Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα 10 τρόφιμα που θα σου "βάλουν" μυαλό!

 

Αισθάνεσαι πως το μυαλό σου έχει κολλήσει; Ότι σε κάτι δύσκολες φάσεις στη δουλειά σε προδίδει; Ότι δεν λειτουργεί με την ταχύτητα που θα ήθελες; Νιώθεις το μυαλό σου κουρασμένο;


Μήπως δεν του δίνεις την τροφή που πρέπει; Μην ξεχνάς πως ο εγκέφαλος πριν από όλα είναι ένα όργανο και θέλει κι αυτός να τραφεί σωστά.

1.Στρείδια ή Αχιβάδες
Αφροδισιακά, πεντανόστιμα και gourmet. Όπως φαίνεται όμως σε βοηθούν να έχεις την απαραίτητη διαύγεια, αλλά και να ανασύρεις από το χάος των πληροφοριών του μυαλού σου εκείνες που χρειάζεσαι την κατάλληλη στιγμή. Τα Στρείδια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και σίδηρο. Η έλλειψη ψευδαργύρου και σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε στρεβλώσεις της μνήμης και δυσκολία συγκέντρωσης.

2. Δημητριακά ολικής
Τα τρόφιμα αυτά συμβάλουν στην αύξηση της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργεί καλύτερα. Αυτοί οι σπόροι περιέχουν βιταμίνη Β6 και θειαμίνη. Η Θειαμίνη είναι απαραίτητη για όποιον επιθυμεί να βελτιώσει τη μνήμη.

3. Πράσινο Τσάι
Μήπως να αντικαταστήσεις τον καφέ με τσάι; Το πράσινο τσάι είναι ως γνωστό πλούσιο σε κατεχίνες. Οι κατεχίνες θα κρατήσουν το μυαλό σου σε εγρήγορση, ενώ νιώθεις πιο φρέσκια και ξεκούραστη να... “κατεβάσεις” δημιουργικές ιδέες.

4. Αυγά
Για να έχεις μυαλό μικρού παιδιού. Όταν γερνάμε, οι εγκέφαλοί μας αρχίζουν να συρρικνώνονται λόγω μιας πάθησης που ονομάζεται ατροφία εγκεφάλου. Ωστόσο, μπορούμε να καταπολεμήσουμε αυτή τη φυσική διαδικασία με μια συνήθεια: να τρωμε αυγά. Φρόντισε απλά να μην τρως περισσότερα απο 1-2 αυγά την ημέρα.

5. Κάρυ
Όλα τα μπαχαρικά θα σε βοηθήσουν να θυμάσαι καλύτερα. Συγκεκριμένα το κάρυ όμως, περιέχει μια ουσία την κουρκουμίνη, η οποία θα καταπολεμήσει τη γήρανση του εγκεφάλου, αλλά και θα σε βοηθήσει να μαθαίνεις καλύτερα.

6. Μούρα
Τα Μύρτιλλα (Blueberries), είναι πολύ καλά για τη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων και τη συνολική ικανότητα μάθησης. Τα περισσότερα μούρα, τα Μύρτιλλα(Blueberries), τα μαύρα βατόμουρα, τα Μούρα Goji, τα άσπρα μούρα κλπ., είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου. Η κατανάλωση αυτών των φρούτων καθημερινά, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιστροφή της γήρανσης του εγκεφάλου.

7. Ξηροί καρποί και σπόροι
Φαίνεται πως ο πασατέμπος δεν είναι μόνο για να περνάς το χρόνο σου. Είναι και το πιο καλό σνακ για τον εγκέφαλο. Τα φυστίκια, τα φουντούκια, τα κάσιους, τα αμύγδαλα, τα καρύδια πεκάν, οι κολοκυθόσποροι, ο ηλιόσπορος, και άλλα είδη καρπών με κέλυφος, αλλά και σπόροι όπως: Λιναρόσπορος και Σουσάμι είναι καλοί για τον εγκέφαλό μας. Φρόντισε να τους έχεις πάντα μαζί σου και να είσαι σίγουρη πως θα μπορείς να επιχειρηματολογήσεις με εκπληκτική σαφήνεια και να πείσεις τους γύρω σου για ό,τι επιθυμείς!

8. Πράσινα λαχανικά
Πριν από κάθε εξέταση ή δοκιμασία που απαιτεί συγκέντρωση και διαύγεια κόψε μια σαλάτα με πράσινα λαχανικά. Τα τρόφιμα αυτά είναι πλούσια σε βιταμίνες Β6, Β12 και φολικού οξέος, το οποίο απαιτείται για να σπάσει τα επίπεδα ομοκυστεΐνης. Η ομοκυστεΐνη αλλοιώνει τη μνήμη σου.

9.Ψάρια
Μια και μόνο μερίδα ψάρι την εβδομάδα μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου του Alzheimer. Τα Ωμέγα-3 που περιέχουν τα ψάρια, παρέχουν περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο, επιτρέπουν σε κάποιον να αποθηκεύσει νέες πληροφορίες, ενώ τον βοηθούν να θυμάται ακόμη και τις πιο παλιές. Μάλιστα το ιδανικό ψάρι για την υγεία του εγκεφάλου είναι ο σολομός, ο τόνος και η ρέγκα.

10. Σοκολάτα
Εκτός από νόστιμη, είναι και πολύ θρεπτική για τον εγκέφαλο. Ιδίως η μαύρη σοκολάτα. Τι θα έλεγες για ένα λαχταριστό ρόφημα ζεστής σοκολάτας; Έρευνες έχουν δείξει πως το κακάο σε σκόνη περιέχει πολύ σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών, των φλαβονολών που θα αυξήσουν τη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο.


http://www.inews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα