Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπουδαίες ΔΙΑΤΡΟΦικές επιστημονικές έρευνες.


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Σε μια εποχή όπου όλοι μας λένε να σταματήσουμε να μεταφέρουμε λίπη στο σώμα μας και να ελέγχουμε την υγεία μας διαβάζοντας τις ετικέτες των προϊόντων της αγοράς, οι ερευνητές ενός ανεξάρτητου εργαστηρίου έθεσαν το εξής ερώτημα: Μπορούμε να εμπιστευόμαστε τις ετικέτες ότι λένε την αλήθεια; Και το θέμα δεν είναι απαραίτητα η ακρίβεια. Μερικά προϊόντα που είχαν ελεγχθεί και πέρασαν τα τεστ, παρά τις όποιες ανακρίβειες στις ετικέτες τους, είχαν στην πραγματικότητα λιγότερα λιπαρά ή περισσότερη πρωτεΐνη από ότι έγραφε η ετικέτα. Παρόλα αυτά υπήρξαν και προϊόντα που είχαν 20% περισσότερα λιπαρά από όσο είχε αναγραφεί στην ετικέτα – μάλιστα ένα εξʼ αυτών είχε 70% περισσότερα. Το να παρέχει κάποιος παραπλανητικές πληροφορίες στους καταναλωτές δεν θεωρείται παράνομο, καθότι οι κυβερνήσεις
επιτρέπουν στα τρόφιμα να περιέχουν 20% περισσότερα ανθυγιεινά θρεπτικά συστατικά από αυτά που αναγράφονται στην ετικέτα, μέχρι στο τέλος να λάβουνε μέτρα εναντίον τους. «Χωρίς Λιπαρά» σημαίνει «καθόλου λιπαρά», ενώ «Μηδέν Λιπαρά» σημαίνει «έως και μισό γραμμάριο». Η καλύτερη λύση για να αποφύγετε την μεταφορά λιπαρών στο σώμα σας είναι να μείνετε μακριά από προπαρασκευασμένες και κατεργασμένες τροφές.


ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Η λεζάντα «φτιαγμένο με δημητριακά ολικής αλέσεως» που εμφανίζεται στις ετικέτες κατεργασμένων τροφίμων όπως είναι τα δημητριακά, τα κράκερ και τα ψωμιά, δεν έχει νομιμοποιηθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Για να είστε σίγουροι πως αγοράζετε ένα προϊόν με δημητριακά ολικής αλέσεως, διαβάστε πρώτα την λίστα περιεχομένων και ψάξτε για προϊόντα που φτιάχνονται 100% με ολική άλεση. Τα συστατικά συνήθως αναγράφονται από το περισσότερο (ποσοτικά) προς το λιγότερο, επομένως, το 100% ολικής αλέσεως θα πρέπει να βρίσκεται στην 1η θέση της λίστας. Μην αγοράζετε τρόφιμα που αναγράφουν ότι είναι φτιαγμένα από εμπλουτισμένο αλεύρι (που σημαίνει κατεργασμένο αλεύρι).


ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΛΙΠΟΣ
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μετρήσετε το σωματικό σας λίπος (εκτός από τα παντελόνια που δεν σας κάνουν πλέον).Μάθετε ποιός είναι ο δείκτης της σωματικής σας μάζα (BMI: Body Mass Index) παίρνοντας τα κιλά σας και διαιρώντας τα με το τετράγωνο τους ύψους σας (σε μέτρα). Το αρνητικό εδώ είναι πως ο το BMI δεν ξεχωρίζει το λίπος ανάμεσα στον μυϊκό ιστό τα οστά σας, επομένως δεν θα είναι τόσο ακριβές αν θέλετε πραγματικά να γνωρίζετε το σωματικό σας λίπος.Μετρώντας την περιφέρεια της μέσης σας δίνει μια καλή εικόνα για το αν συσσωρεύετε σαρκικό λίπος το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε σακχαρώδη διαβήτη και καρδιακή πάθηση. ΟΙ άνδρες δεν θα πρέπει να έχουν περιφέρεια πάνω από 102 εκατοστά.Υπολογίστε την αναλογία μεταξύ περιφέρειας μέσης και περιφέρειας γοφών (WHR: Waist to Hip Ratio) διαιρώντας την περιφέρεια της μέσης σας με την περιφέρεια των γοφών σας. Όσο μικρότερο είναι το γινόμενο τόσο το καλύτερο για την αποφυγή προβλημάτων στην υγεία. Οι άνδρες θα πρέπει να κυμαίνονται από 0,9 και κάτω.


Γυμνάστε τα μπράτσα σας
Εσείς που είστε αρχάριοι στα βάρη κάντε κάμψεις αλτήρων από καθιστή θέση και δείτε τα μπράτσα σας να μεγαλώνουν.Κάθεστε στην άκρη ενός πάγκου με τα γόνατα ενωμένα και την πλάτη σας ίσια. Με τα χέρια τεντωμένα προς τα κάτω κάνετε κάμψη ταυτόχρονα και με τα δύο χέρια μέχρι επάνω, κατόπιν κατεβάζετε και επαναλαμβάνετε. Εάν ο μόνος τρόπος για να κάνετε κάμψεις με τους αλτήρες είναι να γείρετε το σώμα όλο προς τα πίσω, τότε ζητήστε από κάποιον να σας στηρίζει την πλάτη με τα χέρια του έτσι ώστε αυτή να παραμείνει ίσια. Εάν δεν υπάρχει κάποιος που θα μπορέσει να σας βοηθήσει, τότε κάντε κάμψη με το κάθε χέρι ξεχωριστά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα