Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μύθοι και αλήθειες για το tai chi

 
Αν πιστεύατε μέχρι τώρα ότι το tai chi είναι για τους λίγους ή ότι είναι βαρετό ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Η ακρίβεια στην εκτέλεση των ασκήσεων συνοδευόμενη από τη σωστή ροή της κίνησης και τη συντονισμένη αναπνοή, αυξάνουν θεαματικά την αντοχή σας.
Καταρρίψτε τους μύθους και δοκιμάστε μία μέθοδο άσκησης που θα σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος, να αποκτήσετε ευλυγισία και να έρθετε σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό σας.

Οι ήπιες σωματικές, αναπνευστικές και πνευματικές ασκήσεις του tai chi, της διαδεδομένης στη Δύση αρχαίας κινεζικής πρακτικής, βελτιώνουν την ψυχική ευεξία και τη νοητική υγεία, σύμφωνα με κορεατο-βρετανική επιστημονική έρευνα.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η εφαρμογή της άσκησης τρεις φορές την εβδομάδα επί τέσσερις μήνες μπορεί να βελτιώσει κατά 45% τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ακόμη, το Tai Chi βοηθά όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 να ελέγξουν καλύτερα την κατάστασή τους, ενώ φαίνεται ότι βελτιώνει την καρδιαγγειακή και αναπνευστική λειτουργία.
Οι μύθοι γύρω από το tai chi:
«Θα κάψω λίπος»
Το tai chi δεν ανήκει στις αερόβιες μορφές άσκησης και έτσι δεν γίνεται άμεσα καύση λίπους. Οι κινήσεις όμως αυτές βοηθούν το σώμα να κάψει λίπος στις υπόλοιπες καθημερινές λειτουργίες διότι ενεργοποιούν το μυϊκό σύστημα.

«Θα αποκτήσω όγκο»

Το tai chi δεν ανήκει στα προγράμματα γυμναστικής που δίνουν όγκο στους μυς, είναι όμως το κατάλληλο είδος εκγύμνασης για μια καλλίγραμμη και σφριγηλή σιλουέτα.
«Απευθύνεται μόνο σε μεγάλες ηλικίες»
Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας. Ανάλογα με την πρόοδο που παρουσιάζει ο κάθε ασκούμενος το ατομικό πρόγραμμα αλλάζει και προσαρμόζεται.

«Θα δω αποτέλεσμα σε μία εβδομάδα»

Για να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα μέσα στον πρώτο κιόλας μήνα θα χρειαστεί να γυμνάζεστε 2 –3 φορές την εβδομάδα ώστε να μάθετε τη σωστή τεχνική για την άρτια εκτέλεση των ασκήσεων και να αποφύγετε τους τραυματισμούς.
Πηγή: omorfamistika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα