Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ;


Νοιώθεις πως κουράστηκες ήδη από όλες τις προσπάθειες που έκανες και κατέληξαν σε αποτυχία;

Έχεις πληγωθεί άπειρες φορές επειδή έχασες κάτι ή κάποιον;

Νοιώθεις να βρίσκεσαι στα όρια της παραίτησης, της απογοήτευσης και της κατάθλιψης;

Χμμμ. .... Λοιπόν δεν είσαι μόνος.... Άφησε μου να σου δώσω μερικές περιπτώσεις ακόμα.


Beethoven. Ο δάσκαλος της μουσικής του, του είπε ότι οι συνθέσεις του ήταν απελπιστικά απογοητευτικές.
Ο Winston Churchill έμεινε στην έκτη τάξη.
John Creasy. Άγγλος νομπελίστας που έγραψε 564 βιβλία, είχε απορριφθεί 753 φορές πριν  εδραιωθεί.

Charles Darwin. Ο πατέρας του, του είχε πεί ότι ήταν ανεπρόκοπος και ότι ήταν ντροπή για αυτόν και την οικογένειά του.
Walt Disney. Απολύθηκε από τον συντάκτη μιας εφημερίδας γιατί όπως του ανακοίνωσε σαν αιτιολογία "δεν είχε καθόλου καλές ιδέες".
Όταν ο Thomas Edison ήταν μαθητής ο δάσκαλός του, του είπε ότι ήταν τόσο ανόητος που δεν θα μπορούσε να μάθει οτιδήποτε.
Ο Einstein ήταν μόλις τεσσάρων χρονών όταν μίλησε. Δεν μιλούσε καλά μέχρι την ηλικία των εννέα ετών. Του είχε προταθεί να παρατήσει το Γυμνάσιο. Και ο δάσκαλος του, του είχε δηλώσει ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να καταφέρει κάτι σημαντικό.
Henry Ford. Και οι δύο πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες του έπεσαν έξω.

Οι Bill Hewlett και Dave Packard και οι πρώτες τους συσκευές που έφτιαξαν απέτυχαν. Ήταν μια μηχανή συγκομιδής μαρουλιών καθώς και μια ηλεκτρική μηχανή απώλειας βάρους.
Michael Jordan. Είχε κοπεί από την σχολική ομάδα μπάσκετ.
Ray Krok. Είχε αποτύχει ως μεσίτης ακινήτων πριν ανακαλύψει την ιδέα των  McDonald’s.
R.H. Macy. Απέτυχε 7 φορές πριν το κατάστημά του στην Νέα Υόρκη απογειωθεί.
Akio Morita και Masaru Ibuka πουλήσαν μόλις  100 τεμάχια αυτόματων συσκευών προετοιμασίας του ρυζιού, το οποίο μάλιστα έκαιγε και το ρύζι. Αργότερα, κατασκεύασαν ένα φθηνό μαγνητόφωνο για τα Ιαπωνέζικα σχολεία. Αυτό ήταν το θεμέλιο για την ίδρυση της  Sony Corp.
Isaac Newton. Απέτυχε να διαχειριστεί την οικογενειακή φάρμα και έβγαλε μόλις και μετά βίας το σχολείο.
Babe Ruth χτύπησε 1,330 φορές (αλλά επίσης "χτύπησε" και  714 αγώνες έδρας).
Steven Spielberg.  Έμεινε στη δευτέρα γυμνασίου. Του προτάθηκε να τοποθετηθεί σε τάξη με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Άντεξε μόνο ένα μήνα.
Ο καλλιτέχνης Whistler απέτυχε στην Χημεία, απέτυχε στο West Point και απέτυχε στην Μηχανική πριν στρέψει το χέρι του στην τέχνη.
F. W. Woolworth έπιασε δουλειά σε ένα καλό στεγνοκαθαριστήριο όταν ήταν 21 ετών αλλά ο εργοδότης του δεν τον άφησε να έχει επαφή με τους πελάτες προφασιζόμενος ότι  “δεν είχε καλή αίσθηση.”
Ο μεγάλος baseball pitcher Cy Young έχασε σχεδόν τόσα παιχνίδια όσα και κέρδισε.l
-http://creatingminds.org/quotes/failure.htm
Παρά τις αποτυχίες τους που πράγματι ήταν οδυνηρές, αυτοί οι άνθρωποι δεν επέτρεψαν στις αποτυχίες τους να τους σταματήσουν από το να επιτύχουν σπουδαία πράγματα. Αντίθετα έκαναν αυτές τις αποτυχίες τους σκαλοπάτια για να επιτύχουν απίστευτα επιτεύγματα.

Και όπως κάποιος μεγάλος λέει:
Η μεγαλύτερη μας δόξα δεν είναι στο ποτέ να μην αποτυγχάνουμε αλλά στο να σηκωνόμαστε και να συνεχίζουμε κάθε φορά που αποτυγχάνουμε. Confucius
Και παραθέτοντας ένα διάλογο από ένα απόσπασμα του  Sherlock Holmes στο “Οι περιπέτειες τριών μαθητών” όταν ανακάλυψε ότι ένας μαθητής είχε προβεί σε άθλιες πράξεις αλλά φαινόταν ότι ήταν μετανοιωμένος και ότι ήθελε να αλλάξει:

 Για σένα που έπεσες χαμηλά. Αφησέ μας να δούμε, στο μέλλον, πόσο ψηλά μπορείς να φτάσεις!
 
Eλπίζω αυτά να σας δώσαν δύναμη φίλοι μου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα