Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Ποια να επιλέξετε και ποια να αποφύγετε

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, ο οργανισμός πέφτει. Ακούστε τις ανάγκες του σώματός σας και αντισταθείτε με σθένος στις τροφές που δεν… θέλει να φάτε.
Μάθετε τα διατροφικά «do’s» και «dont’s» του καλοκαιριού και δώστε… ups στον οργανισμό σου με
ένα «ναι» ή ένα «όχι».
Όχι
• Στο λίπος του κρέατος, των γαλακτοκομικών και στις λιπαρές σάλτσες. Τα λίπη και ιδιαιτέρως τα κορεσμένα (γαλακτοκομικών και κρέατος), εκτός του ότι είναι άκρως εχθρικά για τη σιλουέτα μας, επιμηκύνουν την παραμονή της τροφής στο στομάχι επιβραδύνοντας έτσι τη διαδικασία της πέψης. Το καλοκαίρι, λόγω της ζέστης, δυσχεραίνεται η λειτουργία του αναπνευστικού και του κυκλοφορικού συστήματος, γι’ αυτό στόχος είναι η όσο το δυνατό λιγότερη καταπόνηση του γαστρεντερικού σωλήνα και η ελάχιστη παραμονή μεγάλης ποσότητας αίματος στο πεπτικό σύστημα.
• Στα καρυκεύματα και τα μπαχαρικά, γιατί διεγείρουν το πεπτικό σύστημα και προκαλούν δυσφορία.
• Στον καφέ και το αλκοόλ, γιατί έχουν διουρητική δράση και επιταχύνουν την αφυδάτωση. Ειδικά το αλκοόλ σας φορτώνει και άχρηστες θερμίδες.
• Στα τηγανητά. Να θυμάστε: Μία τηγανητή πατάτα εμπεριέχει το λίπος που έχει 1 ολόκληρη βραστή πατάτα!
Ναι
• Σε τροφές πλούσιες σε νερό, ιχνοστοιχεία (π.χ. σίδηρος) και ηλεκτρολύτες (κάλιο, νάτριο κ.λπ.), όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και οι χυμοί τους, για ενυδάτωση.
• Στο ψάρι, το κοτόπουλο, τα άπαχα γαλακτοκομικά για την πρόσληψη πρωτεϊνών.
• Στα μικρά σε όγκο, τακτά και φτωχά σε λίπος γεύματα που είναι εύπεπτα.
• Σε τροφές πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες, όπως οι πατάτες, το καλαμπόκι και το ρύζι, που προσφέρουν ενέργεια.
• Στο ελαφρύ μαγείρεμα (π.χ. ατμομαγείρεμα) για να προστατέψεις εκτός από την υγεία σου και τη σιλουέτα σας.
• Στο αλάτι, αφενός γιατί κατακρατά υγρά στο σώμα, αφετέρου γιατί το νάτριο είναι ένας από τους βασικούς ηλεκτρολύτες που χάνονται με την εφίδρωση. Ωστόσο, δεν χρειάζονται υπερβολές. Το αλάτι που περιέχεται στις τροφές που καταναλώνουμε είναι συνήθως αρκετό.
• Σε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α, όπως καρότα, σκούρα πράσινα λαχανικά και βερίκοκα, που επιταχύνουν το μαύρισμα.
• Σε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως ντομάτες, πιπεριές, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, απαραίτητες για τη σύνθεση του κολλαγόνου. Είναι ένας τρόπος για να βοηθήσετε το δέρμα σας, αν παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις κάθεστε με τις ώρες στον ήλιο.
Πηγή: myworld
femalecity.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα