Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φτιάξτε τη μέρα σας


Διαβάστε αυτά τα απλά μυστικά που σας προτείνει ο ψυχολόγος Πάτροκλος Παπαδάκης για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και να δώσετε νόημα στην καθημερινότητά σας. Εάν θέλετε να γεμίσετε τις μπαταρίες σας η θετική σκέψη και η ενασχόληση με τον εαυτό σας και τα χόμπι σας μπορούν να απογειώσουν την ενέργειά σας!

Αποκτήστε γνώθι σαυτόν
Κάθε πρωί πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι φτιάξτε μία πυξίδα για την ημέρα σας απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις:

1. Τι άνθρωπος θέλω να είμαι σήμερα;

2. Ποια είναι τα δύο τρία πράγματα που θέλω να ολοκληρώσω σήμερα; (Προσοχή η λέξη κλειδί είναι θέλω και όχι πρέπει).


3. Πως μπορώ να κάνω διαφορετική τη ζωή κάποιου; Εάν αρχίζετε κάθε μέρα έχοντας εν συντομία στο μυαλό σας αυτό που είναι σημαντικό για εσάς οι προσωπικές σας αξίες θα διαμορφώσουν έτσι τις επιλογές σας ώστε να σας βοηθήσουν να παραμείνετε προσγειωμένοι όταν οι σκέψεις και τα συναισθήματα απειλούν να σας αποσυντονίσουν. Θα αισθάνεστε πως έχετε περισσότερο τον έλεγχο στη ζωή σας και επομένως θα είναι λιγότερο πιθανόν να τρέχετε και να μην φτάνετε από τα απροσδόκητα εμπόδια. Επίσης, το να ξεκινάτε τη μέρα σας με θετική σκέψη (π.χ. Θέλω να είμαι χαρούμενος/η) είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για σας!

Βάλτε σε προτεραιότητα τον εαυτό σας, όχι τα «πρέπει»
Το να σκέφτεστε και να προγραμματίζετε όλα όσα έχετε να κάνετε δεν είναι το ίδιο με το να αφήνετε περιθώριο στον εαυτό σας για να κάνετε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για σας.

Κάντε ένα πράγμα τη φορά
Συχνά ο λόγος που δεν μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά και να εκτιμήσουμε σωστά τις καταστάσεις είναι ότι έχουμε πολλά πράγματα στο μυαλό μας. Αποφάσεις που αναβάλλονται και ενέργειες που καθυστερούν δεν μας βοηθούν να προχωρήσουμε. Η λύση είναι να ολοκληρώνετε κάθε πράγμα συστηματικά πριν αρχίσετε να ασχολείστε με κάτι νέο. «Αποφασίζω, ενεργώ, ολοκληρώνω» πρέπει να είναι το μότο της ζωής σας.

Επιλέξτε και πραγματοποιήστε έναν – έναν τους στόχους σας
Προχωρήστε στην υλοποίηση ή αναθεωρήστε το πρόγραμμα της εβδομάδας, της ημέρας ή της ώρας. Τώρα επιλέξτε έναν στόχο που μπορείτε να τον ολοκληρώσετε ή μία απόφαση που μπορείτε να την λάβετε σε πέντε λεπτά ή και λιγότερο. Για παράδειγμα να κάνετε ένα τηλεφώνημα, να στείλετε ένα mail, να αποφασίσετε τι θα μαγειρέψετε το μεσημέρι, να ζητήσετε μια συνάντηση με το διευθυντή σας. Ωραία, τώρα διαγράψτε αυτόν τον στόχο από τη λίστα σας. Έγινε! Ανεξάρτητα από το πόσο μικρός ή μεγάλος είναι ένας στόχος αυτό που έχει σημασία είναι η ολοκλήρωσή του γιατί αποκτάτε την αίσθηση του ελέγχου. Κάθε φορά που ολοκληρώνετε κάτι και ο αριθμός των πραγμάτων που έχετε να κάνετε μειώνεται ο ελεύθερος σας χρόνος θα αυξάνεται και η διάθεση και η αυτοπεποίθησή σας βελτιώνεται.

Διαθέστε χρόνο για ό,τι σας ευχαριστεί
Όταν συμμετέχετε σε μία δραστηριότητα ή κάνετε κάτι που το απολαμβάνετε πραγματικά ο χρόνος περνάει γρήγορα. Η στιγμή είναι σημαντική και αισθάνεστε απολύτως ζωντανοί. Βρίσκοντας χρόνο να κάνετε αυτό στο οποίο είστε πραγματικά καλοί ή αυτό που σας ευχαριστεί δίνετε νόημα στη ζωή σας.


Το μυστικό

Ποια τρικ μπορούν να σας «ανεβάσουν»; Αγοράστε ένα βιβλίο σχετικό με κάποιο από τα χόμπι σας. Ακόμη κι αν δεν μπορείτε να ζωγραφίσετε, να ταξιδέψετε ή να μαγειρέψετε μπορείτε να τροφοδοτήσετε το πάθος σας με τις εικόνες και τις κατάλληλες πληροφορίες. Εάν δεν έχετε χρόνο ή χρήματα να ακούσετε ζωντανά τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη ακούστε τον στο mp3 player. Θα σας φτιάξει το κέφι!
omorfamistika.gr
Διαβάστε περισσότερα http://24newslines.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα