Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Χρήσιμες πρακτικές οικιακές συμβουλές

*Αν έχετε πρόβλημα να περάσετε κλωστή στη βελόνα βάλτε λίγο σπρέι των μαλλιών στην άκρη της κλωστής .Το σπρέι θα την “κοκαλώσει” και θα περάσει πιο εύκολα στη βελόνα!

*Αν τα νουλάπια της κουζίνα σας μυρίζουν κλεισούρα, βράστε ένα φλιτζάνι φρέσκο γάλα και βάλτε το στο χαμηλότερο ράφι του ντουλαπιού. Κλείστε καλά την πόρτα και αφήστε το γάλα να κρυώσει. Όταν κρυώσει και ανοίξετε την πόρτα θα διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά της κλεισούρας θα έχει εξαφανιστεί


*Για να αντέξουν τα λουλούδια σας στο βάζο περισσότερο, μπορείτε να βάλετε στο βάζο μισή ασπιρίνη  ή διαλύστε ένα κουταλάκι ζάχαρη σε ζεστό νερό και ρίξτε το στο βάζο με τα λουλούδια. Η γλυκόζη απορροφάται από τα λουλούδια, επιδρά στη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και έτσι το φυτό τρέφεται και ζει παραπάνω.

*Πλυσίματα συντήρησης
Τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο ή περισσότερες ανάλογα με τη σκληρότητα του νερού της γεωγραφικής περιοχής που μένετε ή τη συχνότητα των πλύσεων που κάνετε το χρόνο, βάλτε το πλυντήριο να πλύνει μόνο του στην υψηλότερη επιτρεπόμενη θερμοκρασία με ποσότητα απορρυπαντικού ίση με αυτή που προτείνεται από το απορρυπαντικό σας για ένα κανονικό φορτίο πλύσης (4-5 Kg ρούχων). Τα πλυσίματα αυτά διατηρούν τη συσκευή και τις σωληνώσεις σε καθαρή κατάσταση απομακρύνοντας βρωμιές, λίπη, άλατα, τυχόν μούχλες και μικρόβια που μερικές φορές επιβιώνουν σε χαμηλές θερμοκρασίες πλύσης.

*Άλατα στον βραστήρα.
Οι βραστήρες απαλλάσσονται από τα άλατα με ξύδι. Εάν όμως αφήσετε στη συνέχεια μέσα, ένα κοχύλι, τα άλατα θα κολλάνε σε αυτό και όχι στα τοιχώματα του βραστήρα.

*Τέλος στους πόντους στο καλσον.
Αντί να χρησιμοποιείτε διαφανές βερνίκι νυχιών  για να σταματήσετε ένα πόντο στο καλσόν σας, ρίχνετε λίγη λακ για τα μαλλιά. Είναι πολύ λιγότερο εμφανής και εξ' ίσου αποτελεσματική.

*Απαλλαχθείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές.
Μην πετάτε το κατακάθι του καφέ, γιατί είναι γνωστό, ότι απομακρύνει τις μυρωδιές των σωληνώσεων. Αρκεί να ρίξετε δύο κουταλιές της σούπας στον νεροχύτη (δεν υπάρχει κίνδυνος να βουλώσει) και να αφήσετε να τρέξει άφθονο νερό, ώσπου να εξαφανισθεί τελείως ο καφές.

*Κολλημένα μεταξύ τους γραμματόσημα.
Η υγρασία κόλλησε τελικώς τα γραμματόσημα μεταξύ τους. Μην ξεχνάτε λοιπόν, ότι η κατάψυξη μπορεί να σας βοηθήσει να τα ξεκολλήσετε. Παραμονή μίας ώρας περίπου στο κρύο, τους επιτρέπει να ξεκολλήσουν εύκολα.

*Καθαρίστε τα πάνινα ζωάκια των παιδιών.
Καθαρίστε τα πάνινα ζωάκια των παιδιών, με κορνφλάουρ! Με ένα καθαρό, μαλακό πανί, τρίψτε όλα τα ζωάκια, χρησιμοποιώντας άφθονο κορνφλάουρ, έτσι ώστε να τα «αλευρώσετε» καλά. Αφήστε τα τουλάχιστον μία ώρα και μετά βουρτσίστε τα πολύ καλά. Μαζί με το κορνφλάουρ θα φύγει και όλη η σκόνη και το ζωάκι θα είναι πάλι καθαρό και αφράτο.

*Τροχίστε τους μεταλλικούς τρίφτες.
Τροχίστε τούς μεταλλικούς τρίφτες (τυριού κ.λπ.) της κουζίνας, τρίβοντάς τους με λίγο γυαλόχαρτο. Πριν τους ξαναχρησιμοποιήσετε, ξεβγάλετέ τους πολύ καλά. Όμως τώρα, προσέξτε τα δάκτυλά σας, γιατί με αυτό το κόλπο, οι τρίφτες θα γίνουν πάλι πολύ κοφτεροί
ricoko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου