Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Σοκολάτα
Το φαγητό είναι απόλαυση, αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Εκτός από καύσιμο για τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού μας, προκύπτει από έρευνες ότι συγκεκριμένα τρόφιμα αποτελούν και παράγοντες που κάνουν καλό στη διάθεσή μας. Δρουν με λίγα λόγια ως αντιστρεσογόνα και αντικαταθλιπτικά και μάλιστα χωρίς τις παρενέργειες που έχουν συνήθως τα φάρμακα!

ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η σοκολάτα έχει πάνω από 300 ευεργετικές ουσίες για την υγεία, αρκετές εκ των οποίων είναι διεγερτικές, με αποτέλεσμα να μας δίνουν ενέργεια και να τονώνουν τη διάθεσή μας. Οι συγκεντρώσεις αυτών των ουσιών είναι μεγαλύτερες στη μαύρη σοκολάτα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερήστε τη σοκολάτα γάλακτος, αν την προτιμάτε. Όλα τα είδη σοκολάτας χάρη στην απολαυστική τους γεύση τονώνουν τη διάθεση.
-Tip: Προσθέστε λίγη σκόνη κακάο στον πρωινό σας καφέ. Περιέχει τα ευεργετικά συστατικά της σοκολάτας και σίδηρο που είναι σημαντικός, γιατί η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει ελαφρά κατάθλιψη.
ΚΑΥΤΕΡΑ
Κάποιοι άνθρωποι είναι εθισμένοι στα καυτερά φαγητά και η εξήγηση είναι απλή: η διέγερση που δημιουργεί η επαφή της γλώσσας με το μπαχαρικό προκαλεί υπερπαραγωγή ενδορφινών, οι οποίες είναι ικανές να μειώσουν το στρες, να ανακουφίσουν από τον πόνο και να διεγείρουν τις αισθήσεις, αλλά και να αυξήσουν τη συγκέντρωση.
-Tip: Αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι αύξησης της παραγωγής των ενδορφινών, όπως η αερόβια άσκηση, το τρανταχτό γέλιο και ο διαλογισμός.
ΑΥΓΑ
Είναι πολύ πλούσια σε φολικό οξύ, μια ουσία που ανήκει στην ομάδα των βιταμινών Β, και ένα από τα τρόφιμα με τη μεγαλύτερη επιρροή στη διάθεσή μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου μία στις δύο γυναίκες, όταν έχουν χαμηλά επίπεδα φολικού οξέος στον οργανισμό τους, υποφέρει από κατάθλιψη. Το καλό νέο λοιπόν είναι ότι η έλλειψη φολικού οξέος μπορεί να αποκατασταθεί με τα αυγά και έτσι να καταπολεμηθούν οι δυσάρεστες σκέψεις.
-Tip: Αν δεν σας αρέσουν τα αυγά, ποντάρετε σε κάποια βαθυπράσινα λαχανικά, αλλά και στην παπάγια για να εξασφαλίσετε το φολικό οξύ που έχετε ανάγκη.
ΨΑΡΙΑ
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η πιο αυξημένη κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία περιέχονται στα λιπαρά ψάρια, μειώνει τις καταθλιπτικές τάσεις και βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους. Αυτά τα λιπαρά βοηθούν συγκεκριμένες ουσίες, όπως η σεροτονίνη και η ακετυλχολίνη, να διεισδύσουν στις μεμβράνες των κυττάρων και έτσι μας κάνουν πιο ήρεμους. Επίσης, τα 100 γραμμάρια τόνου περιέχουν το 95% της ποσότητας σελενίου που έχουμε καθημερινά ανάγκη για να εξισορροπούμε τη διάθεσή μας.
-Tip: Η κατανάλωση ψαριού δύο φορές την εβδομάδα μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο καρκίνου του στομάχου και του εντέρου.
ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ
Τα καρύδια έχει αποδειχτεί από έρευνα του Χάρβαρντ ότι είναι δύο φορές πιο αποτελεσματικά στη μάχη κατά της κατάθλιψης σε σχέση με τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα! Το μυστικό αυτής της δράσης βρίσκεται στον συνδυασμό των ωμέγα-3 που διαθέτουν μια ουσία που λέγεται ουριδίνη. Αν είστε αλλεργικοί στα καρύδια, δεν έχετε παρά να προτιμήσετε τα παντζάρια που διαθέτουν ακριβώς τον ίδιο συνδυασμό συστατικών!

Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα