Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Πως να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας.


Είναι καλό να βάζετε στόχους που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα. Όταν βάζετε στόχους θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα εξής:
Να είστε σαφής: Το να είστε ευτυχισμένοι ή να βρείτε τον ιδανικό σύντροφο δεν είναι στόχος αλλά επιθυμίες. Ο στόχος σας πρέπει να είναι ξεκάθαρος, συγκεκριμένος, μετρήσιμος, πιστευτός και εφικτός. Να μπορείτε να τον περιγράψετε με σαφήνεια: “θέλω να αδυνατίσω”. Να να είναι μετρήσιμος και να καθοριστεί ποσοτικά (πόσο θα αδυνατίσω και μέχρι πότε θα τα καταφέρω). Έτσι μπορείτε να καταγράψετε τί κινήσεις
χρειάζονται από μέρους σας για τον πετύχετε. Για παράδειγμα αν θέλετε να χάσετε βάρος: Γράφετε το τι τρώτε. Διαβάζετε τις ετικέτες τροφίμων. Ξοδέψτε λίγο παραπάνω χρόνο στην κουζίνα. Μην το παρακάνετε με τις ποσότητες. Καιρός να μάθετε να βάζετε στόχους που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.Όταν θέτετε στόχους καλό είναι να έχετε κατά νου τα εξής:

Γίνετε αυτό που σκέφτεστε: Σε έρευνα που έγινε στην Αμερική όλοι οι επιτυχημένοι που ρωτήθηκαν τι σκέφτονται περισσότερο απάντησαν ότι σκέφτονται τι θέλουν και πως θα το αποκτήσουν. Οι αποτυχημένοι σκέφτονται και συζητούν συνεχώς για το τι δεν θέλουν και εξηγούν ποιος φταίει για την αποτυχία τους. Αν είσαι αποφασισμένοι να κάνετε μια πιο υγιή ζωή, τότε θα πρέπει να αλλάξετε τρόπο ζωής. Δεν σημαίνει βέβαια ότι ξαφνικά θα πρέπει να αλλάξετε τα πάντα στη ζωή σας μέσα σ’ ένα βράδυ, απλά θα πρέπει να είστε έτοιμοι για να δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε με νέα πράγματα.

Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στην επιμονή και το να ξέρετε πότε να τα παρατήσετε. Όταν κάποιος στόχος βρίσκεται εντός των δραστηριοτήτων σας τότε κυνηγήστε τον με κάθε τρόπο. Αν όμως η προσπάθεια γίνεται υπερβολική τότε μάλλον πρέπει να επανεκτιμήσετε την κατάσταση. Μην προσπαθείτε να σπάσετε έναν βράχο με το να κοπανάτε το κεφάλι σας πάνω του.

Όταν τα σχέδια σας δεν αποδίδουν βρείτε κάτι άλλο: Γιατί να κουράζεστε, να νιώθετε αποθαρρυμένοι ή απογοητευμένοι; Κάποιος που αλλάζει κατεύθυνση δεν είναι το ίδιο με κάποιον που τα παρατά εξ ολοκλήρου. Ένας ηττοπαθής δεν προσπαθεί να κάνει κάτι με το σωστό τρόπο αλά παραιτείται πρόωρα, μόλις τα πράγματα αρχίσουν να δυσκολεύουν.

Αποκτήστε ευελιξία: Τι γίνεται όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα προγραμματίζετε; Όταν έχετε κανονίσει να πάτε για τρέξιμο με τους φίλους σας και ξαφνικά προκύπτει ένα έκτακτο ραντεβού στη δουλειά ή απλά πηγαίνοντας προς το γυμναστήριο κολλάτε στην κίνηση; Αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους τότε δεν κάνετε τίποτα και απλά δεν γυμνάζεστε. Αντί αυτού μπορείτε να πάτε έστω και καθυστερημένα στο ραντεβού σας και αντί για 45 λεπτά άσκησης να κάνετε μόνο 15. 


omorfaino.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου