Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Υπάρχει λόγος που τα κιλά συνεχώς αυξάνονται ή τουλάχιστον δεν μειώνονται, παρ’ όλο που εσείς δεν τρώτε τόσο ώστε να δικαιολογείται αυτό που αναγράφεται στη ζυγαριά: ο μεταβολισμός σας δεν είναι και στα καλύτερά του. Πώς μπορείτε να του δώσετε ώθηση;
gm Κάψτε το περιττό λίπος με 15 απλούς τρόπους
Αυτά τα 5 καταραμένα περιττά κιλά δεν λένε να φύγουν από πάνω σας ό,τι κι αν κάνετε και παρ’ όλο
που έχετε ακολουθήσει όλες τις δίαιτες που υπάρχουν, έχετε ξεκινήσει άσκηση και έχετε πολλή… θέληση, η ζυγαριά συνεχώς σας απογοητεύει. Ένας λόγος είναι πως το ότι κάνετε δίαιτα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ακολουθείτε σωστή διατροφή, τέτοια ώστε ο μεταβολισμός σας να μπαίνει σε ρυθμό, έτσι ώστε να καίει τις θερμίδες που καταναλώνετε.
Άλλος λόγος είναι ότι ξεκινάτε συνεχώς τη γυμναστική κι έπειτα τα παρατάτε, μη δίνοντας το περιθώριο στον οργανισμό σας να πάρει την ώθηση που χρειάζεται. Τα παραπάνω μπορείτε να τα διορθώσετε ακολουθώντας ένα σταθερό διατροφικό πρόγραμμα πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά με συχνά και μικρά γεύματα και με τακτική άσκηση. Σε αυτά, όμως, μπορείτε να προσθέσετε και τις παρακάτω συμβουλές που θα τονώσουν το μεταβολισμό σας και θα σας βοηθήσουν να κάψετε το περιττό λίπος σε χρόνο dt – επιτέλους.
Κάντε διαλείμματα στη γυμναστική σας
Κάνοντας δύο 30λεπτα προγράμματα γυμναστικής με 20λεπτο διάλειμμα ανάμεσά τους, θα σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος, απ’ ό,τι αν γυμναζόσασταν συνεχόμενα για 60 λεπτά, όπως αναφέρεται στο Journal of Applied Physiology.
Αυξήστε την πρωτεΐνη στη διατροφή σας
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη κρέατος, αβγών και φασολιών. Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με έρευνα του Κολεγίου Σκίντμορ, όσοι λάμβαναν το 40% των ημερήσιων θερμίδων τους από πηγές πρωτεΐνης, έχασαν σημαντικά περισσότερο λίπος σε σχέση με αυτούς που η πρωτεΐνη τους έφτανε το 15% καθημερινά, παρ’ όλο που λάμβαναν τον ίδιο αριθμό θερμίδων.
Πείτε «ναι» στα γαλακτοκομικά
Σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευτεί στο American Journal of Clinical Nutrition, οι γυναίκες που λάμβαναν 1000 με 1400 mg ασβεστίου την ημέρα, έκαιγαν περισσότερο λίπος και θερμίδες μακροπρόθεσμα. Τρεις με τέσσερις μερίδες γαλακτοκομικά την ημέρα, θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Παίξτε… μπάλα
Το ποδόσφαιρο 2 με 3 φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, οδηγεί σε πολύ μεγαλύτερη απώλεια λίπους και απόκτηση μυϊκής μάζας, σε σχέση με το τζόκινγκ. Κι όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχουμε, τόσο περισσότερο λίπος καίμε.
Κάντε διάλειμμα για καφέ
Η καφεΐνη που περιέχεται σε 2 φλιτζάνια καφέ δίνει ώθηση στον μεταβολισμό μας για τουλάχιστον μιάμιση ώρα μετά την κατανάλωσή τους, σύμφωνα με έρευνα του Κολεγίου Σκίντμορ. Επειδή η ζάχαρη και το γάλα μειώνουν αυτή τη θετική επίδραση της καφεΐνης, προτιμήστε τον καφέ σας σκέτο.
Ρίξτε την ένταση
Ξεκινήστε την άσκησή σας με πιο έντονο ρυθμό και επιβραδύνετε προς το τέλος. Όπως απέδειξε έρευνα του Κολεγίου του Νιου Τζέρσεϊ, οι ποδηλάτες που ακολουθούσαν αυτό το μοτίβο, έχασαν περίπου 23% περισσότερο λίπος σε σχέση με αυτούς που ξεκινούσαν με ήπια ένταση και σταδιακά δυνάμωναν.
Πάρτε πρωινό… ολικής άλεσης,
Οι αθλητές που τρώνε για πρωινό δημητριακά ολικής άλεσης καθημερινά, βρέθηκε ότι καίνε περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και της γυμναστικής τους, από αυτούς που προτιμούν τροφές οι οποίες χωνεύονται ευκολότερα.
Κάντε την άσκησή σας διαλειμματική
Οι αυξομειώσεις της ταχύτητας όταν ασκείστε, σας βοηθάνε να καίτε μέχρι 3 φορές περισσότερο λίπος από αυτό που θα καίγατε αν διατηρούσατε σταθερή ταχύτητα, είτε αυτή αφορά το ποδήλατο, είτε το τρέξιμο, το περπάτημα κ.ο.κ.
Ντυθείτε αθλητικά
Όταν οι εθελοντές ενός πειράματος φόρεσαν τζιν κατά τη διάρκεια της ημέρας, βρέθηκε ότι έκαναν 491 περισσότερα βήματα (δηλαδή 8% περισσότερα), σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες που φορούσαν πιο επίσημα ρούχα. Αρπάξτε την ευκαιρία του καλοκαιριού και υιοθετήστε ένα πιο σπορ λουκ και θα δείτε πως θα «ξεφορτώνεστε» θερμίδες πιο εύκολα.
Διατηρείστε σωστή στάση σώματος στα μηχανήματα γυμναστικής
Αν κάνοντας ελλειπτικό ή στεπ «κρέμεστε» από τα χερούλια, τότε αναπόφευκτα ασκείτε λιγότερη πίεση στους δυνατούς σας μυς και μειώνετε τον αριθμό θερμίδων που θα μπορούσατε να κάψετε. Φροντίστε να πιάνετε τα χερούλια πιο χαλαρά, μόνο και μόνο για να διατηρείτε την ισορροπία σας.
Πιείτε πράσινο τσάι
Σύμφωνα με Ελβετούς ερευνητές, το πράσινο τσάι δίνει ώθηση στο μεταβολισμό κατά 4%, ειδικά σε όσους παίρνουν συμπλήρωμα πράσινου τσαγιού. Περίπου 3 φλιτζάνια την ημέρα, όμως, έχουν παρόμοια αποτελέσματα, συν του ότι αποτοξινώνουν τον οργανισμό.
Δοκιμάστε τις ασκήσεις αντίστασης
Αυτό το είδος άσκησης αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό κατά περίπου 7%, βοηθώντας σας να κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και τις στιγμές που δεν κάνετε τίποτα ιδιαίτερο, σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου Ταφτς. Βάλτε στόχο να κάνετε ασκήσεις με λάστιχα αντίστασης ή βάρη, 3 φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά.
Βάλτε περισσότερο ελαιόλαδο στην καθημερινότητά σας
Η διατροφή που είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη, όπως ελαιόλαδο και αβοκάντο, μας βοηθάει να κάψουμε περισσότερο λίπος σε διάρκεια ενός μήνα, σε σχέση με τη διατροφή που περιλαμβάνει πολλά κορεσμένα λίπη. Προσθέστε αβοκάντο στις σαλάτες σας, φάτε μια χούφτα καρύδια την ημέρα και κάντε το ελαιόλαδο το βασικό συστατικό της μαγειρικής σας.
Εκμεταλλευτείτε τη γλώσσα του σώματος
Αν στο γραφείο κουνάτε συνεχώς τα πόδια σας, μιλάτε και χρησιμοποιείτε και τα χέρια σας και γενικότερα δεν… κάθεστε ήσυχα, τότε μπορεί να καίτε λίγες εκατοντάδες θερμίδων παραπάνω την ημέρα, σύμφωνα με έρευνα της Mayo Clinic. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει όταν η άσκησή σας απαιτεί να συντονίζετε τα χέρια και τα πόδια ή να τα κινείτε όλα.
Συνδυάστε τα βάρη και την αεροβική
Ενσωματώστε στο πρόγραμμα γυμναστικής σας ασκήσεις με βάρη, μετά τις καρδιαγγειακές ασκήσεις σας. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Strength and Conditioning Research, θα κάψετε με αυτό τον τρόπο περισσότερες θερμίδες.
thenetwar.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα