Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως επηρεάζει το βραδινό το σωματικό βάρος



Βραδινό φαγητό
Η πεποίθηση πως το βραδινό φαγητό αυξάνει το σωματικό βάρος είναι ευρύτατα διαδεδομένη. Ωστόσο η επιστημονική έρευνα δεν επιβεβαιώνει με αδιάσειστα στοιχεία τη συσχέτιση.

Πολλές από τις μελέτες για το θέμα έχουν πραγματοποιηθεί σε ζώα, άλλες σε ανθρώπους, αλλά τα ευρήματά τους είναι αντικρουόμενα.

Το 2005, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Υγείας & Επιστήμης του Ορεγκον διαπίστωσαν πως είτε τάιζαν πειραματόζωα αργά το βράδυ είτε πρωί ή οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας, το σωματικό βάρος τους δεν επηρεαζόταν. Τον Απρίλιο όμως μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 52 εθελοντές και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Obesity» έδειξε ότι το φαγητό αργά το βράδυ μπορεί να επηρεάσει τη σιλουέτα μας.
Οι ερευνητές κατέγραφαν επί μία εβδομάδα τις συνήθειες ύπνου και διατροφής των εθελοντών τους. Οι μισοί από αυτούς πήγαιναν για ύπνο αργά τη νύχτα, ενώ οι υπόλοιποι όχι. Οι εθελοντές της πρώτης ομάδας κατά μέσο όρο είχαν υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος, έτρωγαν περισσότερες θερμίδες με το βραδινό τους γεύμα, κατανάλωναν λιγότερα φρούτα και λαχανικά και κοιμόντουσαν λιγότερες ώρες.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το φαγητό μετά τις 8 το βράδυ σχετίζεται με περισσότερα κιλά. Προγενέστερες κλινικές μελέτες, ωστόσο, είχαν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Τι πρέπει συνεπώς να κάνει κανείς; Εως ότου αποσαφηνιστεί το θέμα, να τρώει βραδινό – όχι πίτσες και βαριά φαγητά, αλλά ελαφρά και υγιεινά, απαντούν οι ειδικοί.
Πηγή: tanea.gr

Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα