα καλύμματα που χρησιμοποιείς στους καναπέδες και τα κρεβάτια έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά. Βήμα πρώτο τα πλένεις και βήμα δεύτερο τα ξαναστρώνεις ή ετοιμάζεις τα χειμωνιάτικα, τα πιο ζεστά. Αυτά για καλύμματα.
*Όσο για τις κουρτίνες έχεις δύο επιλογές. Αν είσαι τυχερή –ή μάλλον προνοητική- και έχεις επιλέξει υφάσματα που δεν χρειάζονται σίδερο –ναι, υπάρχουν και τέτοια και είναι ωραιότατα- τα πράγματα είναι πολύ απλά: ξεκρεμάς, πλένεις και κρεμάς αμέσως να στεγνώσουν στις ράγες τους.
*Στην αντίθετη περίπτωση και αν δεν θέλεις ή δεν μπορείς για κάποιον λόγο να αποταθείς στο καθαριστήριο, ετοιμάσου για μεγάλο σίδερο και... ζόρι. Σκέψου όμως ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει και χαμογέλασε. Γενικότερα ισχύει αυτό. Αν κάτι σε ταλαιπωρεί ως σκέψη, προσπέρασέ τη. Δες αργότερα, όταν το όποιο ζήτημα θα έχει τελειώσει. Δοκίμασέ το… Δεν χάνεις τίποτα…
Επιχείρηση "ντουλάπες"
Μάζεψε καλοκαιρινά, βγάλε τα χειμωνιάτικα. Κανονικός εφιάλτης. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να τακτοποιήσεις τις ντουλάπες σου για την εποχή χωρίς μεγάλο κόπο. Το μόνο (!) που χρειάζεται είναι πρόγραμμα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι και λίγα θα μου πεις…
*Κι όμως. Έχε στον νου σου να μην βιάζεσαι. Δεν γίνονται όλα σε μια μέρα. Βάλε πρόγραμμα και προτεραιότητες, σφίξε τα δόντια και ξεκίνα. Με την ευκαιρία, ξεκαθάρισε και ποια ρούχα της προηγούμενης σεζόν δεν φόρεσες και δεν έχεις σκοπό να ξαναφορέσεις και «προώθησέ» τα αναλόγως. Παρότι δεν είναι καιροί για μεγάλες αποφάσεις και το γενικότερο πνεύμα είναι «δεν πετάμε τίποτα», αν είναι κάτι για το οποίο είσαι σίγουρη ότι θα πάει χαμένο, ξεφορτώσου το.
Ετοιμάσου για "φωτιές"
Με το ρεύμα να έχει πάει στα ύψη, ο φετινός χειμώνας «φωνάζει» για αναμμένα τζάκια (για όσα σπίτια έχουν φυσικά). Φρόντισε λοιπόν να προμηθευτείς τα ξύλα σου έγκαιρα τώρα που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι βροχές και θα είναι σε πολύ κατάσταση.
Έλεγχος και συντήρηση
Τώρα είναι επίσης πολύ καλή εποχή για να ελέγξεις τα σώματα του καλοριφέρ και να κάνεις συντήρηση στον καυστήρα. Τα κρύα δεν προειδοποιούν και ο χρόνος είναι χρήμα…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα