Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χρήσιμες πρακτικές οικιακές συμβουλές

*Αν έχετε πρόβλημα να περάσετε κλωστή στη βελόνα βάλτε λίγο σπρέι των μαλλιών στην άκρη της κλωστής .Το σπρέι θα την “κοκαλώσει” και θα περάσει πιο εύκολα στη βελόνα!

*Αν τα νουλάπια της κουζίνα σας μυρίζουν κλεισούρα, βράστε ένα φλιτζάνι φρέσκο γάλα και βάλτε το στο χαμηλότερο ράφι του ντουλαπιού. Κλείστε καλά την πόρτα και αφήστε το γάλα να κρυώσει. Όταν κρυώσει και ανοίξετε την πόρτα θα διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά της κλεισούρας θα έχει εξαφανιστεί


*Για να αντέξουν τα λουλούδια σας στο βάζο περισσότερο, μπορείτε να βάλετε στο βάζο μισή ασπιρίνη  ή διαλύστε ένα κουταλάκι ζάχαρη σε ζεστό νερό και ρίξτε το στο βάζο με τα λουλούδια. Η γλυκόζη απορροφάται από τα λουλούδια, επιδρά στη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και έτσι το φυτό τρέφεται και ζει παραπάνω.

*Πλυσίματα συντήρησης
Τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο ή περισσότερες ανάλογα με τη σκληρότητα του νερού της γεωγραφικής περιοχής που μένετε ή τη συχνότητα των πλύσεων που κάνετε το χρόνο, βάλτε το πλυντήριο να πλύνει μόνο του στην υψηλότερη επιτρεπόμενη θερμοκρασία με ποσότητα απορρυπαντικού ίση με αυτή που προτείνεται από το απορρυπαντικό σας για ένα κανονικό φορτίο πλύσης (4-5 Kg ρούχων). Τα πλυσίματα αυτά διατηρούν τη συσκευή και τις σωληνώσεις σε καθαρή κατάσταση απομακρύνοντας βρωμιές, λίπη, άλατα, τυχόν μούχλες και μικρόβια που μερικές φορές επιβιώνουν σε χαμηλές θερμοκρασίες πλύσης.

*Άλατα στον βραστήρα.
Οι βραστήρες απαλλάσσονται από τα άλατα με ξύδι. Εάν όμως αφήσετε στη συνέχεια μέσα, ένα κοχύλι, τα άλατα θα κολλάνε σε αυτό και όχι στα τοιχώματα του βραστήρα.

*Τέλος στους πόντους στο καλσον.
Αντί να χρησιμοποιείτε διαφανές βερνίκι νυχιών  για να σταματήσετε ένα πόντο στο καλσόν σας, ρίχνετε λίγη λακ για τα μαλλιά. Είναι πολύ λιγότερο εμφανής και εξ' ίσου αποτελεσματική.

*Απαλλαχθείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές.
Μην πετάτε το κατακάθι του καφέ, γιατί είναι γνωστό, ότι απομακρύνει τις μυρωδιές των σωληνώσεων. Αρκεί να ρίξετε δύο κουταλιές της σούπας στον νεροχύτη (δεν υπάρχει κίνδυνος να βουλώσει) και να αφήσετε να τρέξει άφθονο νερό, ώσπου να εξαφανισθεί τελείως ο καφές.

*Κολλημένα μεταξύ τους γραμματόσημα.
Η υγρασία κόλλησε τελικώς τα γραμματόσημα μεταξύ τους. Μην ξεχνάτε λοιπόν, ότι η κατάψυξη μπορεί να σας βοηθήσει να τα ξεκολλήσετε. Παραμονή μίας ώρας περίπου στο κρύο, τους επιτρέπει να ξεκολλήσουν εύκολα.

*Καθαρίστε τα πάνινα ζωάκια των παιδιών.
Καθαρίστε τα πάνινα ζωάκια των παιδιών, με κορνφλάουρ! Με ένα καθαρό, μαλακό πανί, τρίψτε όλα τα ζωάκια, χρησιμοποιώντας άφθονο κορνφλάουρ, έτσι ώστε να τα «αλευρώσετε» καλά. Αφήστε τα τουλάχιστον μία ώρα και μετά βουρτσίστε τα πολύ καλά. Μαζί με το κορνφλάουρ θα φύγει και όλη η σκόνη και το ζωάκι θα είναι πάλι καθαρό και αφράτο.

*Τροχίστε τους μεταλλικούς τρίφτες.
Τροχίστε τούς μεταλλικούς τρίφτες (τυριού κ.λπ.) της κουζίνας, τρίβοντάς τους με λίγο γυαλόχαρτο. Πριν τους ξαναχρησιμοποιήσετε, ξεβγάλετέ τους πολύ καλά. Όμως τώρα, προσέξτε τα δάκτυλά σας, γιατί με αυτό το κόλπο, οι τρίφτες θα γίνουν πάλι πολύ κοφτεροί
ricoko.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα