Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΤΣΑΪ ΑΝΤΙ ΤΟΝΩΤΙΚΗΣ ΛΟΣΙΟΝ

Αν όταν σκέφτεσαι τονωτικές λοσιόν προσώπου, το πρώτο πράγμα που σου κάνει συνειρμό είναι ένα ακόμη έξοδο στο budget των αγορών σου, μην ανησυχείς!
Σκέφτηκες ποτέ αντί για λοσιόν μετά τον καθαρισμό σου να χρησιμοποιείς τσάι; Όχι; Ακολούθησε τις παρακάτω συνταγές και κάνε δώρο στον εαυτό σου την πιο λαμπερή σου επιδερμίδα!

-Εάν έχεις δέρμα με επιπλέον εκκρίσεις

θα χρειαστείς: 1 κ. γλυκού δυόσμο ή μέντα, 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού, 1 κ. γλυκού λεβάντα και το χυμό ενός λεμονιού. Βράσε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό και απέσυρε. Στη συνέχεια ρίξε τα βότανα, το ξύσμα και το χυμό και άφησε για 10' περίπου. Σούρωσέ το και τρίψε απαλά το πρόσωπο και τον λαιμό σου με κυκλικές κινήσεις μετά από έναν καλό καθαρισμό ή κατά τη διάρκεια της ημέρας εάν δεν φοράς μακιγιάζ. Διατήρησε το μίγμα στο ψυγείο, καλά κλεισμένο, για μία εβδομάδα.

-Εάν έχεις άγριο δέρμα με φαγούρα

θα χρειαστείς: 1 κ. γλυκού μάραθο, 1 κ. γλυκού γλυκάνισο και 1 κ. γλυκού χαμομήλι. Βράσε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό και απέσυρε. Ρίξε για 10' περίπου τα βότανα και σούρωσε. Χρησιμοποίησέ το με κυκλικές κινήσεις σε πρόσωπο και λαιμό κι έπειτα διατήρησε το μίγμα στο ψυγείο.
ΠΗΓΗ TLife.gr

-Εάν έχεις ξηρό δέρμα,

θα χρειαστείς: 1 κ. γλυκού χαμομήλι, 1 κ. γλυκού βρώμη, 1/2 κ. γλυκού μέλι και 10 φρέσκα ροδοπέταλα. Γι'αυτή την λοσιόν βράζεις 3 φλιτζάνια νερό, το αποσύρεις από τη φωτιά και ρίχνεις όλα τα υλικά. Διατηρείται μέσα στο ψυγείο, σε αποστειρωμένο μπουκάλι για όλο το βράδυ. Χρησιμοποιείται με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο και τον λαιμό.
Τέλος, μην ξεχάσω... Αν δεν έχεις λοσιόν και βιάζεσαι να φτιάξεις μία στην κουζίνα σου, κόψε ρόγες σταφυλιού και τρίψε το πρόσωπό σου καλά. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και μ'ένα αγγούρι και να δεις θεαματικά αποτελέσματα!
woman.pathfinder.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα