Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η σόγια βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης;

Η σόγια φαίνεται πως δεν έχει επίδραση στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, ανακοίνωσαν ερευνητές, παρά τις ελπίδες που διατηρούσαν ορισμένοι.
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 250 Αμερικανίδες που

έμπαιναν στην εμμηνόπαυση ανακάλυψε ότι χάπια σόγιας δεν εμπόδιζαν τις εξάψεις ή την απώλεια της οστικής πυκνότητας.
Τα χάπια δεν ήταν καλύτερα από τα εικονικά, στην έρευνα που διήρκεσε 2 χρόνια, αναφέρει το περιοδικό ‘Archives of Internal Medicine’.
Ωστόσο, ειδικοί δήλωσαν ότι άλλες έρευνες έδειξαν ότι η σόγια μπορεί να απαλύνει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Η δόση που χορηγήθηκε στην τελευταία δοκιμή ήταν διπλάσια από αυτή που λαμβάνουν άνθρωποι με διατροφή πλούσια σε σόγια.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, δήλωσαν ότι η έρευνα υποδεικνύει ότι η σόγια δεν αποτελεί υποψήφιο, αν και τονίζουν ότι ερεύνησαν μόνο ταμπλέτες ισοφλαβόνης σόγιας. Επέλεξαν 248 γυναίκες και τις χώρισαν σε ομάδα που λάμβανε χάπια σόγιας και σε άλλη που λάμβανε εικονικό χάπι.
Η ομάδα της σόγιας έλαβε 200mg χαπιών ισοφλαβόνης σόγιας καθημερινά για 2 χρόνια, ενώ οι γυναίκες στη δεύτερη κατηγορία έλαβαν εικονικό φάρμακο.
Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, δεν παρουσιάστηκαν σημαντικές διαφορές στις 2 ομάδες όσον αφορά τις αλλαγές στην οστική απώλεια.
Τα συμπτώματα εμμηνόπαυσης επηρέαζαν και τις 2 ομάδες σε παρόμοιο βαθμό, αν και η ομάδα της σόγιας φάνηκε να έχει περισσότερες εξάψεις σε σχέση με την ομάδα ελέγχου.
Η επικεφαλής της έρευνας, Dr Silvina Levis, δήλωσε ότι συμβουλεύει να ξανασκεφτούν οι γυναίκες τη λήψη των συγκεκριμένων προϊόντων για τα συμπτώματα εμμηνόπαυσης. Παρατήρησε ότι ταμπλέτες ισοφλαβόνης δεν παρείχαν όφελος. Πρόσθεσε ότι δεν ερεύνησε τα τρόφιμα σόγιας, αλλά υποπτεύεται ότι μάλλον ούτε αυτά είναι χρήσιμα για την εμμηνόπαυση.
Ο Dr Malcolm Whitehead, ειδικός στην εμμηνόπαυση στο King's College Hospital του Λονδίνου, δήλωσε ότι δεν προκαλεί έκπληξη το αποτέλεσμα της έρευνας, καθώς στην κλινική του εμπειρία οι γυναίκες αναφέρουν ότι δεν έχουν επίδραση σε αυτές.
iatronet

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα