Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Martin Brofman: Όλα μπορούν να θεραπευτούν!


photoΠιστεύεις στην ανθρώπινη δύναμη; Πιστεύεις στον εαυτό σου; Τότε μπορείς να τα κάνεις όλα. Είσαι ικανός να πιάσεις κάθε σου στόχο, να δημιουργήσεις, να ευτυχίσεις, ακόμη και να θεραπευτείς. Τα παραπάνω δεν είναι βγαλμένα από κανένα βιβλίο για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και του self coaching. Είναι βγαλμένα από την εμπειρία ενός από τους πιο διάσημους θεραπευτές στον κόσμο, του Martin Brofman. Όταν πριν από 35 χρόνια θεράπευσε τον εαυτό του από τον καρκίνο που παραλίγο να τον οδηγήσει στο θάνατο, αποφάσισε ότι μπορεί αυτή την εμπειρία, τη γνώση και την αγάπη για τη ζωή να την περάσει και σε άλλους ανθρώπους. Και το έκανε πράξη. Όπως λέει ο ίδιος «μπορούμε να αναλάβουμε τα  ηνία της υγείας μας και της ζωής μας. Αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμη μας». Το σώμα μας, σύμφωνα με τον Brofman, λειτουργεί σαν γεννήτρια έτοιμη να τροφοδοτήσει το μυαλό μας με ενέργεια. Το πώς θα κατευθύνουμε αυτή την ενέργεια είναι καθαρά δικό μας θέμα. Αν για παράδειγμα πάσχεις από πόνους στο στομάχι, θα πρέπει να κατευθύνεις σωστά την
ενέργεια σου ώστε να απελευθερώσεις το συγκεκριμένο σημείο από ότι το μπλοκάρει. Ίαση «σημαίνει επιστροφή στην έμφυτη κατάσταση ισορροπίας και ομαλότητας» γράφει ο Martin Brofman στο βιβλίο του Όλα μπορούν να θεραπευτούν (Εκδόσεις Διόπτρα). Βλέπετε ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για να υποφέρει. Είναι φτιαγμένος για να ζει μέσα στο σώμα του που μπορεί να του προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να φιλοξενήσει ένα υγιές πνεύμα. Ο δρόμος που θα μας οδηγήσει σε αυτό περνάει μέσα από το μυαλό μας. Η ίαση δεν είναι έξω από εμάς. Είναι μέσα μας.
Όταν ο ίδιος ο Brofman διαγνώστηκε με καρκίνο αποφάσισε ότι ήθελε να ζήσει. Επικεντρώθηκε σε αυτό, δούλεψε απίστευτα με τον εαυτό του, διάβασε εναλλακτικές προσεγγίσεις στο θέμα της θεραπείας και αποφάσισε πως με το δικό του τρόπο θα έδινε τέλος στο πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε. Κατ? αρχή για τον Brofman κάθε πόνος ή ασθένεια αποτελεί ένα «σύμπτωμα». Ένα σύμπτωμα που δείχνει πιο από τα 7 τσάκρας του σώματος δεν λειτουργεί σωστά. Κάθε τσάκρα συνδέεται με έναν ενδοκρινή αδένα με ένα νευρικό πλέγμα. Εάν κάποιος αδένας δεν λειτουργεί σωστά είτε γιατί μας κυριεύει ο φόβος είτε γιατί ζούμε με ανασφάλεια είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, η χημεία του σώματος δεν λειτουργεί σωστά. Η ένταση μας κυριεύει, η ανισορροπία μπαίνει στο σώμα μας και το κάνει να αντιδρά εμφανίζοντας διάφορα συμπτώματα.
Τι κάνουμε λάθος οι άνθρωποι; «Ζούμε σε ένα τσάκρα και αφήνουμε τα υπόλοιπα ανεκμετάλλευτα και κλειστά. Κατευθύνουμε τις σκέψεις μας λάθος, άρα και την ενέργειά μας. Έτσι αφήνουμε το σώμα μας έρμαιο των πεποιθήσεών μας και στο τέλος το αρρωσταίνουμε». Μέσα από το βιβλίο του «Όλα μπορούνε να θεραπευτούν» ο Martin Brofman μας μαθαίνει τεχνικές για να μπορέσουμε να ελέγξουμε και να καθαρίσουμε τα τσάκρας μας από κάθε τι που τα μπλοκάρει. Μπορούμε να θεραπεύσουμε και το σώμα μας και την ψυχή μας. Όπως μας είπε και ο ίδιος ο Brofman «τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να το πιστεύεις βαθειά μέσα σου. Αρκεί να αφήσεις ένα παραθυράκι στο μυαλό σου ανοιχτό ότι τα πάντα μπορεί να συμβούν με τη δική σου βούληση. Πολλές φορές με ρωτάνε πως το κάνω αυτό, πως θεραπεύω ανθρώπους. Και απαντώ πως δεν το κάνω εγώ, αλλά εκείνοι. Δεν μπορώ να θεραπεύσω κανέναν αν δεν το θέλει πραγματικά. Για την ακρίβεια δεν θα ασχοληθώ καν. Για μένα όμως τα πάντα μπορούν να θεραπευτούν».
Τουλάχιστον αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε!

photo

Το νέο βιβλίο του Martin Brofman "Όλα μπορούν να θεραπευτούν" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου