Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς θα μειώσουμε την όψη της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες, κι η αντιμετώπισή της δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Μάλιστα κάποιοι από τους παράγοντες που την προκαλούν, δεν επιδέχονται καμία παρέμβαση από εμάς τους ίδιους (πχ. κληρονομικότητα).

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να καταπολεμήσουμε σε
ικανοποιητικό βαθμό αυτό το πρόβλημα και να κάνουμε το δέρμα μας πιο λαμπερό και πιο λείο, ελαχιστοποιώντας τα σημάδια της κυτταρίτιδας. Η αντιμετώπισή της εξαρτάται τόσο από την ίδια τη γυναίκα, όσο κι από την ιατρική συμβολή με τις τελευταίες ιατρικές μεθόδους.

Προτού προχωρήσουμε στις λύσεις που προσφέρει η σύγχρονη ιατρική, καλό είναι να ξέρουμε μερικά πράγματα για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει μία γυναίκα για να αντιμετωπίσει την επίμονη κυτταρίτιδα:

• Σωματική άσκηση καθημερινά: από το απλό περπάτημα ως το γυμναστήριο. Η σωματική δραστηριότητα (ανεξάρτητα από την έντασή της) συμβάλλει στην καύση θερμίδων, στην καλύτερη αιμάτωση των ιστών και κυκλοφορία του αίματος, καθώς και στη διατήρηση ή απώλεια του σωματικού βάρους.
• Μειωμένη πρόσληψη αλκοόλ.
• Αποφυγή καπνίσματος.

Παράλληλα με τα παραπάνω, η διατροφή είναι καθοριστικός παράγοντας για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, μιας κι αποτελεί κι αυτή μία μορφή λίπους, το οποίο πρέπει να αποβληθεί από τον οργανισμό.

• Να λαμβάνετε άφθονα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης κι όσπρια για τις βιταμίνες που περιέχουν, αλλά και για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας που συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην εμφάνιση ή την επιδείνωση της κυτταρίτιδας.
• Χρειάζεται μειωμένη πρόσληψη λίπους, και κυρίως ζωικού ή κορεσμένου λίπους. ΝΑΙ στο ελαιόλαδο και τα λιπαρά ψάρια, ΌΧΙ στα λιπαρά κρέατα, στα αλλαντικά, στα αυγά, στα ολόπαχα γαλακτοκομικά και στα τηγανητά.
• Είναι αναγκαία η σωστή κι ορθολογική πρόσληψη νερού, παράλληλα με τα γεύματα της ημέρας με αναλογία 1ml νερού/1 θερμίδα. Η ποσότητα του νερού που λαμβάνουμε θα πρέπει φυσικά να αυξάνεται σε περιπτώσεις έντονης εφίδρωσης.
• Μειώστε το αλάτι που όπως ξέρουμε προκαλεί κατακράτηση υγρών. Πρέπει να περιοριστούν οι αλμυρές τροφές καθώς και η υπερβολική προσθήκη αλατιού στο φαγητό.
• Μειώστε την πρόσληψη ζάχαρης. Την ενέργεια των υδατανθράκων μπορούμε να τη λαμβάνουμε από τις σύνθετες πηγές τους όπως φυτικές ίνες κι αμυλούχες τροφές.
www.mylook.gr

Read more: http://www.i-diadromi.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα