Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ

Τα ζουμερά φρούτα, τα λαχταριστά γλυκά και τα ευωδιαστά φαγητά μάς ανοίγουν πολύ την όρεξη, με αποτέλεσμα να μας παχαίνουν. Yπάρχει όμως μία σειρά τροφίμων που μας χορταίνει, αλλά μας κόβει και την όρεξη. Αυτό βασίζεται στην ογκομετρική θεωρία, ότι δηλαδή κάποια φαγητά έχουν τη δυνατότητα να καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο, με αποτέλεσμα να μας χορταίνουν εύκολα, ενώ παράλληλα είναι πολύ φτωχά σε θερμίδες. Τέτοια φαγητά είναι οι διάφορες σαλάτες, οι οποίες σε συνδυασμό με το άπαχο κρέας, μπορεί να είναι και η πιο κατάλληλη λύση για επιτυχημένο αδυνάτισμα. Αν με κάθε σαλάτα τρως και μία μικρή πηγή πρωτεΐνης, όπως γιαούρτι, τόνο, άπαχο κόκκινο κρέας,
τότε θα χορταίνεις πολύ πιο εύκολα. Είναι λοιπόν θέμα στρατηγικής.
Οι υδατάνθρακες, αντίθετα, ανοίγουν την όρεξη. Δίαιτες με χαμηλούς υδατάνθρακες βοηθούν στο να χάσουμε βάρος, αλλά μόνο επειδή υπάρχει αρκετή πρωτεΐνη, με αποτέλεσμα να χορταίνουμε εύκολα και να τρώμε λιγότερο.
Προτίμησε τις στερεές τροφές παρά τα υγρά. Για παράδειγμα, φάε ένα φρούτο αντί να πιεις χυμό, που θα σου δώσει και περισσότερες θερμίδες και δεν θα σε χορτάσει. Το αντίθετο συμβαίνει με τη σούπα. Μία απλή χορτόσουπα θα σε χορτάσει πολύ πιο εύκολα, θα σου κόψει την όρεξη και θα πάρεις, έτσι, πιο λίγες θερμίδες από άλλα φαγητά.
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ
Διάφορες τακτικές μπορεί να σε βοηθήσουν να φας λιγότερο, όπως:
· Να μασάς καλά την τροφή σου.
· Να τρως αργά.
· Να συγκεντρώνεσαι στο φαγητό και να μην τρως κάνοντας άλλες δραστηριότητες, που μπορεί να σε παρασύρουν σε υπερκατανάλωση φαγητού.
ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Σου προτείνουμε κάποια μαγικά τρόφιμα, τα οποία μπορεί να σου κόψουν την όρεξη:
· Σούπες (απλές χορτόσουπες).
· Δημητριακά ολικής αλέσεως.
· Λαχανικά.
· Φρούτα.
· Ποπ κορν.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΗ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΚΡΗ!
Η κατανάλωση γλυκών δεν είναι μόνο θέμα λαιμαργίας αλλά και θέμα ψυχολογίας. Όταν είμαστε κουρασμένοι, αναζητούμε κάτι γλυκό για να μας ξεκουράσει. Πράγματι, την ώρα που τρώμε παίρνουμε ενέργεια, αλλά δυστυχώς τη χάνουμε, αφού, ενώ αρχικά τα επίπεδα ζαχάρεως εκτοξεύονται στα ύψη και μας δίνουν ενέργεια, πολύ γρήγορα μειώνονται απότομα και έχουμε μεγάλη απώλεια ενέργειας. Αν λοιπόν είσαι λάτρης της ζάχαρης, φρόντισε να τρως παράλληλα κάποιες πηγές που θα απελευθερώνουν αργά την ενέργεια, όπως τα αποξηραμένα φρούτα σ' ένα γλύκισμα ή πρόσεξε το γεύμα που πήρες πιο πριν να έχει μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, για πιο αργή απελευθέρωση της ζάχαρης στο αίμα.

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου