Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιός χρηματοδοτεί την έρευνα για τα… βιολογικά barcode!

 
Αμερικανοί επιστήμονες έκρυψαν μυστικά μηνύματα σε κολοβακτηρίδια, που μετάλλαξαν ώστε διαβάζονται μόνο όταν σε συγκεκριμένες συνθήκες, κάτω από τις οποίες οι πρωτεΐνες τους αρχίζουν να λάμπουν.



Πρόκειται στην ουσία για νέα βιολογικά barcode, τα οποία αρχικά θα ενσωματωθούν σε ζωντανούς οργανισμούς, σπόρους και καλλιέργειες, ώστε να πιστοποιούν την γνησιότητα τους. Καθόλου τυχαία όμως οι ερευνητές, χρηματοδοτήθηκαν από τη διάσημη υπηρεσία DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου, η οποία -όπως είχε κάνει και στο ξεκίνημα του Ίντερνετ- ενισχύει καινοτομικές έρευνες με στρατιωτικό ενδιαφέρον, γεγονός που υποδεικνύει ότι η βασική λειτουργία αυτών των “μεταλλαγμένων” κωδικών είναι η κρυπτογράφηση μηνυμάτων με προτεραιότητα τηνκατασκοπία και τις στρατιωτικές επικοινωνίες.
Ήταν η DARPA, λοιπόν που πριν από λίγα χρόνια, ζήτησε από τους επιστήμονες να ψάξει νέους τρόπους κωδικοποίησης μυστικών μηνυμάτων, έξω από το πεδίο της ηλεκτρονικής. Έτσι, προέκυψε η ιδέα της χρήσης μεταλλαγμένων μικροοργανισμών, με πρώτο όνομα ανάμεσα τους το γνωστό μας από την υπόθεση θανατηφόρων τροφικών δηλητηριάσεων κολοβακτηριδίου E.coli.
Στο νέο αυτό κώδικα οι επιστήμονες εισάγουν γονίδια στα βακτήρια, έτσι ώστε να ενεργοποιούνται διαφορετικές πρωτεΐνες και να εκπέμπουν διαφορετικά χρώματα. Οι ποικίλοι χρωματικοί συνδυασμοί βακτηρίων επιτρέπουν την κωδικοποίηση μηνυμάτων, τα οποία διαβάζει μόνο όποιος ξέρει ποια γονίδια-κλειδιά πρέπει να ενεργοποιήσει, ώστε να εμφανίσει τους κατάλληλους χρωματικούς συνδυασμούς και εφόσον ξέρει ποιο χρώμα αντιστοιχεί σε ποιον χαρακτήρα του αλφαβήτου. Είναι ακόμα δυνατόν να αναπτυχθούν βακτήρια που χάνουν τις «λαμπερές» ιδιότητές τους μετά από ένα χρονικό διάστημα, οπότε το κρυπτογραφημένο βιολογικό μήνυμα αυτοκαταστρέφεται.
Η βιολογική κρυπτογράφηση μέσω της χειραγώγησης του DNA, έχει ξαναδοκιμαστεί στο παρελθόν, με μέτρια αποτελέσματα. Η νέα αυτή μέθοδος προβάλλεται ως πιο εύχρηστη, αν και ερευνητές, όπως ο Ντομινίκ Χάιντερ, -ειδικός στην «κρυπτογράφηση DNA» στο πανεπιστήμιο του Ντούιζμπουργκ-Έσεν στη Γερμανία- αμφιβάλλουν για την πρακτική αξία της νέας τεχνικής, που ονομάζεται «στεγανογραφία μέσω τυπωμένων διατάξεων μικροβίων» (SPAM).
enet.gr

alldaynews4you.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Πως θα βράσουμε εξαιρετικά τα πασχαλινά μας αυγά!

 Φέτος εστιάστηκα όχι στην εξωτερική εμφάνιση όσο στο πόσο σωστά θα βράσουν τα αυγουλάκια μας και πόσο νόστιμα θα γίνουν! Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο! Και πράγματι ότι και να σας πω είναι λίγο! Τα αυγουλάκια τέλεια βρασμένα, χωρίς τον σκούρο πράσινο δακτύλιο και το πιο σημαντικό ξεφλουδίζονται με μιας! Και έχουν και υπέροχη γεύση! Το μοιράζομαι λοιπόν γιατί το καλό πρέπει να λέγεται! Κ αι δεν έσπασε και κανένα! Νομίζω ότι ο @TheChefSyndicate θα γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!

Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι

Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός για την υγεία μας. Ας αντικαταστήσουμε όλα τα αναψυκτικά με νεράκι. Και επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν πίνει νερό, να ξεκινήσει. Να μια ωραία πρόταση! Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι 1. Δίνει γεύση. 2. Κάνει την αναπνοή σου πιο δροσερή.  3. Ρυθμίζει το pH στο σώμα σου (κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα pH περιβάλλον). 4. Βοηθά στην καλύτερη υγεία του συκωτιού σου και δίνει οξυγόνο στο σώμα σου. 5. Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά που σε κρατά υγιή! Και το κυριότερο, είναι τόσο εύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεράκι (αν έχεις και φιλτραρισμένο καλύτερα) 2λεμόνια, 2 λαιμ και έτοιμο το φρεσκολαιμολεμονένιο νεράκι σου! Χαιρετάκη Τζένη Ανεξάρτητη Σύμβουλος Ηerbalife Nutrition